Élmény
Különleges ajánlatok becsekkolásért cserébe — Foursquare Special akciók Budapesten
Különleges ajánlatok becsekkolásért cserébe — Foursquare Special akciók Budapesten

Aki használja Foursquare-t (hamarosan Swarm), az tudja, hogy addig nem vagyunk hivatalosan egy adott helyen, amíg be nem csekkoltunk. A szociális média fanatikusainak szorgalmát néhány budapesti helyen bizonyos kedvezményekkel, úgynevezett “Special” akciókkal jutalmazzák. Ezek a kisebb-nagyobb ajándékok az árkedvezménytől, az ajándék italokon át egészen a desszertekig terjednek, ami általában nem nagy szám, de legalább valami ingyen volt, és egyébként meg amúgy is becsekkoltunk volna. Az ajánlatokról Foursqare-en, vagy a helyeken kiragasztott “Check-in Here” matricák alapján tájékozódhatunk. Kibogarásztuk a legjobbakat a budapesti ajánlatok közül.

Dupla pálinka ajándékba - Csendes Ingyen pálinka - Kantin 15% kedvezmény - Charlotte cukrászda Ajándék prosecco - La Perle Noire Restaurant and Lounge Apró meglepik -Terror Háza Múzeum 10% kedvezmény - Bambuszliget Limonádé vagy bor - Vár: a Speiz Extra kávé - Souper Pasta Ingyen sör a burgerhez - Pántlika A rangon aluli limonádé - Araz étterem Egyet fizet, kettőt kap - Chocoroom

Dupla pálinka ajándékba - Csendes

Fotó: Csendes
Az ELTE Bölcsészkara melletti legendás romkávézó az elsők között volt, aki kirakta a kis kék matricát az ajtóra. Ez nem véletlen, a hallgatók gyakran csekkolnak be ide, annak reményében, hogy társaik az értesítést látván megjelennek egy közös, órák közötti rozézásra, vagy tanulásra. A bejelentkezésért cserébe itt a stresszes diákéletre való tekintettel 2 pálinkát adnak, ennek viszont másik előfeltétele, hogy az ember rendeljen egy óriáskoktélt: “Take 1 Supersize Cocktail and get 2 Hungarian Palinka for free!” – mondják. A szöveg nyelvtani részével kapcsolatban ugyan megkérdezhettek volna egy angol szakost.
Csendes Társ

Ingyen pálinka - Kantin

Fotó: Kantin
A tradicionális magyar ételeket kínáló Andrássy úti Kantin is a telefonnyomkodókat támogatja. Foursquare specialitásuk mi más is lehetne, mint egy jó étvágygerjesztő pálinka, azzal a feltétellel, hogy legalább egy főételt elfogyasztunk. Ha a leadtuk a rendelést, mondjuk, egy kiadós marhapörköltre, már mutathatjuk is a telefont a pincérnek, hogy megkapjuk a jól megérdemelt felest. A szöveg: “Check in. Have a meal. Show up your smart phone. And get a free ‘pálinka’ as an apetizer!”

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 44.

15% kedvezmény - Charlotte cukrászda

Fotó: We Love Budapest / Balogh András
A Kálvin tér közelében található Charlotte cukrászda köztudottan kedveli a szociális médiát: a Facebook oldalukon is folyamatosan beszélgetnek és Foursquare Speciallel is készültek, ami ez esetben egy 15%-os kedvezmény a fogyasztás végösszegéből. Ahogy ők fogalmaznak: ‘15% discount for every Check-in! / 15% kedvezmény minden Check-inért!‘. A sajttortájukat egyébként kifejezetten ajánljuk.

Cím: 1053 Budapest, Vámház krt. 14. 

Ajándék prosecco - La Perle Noire Restaurant and Lounge

Fotó: We Love Budapest / Balkányi László
A franciás-magyaros stílusú La Perle Noire online jelenlétére valószínűleg az étteremhez tartozó hotelbe érkező rengeteg külföldi miatt is szükség van. Ha pedig egyszer fent vannak Foursquare-en, miért is ne tennének egy remek ajánlatot: minden becsekkolás mellé jár egy levendulás prosecco (Check-in and get a lavender scented prosecco before your meal!). A dolog remekül hangzik, de igazából a látogatásunkkor azt mondták, hogy minden érkező vendég kap ilyen italt, becsekkolás nélkül is, sőt különböző apró étvágygerjesztő falatokról is szó volt, szintén Foursquare használat nélkül. Ez azért egy kicsit így a  “nesze semmi, fogd meg jól” kategória. 
La Perle Noire Étterem and Lounge

Apró meglepik -Terror Háza Múzeum

Fotó: Roberto Herrero
A kultúra és a szociális média találkozásából született meg a Terror Háza Foursquere Special-je, amely minden 20. becsekkolónak egy apró ajándékot jelent (Small gift to every 20th visitors who check-in!). Ennek mibenléte nagy valószínűséggel attól függ, hogy éppen milyen apróságokat nem sikerült eladni az ajándékboltban, de a gesztus mindenképpen értékelendő.
Terror Háza Múzeum

10% kedvezmény - Bambuszliget

Fotó: Bambuszliget
A Bambuszliget Sushibár azon helyek közé tartozik, ahol tényleg értelmes Foursqaure akciót hirdettek: a fogyasztás végösszegéből, becsekkolás estén 10% kedvezményt biztosítanak (Check-in = 10% kedvezmény a számládból! Check-in = 10% off from your bill!). Egy nagyobb  társaság estén ez már igencsak megérheti, amúgy pedig még az itt kapható étel is teljesen rendben van. Ezt egy budapesti sushikról szóló cikkünkben részletesen is kifejtettük.

Facebook

Limonádé vagy bor - Vár: a Speiz

Fotó: Vár: a Speiz
A Speiz eléggé a Várhoz méltó módon úriember ahhoz, hogy felajánlja a választás lehetőségét is a becsekkolás után: az online is megérkező vendégek friss házi limonádét, vagy egy pohár Blanc de Noir fehér bort közül választhatnak (Our guests can choose a fresh lemonade or a glass of Blanc de Noir white wine from Dula winery, just check in!). Az akció trükkös, mert bármelyiket is választjuk, úgyis akarunk majd még.
 
UPDATE: Bezárt

Extra kávé - Souper Pasta

Fotó: Souper Pasta
A poharas levesek és dobozos tészták világát ötvöző Souper Pasta is nyíltan hajt a becsekkolásra, bár meglepő módon kávét kínál az ételek mellé ( Enjoy a free cup of coffee with any purchase of our delicious soup or pasta. A vendégünk vagy egy kávéra, bármely leves vagy tészta vásárlása esetén). Valljuk be, egy pohár leves mellé annyira talán nem passzol egy erős fekete, bár ez természetesen ízlés dolga.

Cím: 1067 Budapest, Teréz körút 52.

Ingyen sör a burgerhez - Pántlika

Fotó: Pántlika
A  biciklisek által kedvelt, városligeti Pántlikában egy igazán remek ajánlatra lettünk figyelmesek: Egy Pulled Pork menü mellé egy pohár világos sört adunk! Hivatkozz a foursquare-re! Free glass of Hungarian beer next to your pulled pork burger meal! Ez azért kitűnő, mert valószínűleg a legtöbb ember egy ilyen étel mellé egyébként is sört rendelne ebben a tipikusan nyári környezetben. 
Pántlika

A rangon aluli limonádé - Araz étterem

Fotó: Araz Étterem
A Dohány utcai Araz étteremnek is van Foursquare-en különleges ajánlata, bár a dolgot egy ilyen kaliberű étterem részéről kissé fantáziátlannak tartjuk: a helyen becsekkoláskor ugyanis ingyen limonádét adnak (Get a free lemonade after checking in!). A limonádéjuk egyébként nem rossz, de talán egy pohár bor vagy egy desszert jobban illene a hely stílusához.
ARAZ Étterem

Egyet fizet, kettőt kap - Chocoroom

Fotó: Chocoroom
A forró csokikra szakosodott Chocoroom kávét ajánl becsekkolás esetén, mégpegig nem akárhogyan, egyet fizet kettőt kap alapon. (Egyet fizet kettőt vihet! Kávézz nálunk kedvezményesen. 10 és 14 óra között egy espresso áráért kettőt ihattok. Check in and drink 2 for 1!) Az egyetlen negatívum ezzel kapcsolatban, hogy az akció csak reggel 10 és délután 2 között elérhető.

Chocoroom (bezárt)
Cím: 1054 Budapest, Szerb utca 17.

További tipppekért ajánljuk a We Love Budapest Foursqare oldalát. Követni ér.