Shopping
Karácsonyi ajándéktippek 5000 forint körül 12 magyar dizájnertől
Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
fekete, reggeli, kávé, péksüti, péksütemény

Ahogy a korábbi években, úgy idén is felkutattuk, mivel készülnek a hazai tervezők az ünnepi szezonra, és összeszedtük a kedvenc dizájnajándékainkat. Pénztárcabarát válogatás következik!

Kezemura Misija frantaági JÖF Tatz Nebouxii BerryBon Lantos Judit Balilla Fiók Krearton plant3D

Kezemura

Somoskői Gábor jellegzetes marokbögréinek jó ideje nagy rajongói vagyunk. A márka kínálatában nemrég egy rusztikusabb, keleti ihletésű vonal jelent meg, amelyben bögrék, tálak, sőt kisebb készletek is találhatók.

WEB
Árak: 4.000 – 6.000 Ft között
Kapható: MONO art & design, Pesti Szatócs, Projekt Showroom, The Garden StudioWild Flower Bar

Misija

Kedvenc kerámiatárgyainkat Farkas-Pap Éva szobrász álmodja meg, amelyeket az ünnepekre való tekintettel tüzes pirosban, jeges fehérben és csillogó bronzban ajánlunk. Jól mutat polcon, asztalon, sőt a legkisebbeket akár a zsebedben is hordhatod!

WEB
Árak: 3.500 és 6.500 forint között mérettől és típustól függően
Kapható: Segítő Vásárlás webshopjaMagma és Magma+MONO art & designPrezent

frantaági

Ági égősorán a csillaglámpa kicsinyített másai sorakoznak. Az otthon saját kezűleg is összeállítható csomagok a karácsonyi szezonban csillogó papírokkal is rendelhetők, melyek között pasztell barack, rózsa, halványkék, bordó, fenyőzöld, arany, réz és narancs árnyalatok kaptak helyet. A fényfüzér 10-20-35-50-es izzós változatokban készül.

WEB
Ár: a legrövidebb DIY változat 4.900 Ft
Kapható: saját webshop

JÖF

Fotó: JÖF
A 36 párból álló memóriajáték kártyáin egy-egy, a magyar ábécé betűinek megfelelő vidám figura, többek között D mint Drótostót, H, mint Huszár, R mint Racka feszít. A párok egyik fele magyar, a másik fele angol nyelvű, ezért különösen ajánljuk azoknak, akik külföldi barátaiknak keresnek kreatív ajándékot.

WEB
Ára: 4.200 Ft.
Kapható: InsituIparművészeti Múzeum ShopMagma, Palmetta, WAMP

Tatz

Kétféle újdonsággal is készülnek a Tatz lányok a karácsonyi szezonra. A hatdarabos tetkó szettek közül újdonság az Otomi, egy mozgalmas és részletgazdag sorozat, amelynek szuper ellenpontja a Minimalz geometrikus visszafogottsága. A két kollekcióhoz vadiúj füzetszett is készült. 

WEB
Árak: Tetkók: 1.800 Ft. Füzetek: 2.200 forinttól
Kapható: Beat on the BratBomoArt Budapest, Fian Concept, Fiók, FLATLABInsitu, Minipolis, MONO art & design, NON+ MOM Park,
 Szimpla Design Shop

Nebouxii

A márka valósággal forradalmasította a budapestiek zokniviselését. A zoknik az anyag teljes hosszára és szélességére tervezett, nem sorolható, élénk színű mintával készülnek, s minden egyes pár felemás: bár a két fél összhangban van, mégis eltérnek egymástól. Az ünnepekre limitált szériával is készül a csapat.

WEB
Árak: 2.700 Ft-3.600 Ft
Kapható: saját webshop, Ludwig Múzeum shop MONO art & design  The Garden Studio  wonderLAB  WAMP

BerryBon

Ha nem szeretsz vitamint szedni, de a csokit annál inkább, akkor ezt a bonbont neked találták ki. A gyönyörű grafikával készülő dobozkában kilenc egyforma D-vitaminnal felturbózott kis édesen fanyar csoki lapul, amely megoldást jelenthet a téli hónapokban a napsütés hiányából fakadó vitaminbevitelre. Egyetlen bonbon 540 NE D-vitamint tartalmaz.

WEB
Ára: 2.990 Ft
Kapható: Endorfine CsokoládéüzletFenomén Csokoládé Bolt, MagHáz Étterem, WAMP

Lantos Judit

A tervező minden karácsony előtt meglep minket valamivel, idén például aranyos zöldségekkel és gyümölcsökkel. A limoges-i porcelánból formált élethű szépségek 12%-os arannyal kézzel aranyozva készülnek, és a sorozat annyira limitált, hogy dizájnboltokban nem, csak vásárokban kapható.

WEB
Árak: 4.900Ft
Kapható: Karácsonyi Creative Arts Fair, WAMP

Balilla

Igazi barátnős ajándék lehet Balázs Lilla Alphabet karkötő szériája. A kedves bojtos darabokra különféle betűk és más apróságok is választhatók garantálva a személyhez szóló végeredményt.

WEB

Árak: 4.500 Ft-tól
Kapható: saját webshopBalilla pop upPetrity

Fiók

Moroncsik Emese, a Fiók egyik munkatársának tervei nyomán készülő tolltartók egyszerre idéznek szétfolyt tintát és Jackson Pollock jellegzetes csöpögtetős technikáját. A fekete és fehér változatban elérhető darabok mindegyike egyedi.

WEB
Árak: 1.900 Ft és 2.400 Ft
Kapható: saját webshop, Fiók

Krearton

A minimalista alternatív karton karácsonyfák több méretben, színben, kivitelben kaphatók a 20 centis klasszikus formájútól, a 170 centi magasra összeépíthető, geometrikus elemekből állóig. A fák mellett a kínálatban hópelyhek és DIY díszcsomagok is találhatók.

Facebook
Árak: 20 centis fa: 900 Ft, 70 centis fa: 3.400 Ft, összeépíthető, 170 centi magas fa 9.800 Ft
Kapható: ITT

plant3D

A vadonatúj márka a természet és a technológia szerelemgyereke. Ékszereik 3D nyomtatott formákba ültetett élő növényekkel teszik karnyújtásnyi távolságra a zöld környezetet. Választhatsz ikozaéderből kukucskáló pozsgást, vagy tillandisat, amelyek nem igényelnek túl sok gondozást, így sokáig élvezheted a pririnyó zöld szigeted!

WEB
Árak: kitűző 3.500 Ft nyaklánc 4.500 Ft
Kapható: saját webshopBuborék, Vinyl & Wood, WAMP