Élmény
Itt korizz idén – Korcsolyapályák Budapesten
Fotó : Aréna Pláza Jégterasz
Itt korizz idén - Korcsolyapályák Budapesten

A telet általában azok szeretik, akiknek menő kabátjuk van, és akik szeretnek korcsolyázni. Szerencsére a kettő könnyedén összekapcsolható. Az aktuális őrületre való tekintettel összegyűjtöttük azokat a jégpályákat, amelyek miatt idén érdemes korit ragadni, bevállalva a megfázás rizikóját. A következő összeállításhoz az angol tudósok réteges ruházatot és felelősségteljesen fogyasztott tömény szeszt javasolnának.

Városligeti Műjégpálya Aréna jégterasz Óbuda Fő tér Marczibányi téri Sportcentrum Karácsonyi vásár - Bazilika Eiffel téri jégpálya Széna téri jégpálya (Jégkert) Jégpalota – Ice Center Pesterzsébeti Jégcsarnok Europark Korizóna

Városligeti Műjégpálya

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Mint minden évben, idén is a Városligeti Műjégpálya a legnagyobb, legfényesebb és persze a legkultikusabb. A téli fagyott felhőfátyol és a sápadt holdfény rajongói gyakran zarándokolnak el ide választottjukkal, vagy hasonló gondolkodásúak társaságában, hogy kihasználják a hidegben rejlő meseszerű lehetőségeket. A romantikának csak egy hatalmas perecelés vethet véget (de csak addig, amíg valaki fel nem segít). 

Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Jegy (egyszeri belépésre): Hétköznap : 1500/1000 Ft, Hétvégén: 2000/1500 Ft
Kölcsönzés: van
Oktatás: van
Weboldal 
Facebook

Műjégpálya

Aréna jégterasz

Fotó: Aréna jégterasz
A közel 1200 négyzetméteres jégpálya egyszerre modern és nosztalgikus. Az Aréna Pláza terasza tökéletesen alkalmas az ünnepi bevásárlás közben összegyűjtött feszültség levezetésére, vagy az örök sötétség birodalmának tűnő tél legyőzésére. Antidepresszánsok szedése helyett inkább ezt ajánljuk. Amennyiben egy társaságban túl nagy az egy főre jutó téliszony mértéke, akkor javasoljuk a pálya kibérlését magán vagy vállalati célú kikapcsolódásra. Az itteni büfé választéka egyébként lenyűgöző: van zsíros kenyér, hot dog, hamburgerek, tortilla, melegszendvics, sült hagyma, twister burgonya, muffin, fánk. Ja, és alkohol. 

Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Jegy: 1100/800 Ft
Kölcsönzés: van
Oktatás: van
Weboldal
Facebook

Óbuda Fő tér

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Az óbudai Fő tér jégpályája az egyik legcsaládbarátabb ilyen jellegű létesítmény Budapesten, vagyis ingyenes. A mintegy 400 négyzetméteres pálya ugyan nem a legnagyobb, de bőven elég arra, hogy körülötte helyet kaphasson néhány árus és egy öltöző. A pálya február 2-ig várja a látogatókat. 

Cím: 1033 Budapest, Fő tér
Jegy: Ingyenes
Kölcsönzés: van
Oktatás: van
Nyitva tartás: Minden nap: 8:00-22:00

Óbuda
  • 1033 Budapest, Fő tér és környéke

Marczibányi téri Sportcentrum

A II. kerületi Marczibányi téri Sportcentrum rengeteg sportolási lehetőség mellett korcsolyázásra, netán jégkorongozásra is alkalmas a téli időszakban egy 722 m2-es műjégpályán. Ezt a pályát naptári alapon le is lehet foglalni, szabad jelzés esetén pedig közönségjegy megváltásával használható bárkinek. A megfelelő naptár megtalálható a pálya honlapján. A pálya karácsonykor is nyitva lesz, korlátozott ideig. 

Cím: 1022 Budapest, Marczibányi tér 16.
Jegy: 1650/1200 Ft
Kölcsönzés: van
Oktatás: van
Weboldal

Karácsonyi vásár - Bazilika

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Bazilika előtti karácsonyi vásár az egyik legnagyobb attrakciója a készülődésnek, innen terészetesen nem hiányozhat jégpálya, ami már önmagában is látványosságnak minősül. Túl nagy lelkesedésre azonban nincs ok, a pályát csak a 14. életévüket még nem betöltött gyerekek használhatják. Ez a gyerekes családoknak nagy öröm, hiszen a szülők összeköthetik a kicsinyek szórakoztatását egykori hedonista felfogásukkal, amelyhez a forraltbor, a pálinka és az ételek jó alapot szolgáltatnak. 

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér
Nyitva tartás: Hétfő – Csütörtök: 11:30 – 20:00, Péntek: 11:30 – 22:00, Szombat: 10:00 – 22:00, Vasárnap: 10:00 – 20:00
Oktatás: minden, pénteken szombaton és vasárnap
Weboldal

Szent István-bazilika

Eiffel téri jégpálya

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Mindig jó, ha a város kellős közepén akad egy 600 négyzetméteres jégpálya. Ezt megerősítik a vizsgaidőszakkal kardozó egyetemisták, a padban unatkozó gimnazisták, a munka után kikapcsolódásra vágyók és azok, akik nemcsak a TV-ben láttak tripla leszúrt Rittbergert. A pálya jégkorongozásra is bérelhető.

Cím: 1062 Budapest, Teréz körút 55-57.
Jegy: 700/600 Ft
Nyitva tartás: H-Cs 12-24-ig, P 12-01-ig, Szo 10-01-ig, V 10-24-ig
Oktatás: van
Kölcsönzés: van
Weboldal

Széna téri jégpálya (Jégkert)

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A buszpályaudvar és a régi városfal között található hely nyáron a Jégkertnek, télen pedig egy jégpályának ad otthont. A 15 méter széles és 30 méter hosszú pálya kibérelhető hokimeccsek, céges rendezvények, vagy családi összejövetelek céljából. Biztonsági okokból egyszerre csak 50 fő tartózkodhat a jégen. Az idény előreláthatólag 2014 áprilisáig tart majd, de ez persze nagyban függ az időjárástól. 

Cím: 1027 Budapest, Bakfark Bálint utca 2.
Nyitva tartás: minden nap reggel 7-től este 12-ig
Kölcsönzés: van
Oktatás: van
Weboldal

Jégkert
  • 1027 Budapest, Bakfark Bálint utca 2.

Jégpalota – Ice Center

Fotó: Sportországi Cápák
Ez az egyedülálló létesítmény nem igazán a télhez köthető, mivel egész évben teljes gőzzel üzemel, de mivel korcsolyázni itt is lehet, ezért nem hagyhatjuk le a listáról. A monstrum egy 1800 négyzetméteres jégpályával rendelkezik, amelyhez ugyanekkora lelátó társul. A hely inkább sportolásra és céges rendezvényekre alkalmas, ezekre viszont nagyon: a hely 1500 ember befogadására képes. Itt még Wayne Gretzky is jól ellenne. 

Cím: 1046 Budapest, Homoktövis u. 1.
Jegy: 750 Ft, hétvégén 1300 Ft.
Nyitva tartás: Hétfő-péntek: 12.00-20.00, Szombat: 10.00-13.00 és 17.00-20.00, Vasárnap: 10.00-14.00
Oktatás: van
Kölcsönzés: van
Weboldal

Pesterzsébeti Jégcsarnok

Nem éppen a belvárosban van a Jégcsarnok, de nagy, fedett és nagyon csúszos itt a jég. Ráadásul a Jégdiszkó minden szombaton 19.00 – 22.00 óráig várja vendégeit. Sioma tömegkorcsolyázásra, meccsekre és különböző rendezvényekre szintén alkalmas, a teljes jég kibérléséhez viszont egy billenős autónyi aranyrúd szükséges, vagy óránként 34 000 Ft + áfa. 

Cím: 1201, Zodony utca 1.
Jegy: 1200/1000 Ft
Nyitva tartás: Hétfőtől – vasárnapig: 06:00 – 22:00
Oktatás: van
Bérlés: van
Weboldal

Europark Korizóna

Idén is megnyílt az Europark bejáratánál a jégpálya, ahol viszonylag olcsón korizhatunk. Mielőtt még valaki azt gondolná, hogy ez csapda és biztosan valami baj van a jéggel, megnyugtatunk mindenkit, szó sincs erről. A pályát egyébként hokizni is lehet, de gyerekcsoportoknak is van rá lehetőségük, hogy a tesi óra keretein belül inkább ide jöjjenek csúszkálni. A jég január 31-ig használható. 

Cím: 1191 Budapest, Üllői út 201.
Nyitva tartás: hétköznap 10-től 20 óráig, hétvégén 9-től 21 óráig
Jegy: 400Ft/2 óra
Bérlés: van
Oktatás: van