Shopping
Itt hangolódj a karácsonyra! – 10 budapesti adventi vásár
Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Itt hangolódj a karácsonyra! – 10 budapesti adventi vásár

Jövő héten ilyenkor már csak egyet kell aludni a Jézuska szerepvállalásáig, úgyhogy csupán néhány nap maradt az ünnepi hangolódásra. Ehhez remekül passzolnak a klasszikus adventi vásárok, melyek budapesti választékából ajánlunk most 10-et; van köztük olyan, amelynek keretében a város tetején forraltborozhatsz!

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár Advent Óbudán Adventi Ünnep a Bazilikánál Advent a Várkert Bazárban Advent a Városháza Parkban Diótörő-fesztivál az Operánál Bálna Advent Karácsonyi Creative Arts Fair Gozsdu Karácsonyi Vásár Karácsonyi vásár a Greshamben

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

Bár a legklasszikusabb budapesti karácsonyi vásár árait tekintve inkább a fővárosba érkező külföldiekre ‘lett beállítva’, sokan szeretünk kilátogatni a Vörösmarty térre. Mint mindig, idén is szakmai zsűri választotta ki azokat a termékeket, amelyeket bemutathatnak és árusíthatnak a rendezvényen, az ajándéktárgyaktól kezdve a kézműves termékeken át a gasztronómiai különlegességekig. Az ételválaszték a szokásos ünnepi kedvencek (kürtőskalács, lepény, sült gesztenye) mellett újdonságokkal is bővült, továbbá a kis manufaktúrákban készülő csokoládékon és marcipánokon kívül flódnitrétestmézeskalácsot és persze bejglit is lehet kapni.

Meddig: január 1.
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 9:00-22:00

Advent Óbudán

Fotó: Advvent Óbudán Facebook-oldala
Az Advent Óbudán programjai alapvetően a négy adventi hétvégére korlátozódnak: mindegyik hétvégén reggeltől estig tartó programok váltják egymást a  téren. Délelőtt inkább a gyermekeknek és a családoknak, délután pedig koncertek, felnőtteknek szóló programok veszik át a helyet. A negyedik adventi hétvégén a Pankastic, a MagyarVista Social Club és a Kaláka műsora látható. A további lehetőségeket a korcsolyapálya, a gasztrosétány és a szokásos kézműves termékek vására jelenti. 

Meddig: december 23.
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 10:00-22:00
Bővebben az eseményről

Adventi Ünnep a Bazilikánál

A Szent István téri vásár hivatalosan Adventi Ünnep a Bazilikánál névre hallgat. A program hasonló az elmúlt években látottakhoz, tehát idén is megcsodálható esténként a fényfestés, van koripálya és bőséges street food kínálat a thai levestől a marhaszegyig. A téren felállított faházakban közel nyolcvan kézműves ajándéktárgyaiból válogathatsz. A népi– és iparművészekkeramikusokbőr– és textilművesekötvösök, egyedi ruha- és kiegészítőtervezők, de a grafikusok és fotóművészek kézzel készített munkáiból is lehet szemezgetni.

Meddig: január 2.
Nyitvatartás: hétfő-csütörtök: 11:30-20:00, péntek: 11:30-22:00, szombat: 10:00-22:00, vasárnap: 10:00-20:00

Advent a Várkert Bazárban

Fotó: Várkert bazár Facebook-oldala
Európa legnagyobb gyertyainstallációjával, kulturális, családi- és gyermekprogramokkal csábít a Várkert Bazár: koncertek, táncjáték, régi korok karácsonyát idéző kiállítás, népművészeti karácsonyi vásár, street food ínyencségek, műjégpálya és interaktív programok szerepelnek a kínálatban. 

Meddig: december 24.
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 10:00-21:00
Bővebben

Advent a Városháza Parkban

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Ingyenes koncertek, bábszínház, körhinta, betlehemi jászol, gyertyagyújtás, jótékonysági macigyűjtés, angyalposta és még sok más program miatt érdemes a Városháza Parkba látogatni. A téli fesztiválon a karácsonyi vásár hangulatán túl immár hagyományosan Budapest legnagyobb karácsonyfája áll, valamint egy óriási adventi koszorú és a közel száz kis fenyőből álló köztéri installáció is.

Meddig: december 24.
Nyitvatartás: hétköznap és vasárnap: 10:00-20:00, péntek-szombat: 10:00-21:00, december 24. 10:00-14:00, december 25. és 26.: 12:00-18:00.
Bővebben

Diótörő-fesztivál az Operánál

Fotó: Az Operaház Facebook-oldala
A Diótörő-fesztiválhoz kapcsolódóan az Operaház idén is birtokába vette az épület előtti tereket és Csajkovszkij művének néhány jellegzetes elemével, zenés programokkal és kirakodóvásárral teremt karácsonyi hangulatot az év végéig. Az Operaház előtt sorakozón az OperaCafé forró italokkal és karácsonyi süteményekkel várja az erre járókat, míg az OperaFleur egyedi mézeskalácsokkal, adventi díszekkel és kézműves termékekkel készül az ünnepekre.

Meddig: december 30.
Bővebben

Bálna Advent

Fotó: Bálna Advent Facebook-oldala
A Bálnás adventi eseménysorozat egyik fő vonzerejét a csodás környezet jelenti az ingyenes dunai panoráma jóvoltából. Az épületbe és annak teraszára, a Bálna Advent Fesztivál keretében szervezett ingyenes zenei programok miatt érdemes menni, de természetesen a klasszikus adventi vásáros kínálat is elérhető. Szintén ingyen vehető igénybe a jégpálya, valamint szerveznek még interaktív játszóházat a gyerekeknek. 

Meddig: január 2.
Nyitvatartás: vasárnap-csütörtök: 12:00-22:00, péntek-szombat: 12:00-24:00
Bővebben

Karácsonyi Creative Arts Fair

Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Az Iparművészeti Múzeumban két napon át tartó rendezvényen új kollekciókkal és friss ötletekkel mutatkoznak be a hazai ékszertervezőkkeramikusok és iparművészek. A divat és a dizájn kedvelői megtalálhatják a legújabb kedvenceiket vagy éppen az ideális karácsonyi ajándékokat. Az egyszerű vásárláson túl remek lehetőséget kínál ez a hétvége arra is, hogy a művészekkel személyesen is találkozhassanak, így egészen más szemszögből ismerhetik meg a tárgyakat.

Meddig: december 17-18.
Nyitvatartás: szombat: 11:00-20:00, vasárnap: 10:00-19:00
Bővebben

Gozsdu Karácsonyi Vásár

Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A főváros népszerű szórakoztató központjában a Gozsdu Karácsonyi Kézműves Vásár keretében meglepő módon kézműves termékekbe is belefuthatsz, viszont ami ennél izgalmasabb, hogy egyedüli módon még a belváros tetején is forraltborozhatsz Budapest egyetlen fűtött rooftop bárjában, a Gozsdu Sky Terrace-ban.

Meddig: december 23.
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 10:00-20:00
Bővebben

Karácsonyi vásár a Greshamben

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Idén harmadik alkalommal a Four Seasons Hotel Gresham Palace saját karácsonyi vásárral köszönti a közelgő ünnepeket, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állított fel a szálloda csapata. Az évente megújuló dekorációt ezúttal letisztult és álomszerű “Winter Forest” tematikában készítette el a Fleurt Virág Dekoráció.

Meddig: december 24.
Nyitvatartás: hétfő-csütörtök: 13:00-20:00. Péntek-vasárnap: 11:00-20:00. December 24.: 10:00-16:00.
Bővebben