Szórakozás
Itt bulizz a Reszkessetek betörők után – 24-i partykörkép
Fotó : huffingtonpost.com
Itt bulizz a Reszkessetek betörők után - 24-i partykörkép

Minden ember életében eljöhet a pillanat, amikor megtörtént az ajándékozás, a nagymama már elbóbiskolt a kanapén és a TV-ben is csak a Reszkessetek betörők stáblistája fut. Ilyenkor van az, hogy menni kell. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol december 24-én is lesz buli, sőt: egyesek szerint ilyenkor van a legnagyobb rock’n roll a városban. Ezen nem kell egyébként felháborodni, ahogyan azt sokan teszik, mert vannak akik egyedül ünnepelnek és jól esik nekik a társaság, illetve bizonyos közösségek egyálalán nem tartják a karácsonyt, tehát miért ne szórakoznának?

Csendes éj @ Központ Hagyományőrzés @ SZÓDA Karácsonyi special @ Lámpás Hanukarácsony @ Mazel Tov Esti fények @ Garzon Csak a szokásos @ Cheerio Non stop buli @ Kakas Puszi @ Mika Tivadar mulató Corvin Áruház karácsonyi buli @ Müszi

Csendes éj @ Központ

A Madách téren található Központ nem véletlenül a belváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelye, itt ugyanis mindig történik valami, és nem utolsósorban mindig nyitva van. A hely szenteste sem hagyja cserben a fiatalokat; magyarán: kinyit. Egyébként semmi különlegessel nem készülnek, a hivatalos Facebook esemény szerint “Mango zenél”, és pont. Szóval buli lesz, meg karácsony van. Mi kell még?
Központ
  • 1075 Budapest, Madách Imre út 5.

Hagyományőrzés @ SZÓDA

A Szóda legendásan szentestézős hely: minden évben fiatalok százai gyűlnek össze itt a Wesselényi utcában, hogy alkohollal öblítsék le az utolsó szelet bejglit olyan hasonló gondolkodású kortársak társaságában, akik szintén remek buliként tekintenek a szentestére. A hivatalos esemény szerint a kapunyitás 20:55-kor lesz, de egyébként nem szeretnének nagyon nagy ügyet csinálni a dologból. Alkohol lesz, tömeg lesz, minden lesz.

Szóda (bezárt)
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 18.

Karácsonyi special @ Lámpás

A jó szokáshoz hű módon a Lámpás idén is megrendezi a különleges karácsonyi attrakcióját, amely idén a Tilosos Dj AdamSalmant jelenti. A hely az ünnep többi napján sem tervezi, hogy elfárad: 25-én HARAKYRU karácsony lesz, 26-án pedig Suba Attila & The SoulFool Band lép fel. A Borsodi pedig még mindig csak 450 Ft.
Lámpás

Hanukarácsony @ Mazel Tov

Fotó: We Love Budapest / Balkányi László
A zsidónegyed helyeit egész évben szeretjük, de külön örülünk, hogy a legtöbb nyitva tart 24-én is. Ez alól a város egyik legújabb kocsmája, a Mazel Tov sem kivétel, ahol most rendezik meg az első maradandó hanukarácsonyi partit pálinkákkal, szódás vodkákkal és egyéb diszkrét felnőtt koktélokkal. Ami viszont még ennél is fontosabb: ezen az estén különleges zenei szelekcióval készülnek, este tíztől. A szervezők szerint a megjelenés: fokozottan ajánlott.
Mazel Tov

Esti fények @ Garzon

A Garzon café a Szódához hasonlóan igencsak népszerű bulihelyszín 24-én. Ez alól az idei év sem kivétel: a Wesselényi u. 24. alatt ezen a napon, sőt 25-én és 26-án is roskadásig pakolt italpulttal feszít majd a pesti éjszakában. Amit egyébként itt a legjobban szeretünk, hogy mindig van fény (nem, ez most nem az, amelyik beragyogja az ünnepet, hanem amelyiket meg lehet inni).

Csak a szokásos @ Cheerio

Fotó: wordpress
A Lövőház utcai Cheerión teljesen felesleges a zár, mert úgysem használja senki. A hely december 24-én is lélekmelengető italokkal várja mindazokat, akik italba folytatnák a meg nem kapott ajándékokból eredő frusztrációt, vagy csak nagyon unják már az TV előtt töltött káposztázást.

Non stop buli @ Kakas

Aki bulira vágyik a családozás után, annak nem feltétlenül kell bemenni érte a sűrűbe; a Deák téri Kakas ugyanis 24-én is nyitva lesz, és a megszokott árakon és a jól ismert módon itatja majd le a nagyérdeműt. A hely egyik újdonsága, hogy mindenféle hamburgereket és pizzákat is lehet már venni az italokhoz, bár gyanítjuk, hogy ezen a napon nem a szilárd tápláléké lesz a főszerep.

Puszi @ Mika Tivadar mulató

Hülye, aki szenteste megy bulizni? Nem. Mert ezen a napon este 10-től Puszi koncert lesz Gera Marinával, ezt pedig egy várhatóan cseppet sem visszafogott buli fogja követni az egykori vas- és rézáru gyár tulajdonosról elnevezett Kazinczy utcai helyen. A szervezők szerint az ünnepi hangulat garantált, amire rásegítenek például az itt megszokott minőségi borok.
Mika Tivadar Mulató és Kert

Corvin Áruház karácsonyi buli @ Müszi

A Blaha Lujza téri önfinanszírozó, független kulturális és közösségi központ 24-én este is működni fog. Ennek a remek alkalomnak az apropóján egyébként már tavaly is igen sokan gyűltek itt össze, hogy hódoljanak a karácsony közösséget összetartó erejének, rosszabbra pedig idén sem lehet számítani. Külön erre az alkalomra kitalált programmal viszont nem készülnek; mindenki hozza el magát, meg esetleg az otthon megmaradt sütiket, és lesz, ami lesz. Fura, hogy egyébként meg 31-én nem lesznek nyitva.