Élmény
Íme Budapest szerintünk 9 legközhelyesebb találkozóhelye
Fotó : Balkányi László - We Love Budapest
Íme Budapest szerintünk 9 legközhelyesebb találkozóhelye

“Rendben, találkozzunk egészkor a…” És itt mindenki tetszés szerint befejezheti a mondatot kedvenc budapesti találkozóhelyével, ahová egyezteti a találkáját, legyen az randi, összefutás, csomagátadás vagy elveszett és megtalált napszemüveg visszajuttatása. Összeszedtünk azokat a fővárosi gócpontokat, ahol biztosan nem egymagad álldogálsz a másikra várva.

Nyugati óra Jégbüfé Oktogon Burger  Deák téri templom Körtéri 'Meki' Kálvin téri OTP Astoria Burger Blaha metró Széll Kálmán téri óra

Nyugati óra

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest
Ugyan a listánk nem sorrend, de ha az lenne, valószínűleg az első helyen tanyázna a pályaudvarral szembeni Nyugati téri óra, ahová a hetvenes évek óta szervezik talijukat a budapestiek. A több átalakuláson és felújításon átesett teret legutóbb 2015-ben húzták újra például szökőkúttal, utcabútorokkal és persze a LED-falas forgóórával, melyen a pontos idő mellett a hőmérsékletet és az aktuális névnapot is olvashatod, hogy ha olyan személlyel találkozol, aki aznap ünnepel, még az utolsó pillanatban meglephesd valamivel.
Nyugati pályaudvar

Jégbüfé

Mely előtt Dórácska áll talpig feketében, fagylalttal kezében. A Republic A madárjós vakáción című dalából nem tudtuk meg, mire vár ilyen nagy hidegben. Biztos a barátjára vagy a barátnőjére a Ferenciek terén, ahol a 7-es busz megáll, de már nem az ikonikus Jégbüfé előtt. Szinte napra pontosan tavaly ilyenkor zárt be 63 évnyi szolgálat után, aztán nem sokkal később a Petőfi Sándor utcában újranyitott, úgyhogy Dórácska várhat tovább. Vagy nézheti az embereket, ahogy ott mindenki szokta.
Ferenciek tere

Oktogon Burger 

Fotó: We Love Budapest
Valamiért a gyorséttermek elé szervezett találkozók népszerűnek számítanak. Biztos azért, mert azokat senki sem téveszti el. A közelmúltban megújult, Oktogonon található Burger elé rendre odagyűlnek az emberek, hogy innen induljanak tovább a körúti villamossal vagy a közeli bulinegyed felé. Télen, a hidegben, amikor késik a partner, sokan bemenekülnek egy forró kávéra vagy csak ingyen wifire melegedésre.
Oktogon

Deák téri templom

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
A képzeletbeli második helyezett a nap minden időszakában zsúfolt, nagyrészt a lépcső környékén várakozók miatt. Talán itt lehet a legkevésbé unatkozni, annyi minden történik. Zenészek, performanszok, mutatványosok és fura szerzetek gyűjtőhelye ez, ahol óránként a templom órája is dallamokat csilingel. Ha épp semmilyen műsor nincs, magunkat szórakoztatva jobbra és balra forgatjuk fejünket, hogy vajon melyik metróból mászik elő, akire várunk.
Deák Ferenc tér

Körtéri 'Meki'

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Valószínűleg holtversenyben áll a Móriczon a két legkedveltebb találkahely, a végre renovált Gomba és a sárga m betűs gyorsétterem, ahol Kenderesi Tamás kedvenc sajtburesze kapható. Az építkezések miatt zaklatott kicsit a környék, úgyhogy mostanában mintha kevesebben állnának a „Meki” előtt, ahonnan bármelyik BKV-járatot könnyedén meg lehet figyelni és elkapni.
Móricz Zsigmond körtér

Kálvin téri OTP

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Félhomályban, sötétben, szerelemtől vagy alkoholtól bódult állapotban sem téveszthető el a tér legnagyobb épülete. Nagyszerű kiindulópont a Ráday utca felé, ahol tucatnyi helyre lehet beülni, vagy szintén nem utolsó választás az ugyancsak közel lévő Mikszáth tér kuckós helyeinek valamelyike. Ha esetleg kifogyott a készpénzkészlet, automata van bőven itt.
Kálvin tér

Astoria Burger

A szomszédban vagyunk, megint egy gyorsétteremnél. Szemben a szállóban lépett félre a miniszter, szóval rossz ómen ide szervezni a titkos légyottot. Inkább a fiatalabbak jönnek itt össze, hiszen az ELTE-BTK-sok körében (is) népszerű Könyvtár Klub alig néhány méterre található tőle.

Blaha metró

Fotó: Bódis Krisztián
A finoman fogalmazva is megosztó Blaha Lujza tér nem tartozik a legkedvencebb és legbiztonságosabb találkozóhelyek közé, főleg éjszaka vagy hajnalban. Épp ezért inkább a metrólejáró elé szokták megbeszélni a helyet, ha mindenképp itt kell találkozni meccsre (volt Puskás Stadion), koncertre (Sportaréna) vagy moziba, vásárolni (pláza) menet.
Blaha Lujza tér

Széll Kálmán téri óra

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Még egy óra, mely még a nyugatiénál is legendásabb, gondoljunk csak a filmre. Bulicímeket már nem várunk, mint Rojálék, jobb esetben érettségi tételeket sem hamisítunk, de ha Budán indulunk neki az éjszakának, hol máshol is találkozunk, mint a „Moszkván”.