Élmény
Így tölts el egy hosszú hétvégét a tavaszodó Dunakanyarban!
Fotó : Balkányi László / We Love Budapest
Börzsöny

Közeleg a márciusi hosszú hétvége, ráadásul a hét utolsó napjaiban visszatér a 20 fok és a napsütés. Épp ezért, ha ránk hallgattok, már készítitek is a kirándulós cipőket, és meg sem álltok a Dunakanyarig. Innentől kezdve már nem nagyon lehet lyukra futni, de ha szívesen vennétek inspirációt a családi, baráti kiruccanáshoz, nézzétek meg tippjeinket, melyek Kismarost, Nagymarost, Visegrádot és Esztergomot is érintik.

PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

PÉNTEK

Kismarosról kisvonattal utazhatunk egészen Királyrétig, este pedig remek vacsorát fogyaszthatunk el a kismarosi Patak Vendéglőben.

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Fotó: Patak Vendéglő

SZOMBAT

Irány a hangulatos nagymarosi termelői piac, ahonnan átkompozhatunk a történelmi Visegrádra. Az Apátkúti-patak mentén eljutunk a Bertényi Füvészkertbe, vagy bobozhatunk is egyet a hegyi pályán. Érdemes beiktatni egy koccintást a Zugfőzde Pálinkamúzeumban, majd vár minket a híres Renaissance Étterem.

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Fotó: Pilisi Parkerdő honlapja

VASÁRNAP

Kezdhetjük a napot egy csobbanással az esztergomi Portobellóban, utána bejárhatjuk a történelmi belvárost és a Bazilikát. Este pedig hol máshol fejezhetnénk be a hétvégét, mint a Prímás Pincében?

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A cikk a DunakanyarGO segítségével készült.