Élmény
Így fejlődik Budapest közlekedési hálózata – A legfontosabb 2014-es hírek
Fotó : BKK
Így fejlődik Budapest közlekedési hálózata - A legfontosabb 2014-es hírek

A budapesti közlekedési rendszer jelenlegi 4 metróvonalával, 260 autóbuszvonalával, 30 villamosvonalával, 5000 minősített taxijával és mintegy 4500 kilométernyi közútjával a város legfontosabb infrastruktúrája, amely alapvetően határozza meg a város arculatát, befolyásolja a gazdaságot, meghatározza a jövőt, és a közhangulatra is nagy hatással van. Az elmúlt években a Budapesti Közlekedési Központ nagyon sok fejlesztésbe vágott bele, illetve rengeteg dolgot adott már át az utazóközönségnek, és bár a fejlődés nem egyik napról a másikra történik, a változás még a pesszimisták számára is érezhető. Összefoglaltuk a BKK idei közleményeit.

Az autóbuszpark reformja Tömegközlekedési szolgáltatások fejlesztése A 4-es metró átadása Közösségi kerékpározás: MOL Bubi FUTÁR Új jegyautomaták Szociális média + BKK Info + ügyfél-kommunikáció A M3-as metró rekonstrukciója Új ügyfélközpontok a városban A küszöbön álló jövő
Nemrég a BKK kiadott egy közleményt, amelyben elemezték a budapesti közlekedés jelenlegi helyzetét. A közel 50 oldalas dokumentum a már átadott, és a még fejlesztés alatt lévő projektekre egyaránt kitért. Ezt mi most összefoglaltuk.

Az autóbuszpark reformja

Fotó: BKK
Biztosan sokan emlékszünk, hogy 2010-ben 1250 darab igencsak lelakott busz jelentette a BKV járműparkjának derékhadát. Ezen a téren szemmel is jól látható eredmények születtek, hiszen azóta több mint 500 újszerű, vagy új autóbusz érkezett Budapestre: 2011-ben 200 darab, 2013-ban 150 darab, 2014-ben pedig 167 darab. Ez a BKK kimutatása szerint azt jelenti, hogy míg 2010-ben 3,67%-os volt a meghibásodási arány, addig 2014 első negyedévében mindössze 0,56%. Ebből ugyan mi nem érzékelünk sokat, viszont annak tudatában utazhatunk, hogy valószínűleg semmi nem fog kigyulladni alattunk, és a buszon tartózkodás alatt beérkező ingerek is sokkal jobbak lesznek, ami pedig a hangulatunk javulásához vezet. Hogy vigyázunk-e az új buszokra, az már csak rajtunk múlik. 

Tömegközlekedési szolgáltatások fejlesztése

Fotó: BKK
Az új buszok persze nem oldanak meg minden problémát, azoknak hatékonyaknak is kell lenniük. Ennek alapját az összehangolt menetrendek megszerkesztése, az átszállási kapcsolatok bővítése, a belvárosi gerincjáratok kialakítása jelenti. 2014-ben ezek a tényezők is javultak, épp úgy, ahogy a közlekedési szolgáltatások közül kiemelkedően fontos “előnyben részesítés”, ami tulajdonképpen a buszsávok kiépítését, az akadálymentes közlekedés megoldását jelenti. 
Fotó: BKV
Ezen a téren folyamatos a fejlődés, jelenleg például az I. kerületi Mészáros utcában, a XVII. kerületi Pesti úton, a XI. kerületi Budaörsi úton, a Hegyalja úton, illetve a XIV. kerületi Szentmihályi úton zajlanak buszsávkiépítéssel kapcsolatos projektek, de a nagyobb lendület reményében lámpák újraprogramozása is folyamatban van. A Nagykörúton például 52 darab közúti lámpa átprogramozásával szeretnék elérni, hogy ezentúl akár 60 másodpercenként is indulhassanak a Combinók anélkül, hogy utolérnék egymást és így feltorlódnának; a 32 perces menetidő pedig akár 28 percre is csökkenhet.
Ezenkívül olyan, csak igény esetén induló közlekedési szolgáltatások is elérhetőek lettek, mint a Telebusz, amelynek lényege, hogy a kisebb forgalmú helyek (Solymár, Kerekhegy, Aranyhegy, Ürömhegy) elérhetőségét javítja . Ez a havonta 2-3 ezer utas által kért szolgáltatás alacsony áron jobb kiszolgálást tesz lehetővé.

A 4-es metró átadása

Fotó: We Love Budapest / Bódis Krisztián
Kétségtelenül a 2014-es év egyik legnagyobb show-ja volt, amikor sokévnyi kínszenvedés és ásás után végre ember léphetett a 4-es metró peronjára. Kis lépés volt ez a jövőbeli nagy célok útján, de hatalmas lépés volt az utasok számára, akik a Kelenföldi vasútállomás és a Keleti pályaudvar közötti távot a zsúfolt buszokon való zötykölődés helyett már a föld alatt is megtehetik mindössze 13 perc alatt.

Közösségi kerékpározás: MOL Bubi

Fotó: BKK

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, sokéves várakozás után idén a MOL Bubi, vagyis Budapest közösségi bringarendszere is elindult: jelenleg  76 helyszínen mintegy 1100 kerékpár vehető igénybe. 
Ez önmagában is remek dolog, de még remekebb, hogy ezzel együtt a BKK belehúzott a város biciklis fejlesztéseibe, amelyekből azok is sokat profitálnak, akik saját bringával tekernek. A fejlesztések között 11,5 km bicikliút, 13 km kerékpáros nyom szerepel, valamint a főutak bringázhatóvá tétele, előretolt kerékpáros felállóhelyek megvalósítása, illetve 64 egyirányú utca megnyitása. 

FUTÁR

A BKK egyik legújabb dobása volt a 2014 őszére megvalósult FUTÁR, amit az eddigi legjelentősebb beruházásnak neveztek. A FUTÁR  263 darab égbe meredő kijelzőjének a célja, hogy műholdas követésen alapuló, valós idejű forgalmi tájékoztatást nyújtson az utazóközönség számára a várva várt járművek tartózkodási helyéről és megállóból való továbbindulásának idejéről. A rendszert a buszokon található kijelzők és egy forgalomirányító egység egészíti ki. A szolgáltatáshoz tartozó szuper okos online alkalmazás is működik, amelyet mi is leteszteltünk. 

Új jegyautomaták

2014 tavaszától kezdve a BKK összesen 300 darab új, szebb és okosabb jegyautomatát kezdett el több lépcsőben üzembe állítani. E szuper szerkezetek segítségével elméletileg elkerülhetők a pénztáraknál kígyózó sorok és az ebből nagy valószínűséggel kialakuló konfliktusok; az érintőképernyővel ellátott automatákból majdnem minden jegy és bérlet megvásárolható aprópénzzel, papírpénzzel vagy pedig bankkártyával. A gépek előnye, hogy 0-24 órás a nyitva tartásuk, és olyan megállóknál is megtalálhatók, ahol egyébként nincs bérletpénztár. 

Szociális média + BKK Info + ügyfél-kommunikáció

Fotó: BKK Info
Az utóbbi időben a BKK is elkezdte kihasználni a szociális média és az okostelefonok adta hihetetlenül értékes lehetőségeket, és folyamatos online tájékoztatást biztosít az utasainak. Idén el is indították a BKK info nevet viselő okostelefonos alkalmazást, amely valós idejű, azonnali információt ad a forgalmi változásokról. Nagyjából azt a funkciót tölti be, mint a BKK Facebook-oldala, annyiban viszont hatékonyabb, hogy itt beállíthatjuk kedvenc járatainkat, amelyekről különleges forgalmi helyzet esetén értesítést is kaphatunk. 
A megújult ügyfél-kommunikációnak köszönhetően egyébként teljesen megújult utastájékoztatási rendszerrel is találkozhatunk az aluljárókban 70 oldaliránytábla, 2500 menetrendi laptábla, 1400 nyomatott oldaliránytábla és szép, színes tájékoztató táblák formájában. 

A M3-as metró rekonstrukciója

Fotó: BKK
Az M3-as metróvonal Magyarország legnagyobb forgalmú tömegközlekedési járataként jelentős szerepet tölt be Budapest életében. Az egyetlen baj vele, hogy életkorából adódóan a szerelvények igen gyakran lerobbannak, vagy rosszabb esetben kigyulladnak.  Ennek megakadályozására elkezdődött a M3-as vonal komplett rekonstrukciója, amely főleg a hétvégi közlekedést érinti: ennek keretein belül a BKV szakemberei a kritikus helyek folyamatos ellenőrzésén kívül a hosszabb szakaszokon a leginkább elhasználódott sínszálakat cserélik. Az M3-as metróvonal rekonstrukciójának és meghosszabbításának előkészítését szolgáló projekt célja, hogy a több mint 30 éves, az építés óta átfogó felújítás nélkül folyamatosan üzemelő, mind a gépészeti berendezéseket, mind pedig a járműparkot tekintve korszerűtlen vonal a 2014–2020 közötti uniós finanszírozási időszakban (Balázs Mór-terv) teljesen megújulhasson.

Új ügyfélközpontok a városban

Fotó: BKK
Az ügyfelek emberszámbavétele is a BKK kiemelt projektjei közé tartozik, ennek központi elemét képezik a mostanában egyre nagyobb számban látható, igencsak látványos integrált ügyfélközpontok. Az első ilyen 2012-ben nyílt a Rumbach Sebestyén utcában, a következő pedig 2013-ban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának érkezési szintjén. Ezt követte a reptér 2A termináljában lévő ügyfélpont, majd 2014. március végén – az M4-es metró átadásához igazítva – a vonal két végállomásán, Kelenföld vasútállomáson és a Keleti pályaudvarnál is lett kettő. A BKK 2016-ig három ütemben további ügyfélközpontok nyitását tervezi Budapest legforgalmasabb közlekedési csomópontjaiban (2015-ig összesen 22 központot terveznek) , amelyeknél akár pótdíjbefizetésre, talált tárgyak leadására, taxival kapcsolatos ügyintézésekre, jegyvásárlásra is lehetőség lesz sok egyéb szolgáltatás mellett. 

A küszöbön álló jövő

A cél, hogy a fővárosi közlekedési rendszer javítsa Budapest és térsége versenyképességét, és járuljon hozzá a fenntartható, élhető, vonzó és egészséges városi környezet kialakításához. A terv stratégiai fókuszában a városi terek élhetőségének javítása, a környezettudatos közlekedési módok arányának növelése, a járműpark megújítása és akadálymentessé tétele, valamint a kötött pályás közlekedési hálózat fejlesztése áll. Az anyag többek közt 2030-ra előirányozza, hogy a közösségi közlekedésben a járművek fajlagos átlagéletkora kapacitásarányosan maximum 15 év legyen a jelenlegi 25 év helyett. A járműpark fejlesztése 600 új busz beszerzését, 10 új csuklós troli forgalomba állítását, új midibuszok beszerzését, illetve 37+10 db új CAF villamos megvásárlását takarja. 

Fontos célkitűzés még, hogy 2020-ra a buszok 100 százaléka, a villamosok fele, míg a HÉV-ek egyharmada közlekedjen akadálymentesen. Ezek mellett a BKK jobb szolgáltatásokat, hatékony intézményrendszert is tervez. 

Fotó: BKK
Ezenkívül az utazás kellemesebbé tétele érdekében a BKK-nak eltökélt szándéka elkezdeni a budapesti buszmegállók rendbetételét (a főváros 26 autóbusz-megállójában újítják fel az útburkolatot, illetve cserélik ki a szegélyköveket).
Fotó: BKK
Ami az utazás élményét a legnagyobb mértékben javítja, az talán az elektronikus jegyrendszer bevezetése lesz. Ennek során a bérletigazolványt felváltja egy chipkártya, a papír bérletszelvény megszűnik, és virtuális termékké válik. A rendszer másik előnye, hogy az eddig megszokott vonaljegyet felváltja az időalapú jegy, amely érvényességi idején belül (30 vagy 60 perc) korlátlan számú átszállást és utazást biztosít.
Fotó: nol.hu

2014 végén még két fontos projekt is elindul: az egyik a fonódó villamoshálózat kialakítása, amelynek célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak ismét egységes hálózatot alkossanak, és új, átszállásmentes kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között.  A tervek szerint a projekt keretében a 17-es villamos egyesül majd 3 budai járattal, így hosszú, észak-déli irányban egész Budát átszelő vonalak jönnek létre.

Fotó: BKK
A másik pedig a Széll Kálmán tér igencsak rég óta húzódó felújítási munkálatainak megkezdése, ami minden közösségi közlekedést használó számára megváltoztatja az ismert világegyetemet.