Gasztró
Hol szerezzük be a húst a kerti grillezéshez? – fővárosi hentestippek
Fotó : Hartyányi Norbert / WLB
hús, bbq, szték, steak

A faszén izzik, kicsit fellángol, ha rácsöppen a hús szaftja – tipikus nyári, kerti életkép. A szabadban grillezés, bográcsozás, tárcsán sütés egyrészt szuper közösségi esemény, másrészt van benne valami nagyon ősi és gasztronómiailag sem utolsó. A legfontosabb persze, hogy minőségi húsokkal dolgozzunk, hogy a legjobb csirkét, sertést, marhát vagy halakat vásároljuk meg és dobjuk rácsra. Segítünk kicsit az eligazodásban.

Steak Shop MészárSteak hentes és más Matusz-Vad mintabolt A Húsbolt Lala Húsbolt

Steak Shop

Fotó: Steak Shop

Régóta az egyik legmegbízhatóbb húsforrás a Vásárcsarnok alagsorában található Steak Shop. Mindegy, hogy szaftos tarjáért, előre összeállított cevapért vagy T-bone steakért megyünk, az áru biztosan prémium minőségű és a kiszolgálás is példás és értő. Szívesen elkalauzolnak minket a húsfajták között, ajánlanak is, ha megosztjuk, hogy milyen vacsorát szeretnénk készíteni. A vendégeink pedig nem győzik majd kérdezni, hogy hol vettük a nyersanyagot. 

  • 1093 Budapest, Vámház körút 1-3.
  • H: 06:00-16:00 K-P: 06:00-18:00 Szo: 06:00-14:00

MészárSteak hentes és más

Fotó: Juhász Norbert / WLB

Gál Józsitól és Rácz Attilától topkategóriás hentesárut vásárolhatunk a MészárSteak-ben. Volt, hogy külön utakon jártak, de most ismét együtt viszik a Hegyvidék Központban lévő hús-Eldorádót. Amerikai steakek, sok területről, megannyi vágási formában, dél-amerikai különlegességek és akár magyar angus is kerülhet a kosarunkba náluk. A MészárSteakben is alapértelmezett a szakértelem. Beszélgethetünk márványosságról, de akár kérhetünk tanácsot a bárányborda sülési idejéről is – örömmel segítenek, kezdőknek is. Ha pedig megnéznénk, hogyan csinálják a nagyok, étterem is dukál a szaküzlethez.

Matusz-Vad mintabolt

Fotó: Mudra László / WLB

Több mint két évtizede járnak élvonalban a hús-haláru szállításban, de főleg nagykereskedelmi tevékenységük van szem előtt. Kevesen ismerik, de Kőbányán mintaboltjuk is van Matuszéknak, immár négy éve. Fagyasztott és friss áruval is foglalkoznak, legyen az pörköltnek való, már előre kockázott marhalábszár, borjú frenck rack, előre összeállított angus marhapogácsa vagy már pácolt, fűszerezett tarja. A grillezéshez/bográcsoláshoz még megannyi alapanyagot találunk, a különleges gombáktól egészen a tengeri herkentyűkig.

  • 1103 Budapest, Kőér utca 3a.
  • H-P: 08:00-16:00 Szo: 08:00-12:00

A Húsbolt

Fotó: Hartyányi Norbert / WLB

A Húsbolt szíve és lelke Károly Józsi, aki a csodás húsáruk mellett egyéb gurmé holmikat is árul a Budagyöngyében található üzletben. Nem kell rácsodálkoznunk, ha a pultból figyel a Bresse-i csirke, a Tomahawk steak, wagyu burgerhús, előre bekészítve, vagy akár az erdélyi mics. Ha már jártál náluk, biztosan megismernek következő alkalommal és a humorizálás helyett szakszerű kiszolgálásban részesülünk. Előre is lehet érdeklődni, helyben és akár közösségi felületen is, hogy a hétvége előtt például milyen finomságok érkeznek. Így aztán igazán fel lehet készülni a kerti bulira. 

  • 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 121.
  • H-P: 08:00-19:00 Szo: 08:00-15:00

Lala Húsbolt

Fotó: Balkányi László / WLB

A XVII. kerületi piacon, azon belül is az új épületben találjuk Lala húsboltját. Tisztességes hentes, a megszokott választékkal szárnyasból, sertésből, marhából. Azonban főleg a nyári, grillszezonban, számos saját fűszerezésű grillkolbásszal, előre pácolt hússal készülnek, hogy ne csak a tartósítószerekkel dúsított bolti, csomagolt griller kolbász legyen opció. Magyaros, bajor, de még “forralt boros” (szegfűszeges aromatikájú, kicsit keleties) feltekert grillrevaló is kapható náluk. Érdemes hétvége előtt sorban állni.

  • 1173 Budapest, Kaszáló utca 47.
  • H-P: 06:00-18:00 Szo: 06:00-14:00