Gasztró
Hat tökéletes szabadtéri helyszín borozáshoz
Fotó : Norbert Juhász/We Love Budapest
Hat tökéletes szabadtéri helyszín borozáshoz

Ha nyár, akkor bor és/vagy fröccs. De miért kéne egy jó piknikhez a hegyekbe vagy a Balatonra mennünk, ha ezt megtehetjük a legváltozatosabb budapesti helyszíneken is? Fogtunk néhány üveg, a nyárhoz jól passzoló bort és kiültünk velük a város különböző pontjaira.

Rakpart Margitsziget Városliget Egy dunai hajó fedélzete Szabadság tér Lánchíd budai hídfő

Rakpart

Fotó: Juhász Norbert - WLB
Csak tavaly nyár óta tudjuk, hogy a rakpart végtelen szerelmet bír még el, azt viszont generációk óta tudjuk, hogy kevés alkalmasabb hely van egy jó borozásra, mint a rakpart. Tudjuk, nem számít, sokszor volt már így… A laza hangulathoz pedig mi sem illik jobban, mint a Szent György-hegyi Gilvesy Pincészet Bohémja. A 2014-es cuvée olaszrizling, sauvignon blanc és szürkebarát házasításából született, a végeredmény pedig egy igazán könnyű, citrusos, nyári bor lett.
Duna-korzó

Margitsziget

Fotó: Juhász Norbert - WLB
Bringa, párnák, pokróc, némi rágcsálnivaló, egy üveg bor, poharak, jó társaság – na meg a sziget. Körülbelül ennyi kell a boldogsághoz. A bringaválasztásban nem tudunk segítséget nyújtani, a párnák terén sem túlzottan vagyunk képben, de Béla és Bandi 2014-es rozéja abszolút passzol a helyszínhez. Bele tudnánk magyarázni körülbelül ötféle gyümölcsöt és aromát, de ezt most hanyagoljuk. A lényeg, hogy egy nagyon szerethető, könnyű borról van szó, ami valószínűleg azoknak is tetszik majd, akik most kezdik az ismerkedést a minőségi borokkal.
Margitsziget

Városliget

Fotó: Juhász Norbert - WLB
A történelmi környezethez és háttérhez egy nagy hagyománnyal rendelkező, népszerű szőlőfajtát választottunk. Légli Ottó egy nagyon kellemes, könnyen iható, kicsit földes, kicsit piros gyümölcsös pinot noirt készített, amit azok is szeretni fognak, akik eddig kételkedtek benne, hogy a nyárhoz egy vörös is passzolhat.
Városliget

Egy dunai hajó fedélzete

Fotó: Juhász Norbert - WLB
Hosszan lehetne róla vitázni, hogy a hegyekből, a Bazilikából vagy a Dunáról nyílik-e a legszebb kilátás a városra, minden esetre tény, hogy pótolhatatlan egy hajó fedélzetéről élvezni az életet. Ha már hajó, mi a bérlettel is igénybe vehető BKV-s verziót választottuk, hogy a Lánchíd alatt átúszva koccintsunk Konyári János és Dani rozéjával. A merlot, kékfrankos és kétféle cabernet házasításából született bor tele van gyümölcsös aromákkal. Randihoz tökéletes.

Szabadság tér

Fotó: Juhász Norbert - WLB
Ha nyár, akkor szabadság, ha pedig szabadság, akkor tér és bor – így egy ehhez illő helyszínt és italt választottunk. A két balatonszőlősi vagány, Béla és Bandi 2014-es sauvignon blanc-ja életszeretetet és szabadságérzetet sugallja, pont, amit a nyártól elvársz. A tartályos erjesztésnek köszönhetően élénk savak és frissesség jellemzi. Ha pedig elfogyott, beugorhatsz a közeli borboltba az utánpótlásért. Két üveg után garantáltan olyan lazán érezzük majd magunkat, mint Béla és Bandi a logójukban is megjelenő traktoron.
Szabadság tér

Lánchíd budai hídfő

Fotó: Juhász Norbert - WLB
A közelmúltban felújított Lánchíd utca, melynek bemutatására egy hosszabb anyagot szenteltünk, szintén kiváló választás egy koccintásra. A park árnyas fái alá lehuppanva pont a Lánchídra nyílik kilátásunk, ahol a Káli Kövek palackjából húzzuk ki a dugót. A köveskáli pincészet Rezeda névre keresztelt olaszrizlingje finom hordós jegyeivel és kissé ásványos karakterével elsősorban a szofisztikáltabb fogyasztók értékelésére számíthat.

* A budapesti kerületek némelyikében megengedett a közterületi alkoholfogyasztás, míg más városrészekben nem. Kérünk, mielőtt kiülsz, tájékozódj erről!

Lánchíd