Élmény
Ha nem jöttek be a számítások – alternatív programajánló Valentin-napra
Fotó : Balkányi László / WLB
agár

Lehet szeretni, lehet utálni, de tény, hogy az éttermektől kezdve a sarki virágárusig az egész várost lázba hozza a Valentin-nap. Most azokat vesszük sorra, akiket nem a túlcsorduló romantikus érzelmek jegyében indít be a szerelmesek napja, hanem ellenkezőleg: kiábrándultság, magány, bánat vagy a hájp miatti bosszúság.

Valentin-napi élve temetés A férfiagyról Csányi Sándorral Nimand: Valentin-napi stand-up comedy Szakíts a Toldiban Önsajnáló Workshop 4.0 // Nem kellett volna a fél várossal Púder: #misemtartjuk ajándék koktél

Valentin-napi élve temetés

A Blaha Lujza tér és az Astoria között van egy 600 négyzetméteres szabadulószoba, vagyis inkább szabadulóház, amit egy az egyben a horrorisztikus hangulatnak szenteltek. A koromsötétben a rémek megelevenednek, és nem restek valósághű kellékeikkel ijesztgetni, miközben mi a kiutat keressük. Valentin-napi élve temetős különkiadásukban egy koporsóból kell kiszabadulni az ajánlójuk szerint, 60 perc alatt.

Fotó: Nightmare in Budapest
Nightmare in Budapest
  • 1072 Budapest, Rákóczi út 30.

A férfiagyról Csányi Sándorral

Ha már színház és párkapcsolatok, akkor a kiegyensúlyozottság jegyében érdemes a férfiak véleményét is meghallgatni. Ezt hatványozva megismerhetjük a Tháliában, ahol Csányi Sándor egy hímsoviniszta férfit játszik az egyszemélyes darabban. Sanyit elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: “Mit akar a nő?”

 

Mikor: február 14. 19:00

Mennyiért: 4500 Ft, 3900 Ft

Részletek

 

Thália Színház
  • 1065 Budapest, Nagymező utca 22-24.

Nimand: Valentin-napi stand-up comedy

Az elcseszett szerelmek és katasztrofális randik hálás témák egy stand up-osnak, de Papp Réka Kinga esetében van azért egy extra körítés, ami miatt mi különösen szerettük a Nímandot. Rékát feminista és közéleti szerepvállalása, ismertsége az átlagnál keményebb szituációkba sorolják, nem beszélve arról, hogy túl van egy váláson, és van egy kisgyereke is, ami szintén nem könnyíti meg a helyzetet. Réka szuperül énekel, az előadás töményebb részeit zenei betétek lazítják fel, zongorán kíséri Darvas Kristóf.

Hol: RS9+ Vallai Kertben, a Rumbach Sebestyén utca 11-ben.

Mikor:február 14., 19:30–21:00

Mennyiért: 2500 Ft

Részletek

Szakíts a Toldiban

Már-már tradíciónak számít a Toldi sírós-magányos Valentin-napi szakítós bulija. Akár van kivel szakítani, akár nem, vagy van, de nem akarsz, itt a helyed, mert ez a buli tuti mentes lesz minden rózsaszín körítéstől. Közreműködik DJ Lógsz Pénzzel, DJ még szeretlek, de már nem úgy, DJ maradjunk barátok és DJ rád nincs időm, lesz zsepi, csoki és sok-sok szakítós zene.

Fotó: Kőrösi Tamás / WLB

Mikor: február 14., 23:00–5:00

Toldi Klub
  • 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
  • A nyitva tartás rendezvényektől függően változhat.

Önsajnáló Workshop 4.0 // Nem kellett volna a fél várossal

Az Önsajnáló Workshopot tulajdonképpen senki nem gondolta komolyan, mikor októberben elindult. A szervezők  saját maguk szórakoztatására létrehozott “szakköre” azonban hamar komolyra fordult, és a nagy érdeklődés miatt lett egy több mint 4 ezer főt számláló Facebook csoportjuk.  Bár kialakult egy kemény mag, javarészt egymásnak teljesen idegen emberek jönnek össze a találkozókon, a cél az ismerkedés, barátkozás.  Valentin-napon pedig ennél jobb nem is történhet az emberrel, ha épp szingli. Szerda helyett péntekig kell várni a programra, mikor is karszalagok fognak segíteni a csalódott, friendzone-olt, magányos, kiábrándult, társtalan lelkek egymásra találásában. Az alapítók egyébként elindítanak egy új „részleget”, az Önsajnáló Travel Team-et, ahol túrázást, közös biciklizést, kirándulást és egyéb szabadtéri programokat fognak szervezni közösségépítő céllal.

 

 

Hol: 35 Café – Szerviz, 1137 Budapest, Katona József utca 35, 1137

Mikor: február 16., 18:00-03:00

Mennyiért: ingyenes

Részletek

Púder: #misemtartjuk ajándék koktél

A Púder bárszínház sem tartja a Valentin-napot, legalábbis nem úgy, ahogy a többség, hanem a magányosan szerelmesekkel és az egyoldali vonzalmak áldozataival együtt érezve. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a Vasarely menüt rendelő vendégeket #misemtartjuk jeligére grátisz koktéllal lepik meg, az ajándék Vasarely Múzeum belépőjegy mellett. A menü Rosé kacsamellből, rukkolás burgonyapüréből, vörösboros-fahéjas szilvaragu brownieból fehér csokoládé öntettel áll, és a desszert tipikus vasarelys fekete-fehér-csíkozásban érkezik. A választható koktélok TO BE OR NOT TO BE (Hendricks, Bodza, Uborka, Citrus, Tonic) és POLISH DRAMA (Zubrovka, Tőzegáfonya, Lime, Menta, Cherry Likőr) fedőnév alatt futnak. 

Fotó: Púder bárszínház

Mikor: február 14., 12:00–23:30

Mennyiért: 3100 és 950 Ft

Részletek

Púder Bárszínház és Galéria
  • 1092 Budapest, Ráday utca 8.