Élmény
Fuss neki! – Ajánlunk hozzá 5 futóklubot
Fotó : Nike Futóklub Margitsziget
Fuss neki! - Ajánlunk hozzá 5 futóklubot

Vannak, akik egyedül, gondolataikban elmerülve szeretnek kilométereket falni. Nekik nem ajánljuk az alábbi összeállítást. A Budapesten, illetve a főváros környékén működő futóklubok között mazsolázgatva válogattunk ki ötöt azoknak, akik közösségi élményként tekintenek a futásra, vagy szeretnének szervezett keretek között hódolni a szenvedélyüknek.

Nike Futóklub Városmajori Futóklub Főnix Futóklub Kvázibárki Óbudai Futókör

Nike Futóklub

Fotó: Nike Futóklub Margitsziget
A hét éve működő futóklub hetente ötször, hétfőtől péntekig 17 és 20 óra között várja a sportág híveit. Mindössze ingyenes regisztráció szükséges ahhoz, hogy a szolgáltatásokat (pl. edzők által összeállított edzésterv) igénybe vehesd. Szerdánként nagyobb rendezvényük van, ilyenkor ingyenes öltözési, zuhanyzási lehetőséget biztosítanak a szervezők, és edzők segítségével több foglalkozást is tartanak. Hetente többször megtalálható a Margitszigeten a cipőtesztbusz, ahol ki lehet próbálni a cipőket, és akár egy teljes szigetkörre is elviheted őket. Szerdánként általában ismert sportolókat hívnak meg az edzésre.

Elérhetőség

Városmajori Futóklub

Fotó: Városmajori Futóklub Facebook oldala
A Városmajori Futóklub célja, hogy szervezett keretet adjon a kerület polgárai számára az aktív testmozgás, a futás népszerűsítésének. A társaság a közelmúltban átadott városmajori futókör színes csíkjait népesíti be rendszeresen. Hétköznap (általában kedden) munka után, 18 órától már lehet cipőt tesztelni, aztán közös edzésre várnak mindenkit, aki még csak most ismerkedik a futással, és azokat is, akik már túl vannak néhány maratonon. 

Elérhetőség

Főnix Futóklub

Fotó: fonixfutoklub.hu
A 2014-ben alakult egyesület a futáson kívül foglalkozik Budakeszi környékének népszerű túrázó helyeivel is, melyek egyben remek futóútvonalak. Budakeszi gyönyörű fekvése ideális a futáshoz: megszámlálhatatlanul sok turistaút és ösvény áll a futók rendelkezésére, csak fel kell fedezni őket. A kalandozók kedvéért rengeteg ismeretlen (vagy csak kevesek által ismert) útvonalat is igyekeznek bejárni. A tagság semmilyen kötelezettséggel nem jár, de ha fontosnak érzed, hogy Budakeszi színeiben fuss, vásárolhatsz főnixes pólót. 

Elérhetőség

Kvázibárki

Fotó: Kvázibárki Facebook oldala
Kvázi bárkiből lehet valaki. Innen ered ez a furcsa név. Kvázi bárki fel tud kelni mondjuk kedd reggel futni egyet munka előtt. A résztvevők különböző tempójú csapatokban tolják, az edzést iramfutók segítik, de lassabb tempóval is csatlakozhatsz hozzájuk bátran. Általában reggel 6.30-kor már a helyszínen vannak, szóval, előző este érdemes korán lefeküdnöd. A csapat a belvárosban rója a kilométereket, méghozzá nem is keveset: előfordul, hogy 18-at is megtesznek egy-egy alkalommal.

Elérhetőség

Óbudai Futókör

Fotó: huffingtonpost.ca

1999-ben néhány lelkes amatőr futó alapította az egyesületet Óbudai Futókör néven. Saját szervezésű versenyeik mellett az egyesület tagjai rendszeresen részt vettek más hazai és külföldi rendezvényeken, az amatőr szintű versenyzésen túl, többen – különösen az ultratávokon – országos, sőt nemzetközi szinten is komoly eredményeket értek el. Anyagi és szervezési nehézségek miatt azonban az egyesület 2009-ben feloszlott, ám a tagság nagy része, valamint a futás szeretete megmaradt, és 2010 nyarán új vezetőséggel megalakult az Óbudai Futókör Szabadidő- és Versenysport Egyesület. Céljuk, hogy a mozgást, sportos életmódot megismertessék és népszerűsítsük a kerület lakossága körében. Ennek érdekében heti rendszerességű edzéseket, valamint versenyeket szerveznek.

Elérhetőség