Élmény
Focimentes övezetek – ide menj, ha már unod a szurkolói zónákat
Fotó : Kőrösi Tamás / We Love Budapest
pontoon, duna

Azoknak próbálunk egy kis vigaszt nyújtani, akik így, a foci-vb félidejében már irtóznak a les kiabálásoktól, a kerthelyiségekben, teraszokon gólörömtől mámoros turistacsapatoktól, és eszük ágában sincs akciós sört inni ajándék felfújhatós sárgalapért. Összeszedtünk néhány olyan helyet, ahol se kivetítő, se tippjáték nincs, helyette minden marad a régiben és a vendégek beszélgetős szabadidejét támogatják a “mentességgel”.

Szimpla Kert PONTOON Keksz Hadik Kabin Kőleves Kert és Vendéglő Madách tér: Telep, Barside, Hivatal... First Terrace Kelet Kávézó és Galéria Vintage Garden

Szimpla Kert

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A legendás Kazinczy utcai romkocsma nemcsak megengedheti magának, hogy fittyet hány a fociláznak, de büszkén meg is teszi. Nem kell egy pillanatig sem attól tartani, hogy a kerti kivetítőn feltűnik a zöld gyep, ugyanis a vb ellenére ők továbbra is a zenei programokat részesítik előnyben. Ráadásul ha például kifinomultabb sörökre vágynánk, a házon belüli Laborban segíthetnek a szomjoltáson is.

Szimpla Kert
 • 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.
 • Asztalfoglalás telefonon nem lehetséges!

PONTOON

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

Az egyik kedvenc Duna-parti helyünk még mindig a Pontoon, változatos programjai, színes égői és verhetetlen kilátása miatt. Mindig jó náluk egy kicsit jazzelni, cigányzenét hallgatni vagy félrehúzódva limonádézni. Itt sem kell számolnunk a napi több meccsel, zavartalanul élvezhetjük a naplementét, figyelhetjük a dunai hajók útját. 

PONTOON
 • 1051 Budapest, Id. Antall József rakpart 1.

Keksz

Fotó: Keksz

Egészen terebélyes terasszal erősített a 2018-as nyárra a Keksz, amit ebédjei, szuper salátái és barátságos szervize miatt is szeretünk. Aki napközben elhúzódna a napsugaraktól, ülhet az árkádok alá is, mindenhonnan élvezhető a belvárosi pörgés, a téren áthaladó sokféle ember látványa.

Keksz
 • 1075 Budapest, Madách Imre tér 4.

Hadik

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Irodalmi kávéház lévén a Hadikban sem kell gólörömtől tartani, náluk is a megszokott a hangulat a teraszon és odabent is. Cappucinóra, fröccsre, limonádéra is betérhetünk a Bartók Béla út kultikus helyére, egészen éjjel 1:00-ig. Igyekeztek idén is egy külön kis oázist létrehozni a forgalmas újbudai sugárúton – kellemesre sikerült. 

Hadik
 • 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.
 • A konyha 12:00-23:00 között tart nyitva.

Kabin

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Tavaly kezdték meg a Népsziget urbánus fejlesztését, első telepesként a Kabin érkezésével. A Duna-parti terasz azóta igen népszerűvé vált, akár családosok vagy kutyával érkezők körében is. Náluk sincs meccs, ha kivetítő jelenne meg a színes vitorláknál, akkor a csütörtöki filmklubra készülődnek. 

Kabin
 • 1138 Budapest, Népsziget út 727.

Kőleves Kert és Vendéglő

Fotó: Hartyányi Norbert / WLB

A faeper potyog náluk a színes székekre és az apró kavicsokra – gólesőről szó sincs. Még mindig az egyik leghangulatosabb belvárosi kert a Kőlevesé, ráadásul megnyugtató, hogy a legény- és leánybúcsúknak sem terem babér itt, nyugodtan beülhetünk kettecskén vagy nagyobb baráti társaságokkal, családdal is – az alapzaj nagy, de épp így szeretjük. 

Kőleves Kert és Vendéglő
 • 1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.
 • Kőleves Kert: áprilistól októberig.

Madách tér: Telep, Barside, Hivatal...

Fotó: Medgyesi Milán / WLB

Nem meglepő, hogy a belváros leghipszterebb környékén a futball helyett inkább a filterkávé, a keramikus mesterség és a forgatókönyvírás a téma. A Madách helyein – mint például a ficakban lévő Hivatal, a Telep, vagy a koktéljairól híres Barside – szintén nem kiáltanak lest. Simogassuk a térre érkező kutyusokat, rendeljünk egy gin-tonicot.

First Terrace

Fotó: Polyák Attila / WLB

A frissen nyitott First Terrace a sörfőzde tételein kívül számos vendégcsapon lévő sörrel készül és egy BBQ food truckot is kihoztak a Bálna mellé. Ugyan a szomszédos Jónásnak van kivetítője, de a First-ösök nem ültek rá a hullámra, nem keltek versenyre, náluk a vb ideje alatt is csak a sör és a dunai panoráma a lényeg.

Kelet Kávézó és Galéria

Fotó: Kelet Kávézó

Újbuda kedvence a Kelet – joggal, hiszen korán reggeltől késő estig várja vendégeit, ráadásul jó időben hangulatos, párizsias terasszal megtámogatva. A Bartókon – ahogy a Hadikban – sem burkolóznak bántó fénybe a teraszok, kihagyták a focis ziccert. Házi limonádéik, keleties beütésű fogásaik segíthetnek egy nehezebb napon is, ráadásul a város egyik legkedvesebb kiszolgálására számíthatunk. Reggel, délben, este. 

Kelet Kávézó és Galéria
 • 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Vintage Garden

Fotó: Major Kata / WLB

Természetes, hogy egy ennyire hölgyekre hangolt helyen nem hangsúlyos a sportközvetítés vonal, pláne, hogy a testvérbisztrójuk a Rocky kvázi ezekre specializálódott. A Vintage Gardenben szabadon csajoskodhatunk, reggeltől estig várnak a filmdíszletnek is beillő enteriőrrel, figyelő vendéglátással. 

Vintage Garden
 • 1071 Budapest, Dob utca 21.