Szórakozás
Filmek a csillagok alatt – 11 szabadtéri mozi a nyárra
Fotó : Kultik Sky Cinema
Kultik Sky Cinema, Corvin Plaza

Az idei nyáron is kihagyhatatlan program a szabadtéri mozizás Budapesten, amire egyre változatosabb helyszíneken van lehetőség. Választhatunk tetőteraszt, mehetünk vízpartra vagy ipari környezetbe, ugyanakkor a klasszikus belsőudvaros kertmozik is ott vannak a palettán. Szerencsére a mozik műsora is hasonlóan sokszínű, a közelmúlt kasszasikerei mellett a ’40-es évek legendás magyar alkotásai is újra vászonra kerülnek, így akár valamennyi szabadtéri mozit végigjárhatjuk a nyár végéig.

Esernyős - KeddKilenc Kertmozi Budapest Rooftop Cinema Várkert Bazár – VárKERT Mozi Corvin Plaza – Kultik Sky Cinema Filip – KineDok Kertmozi MOMkult - Mozi.Kert Fellini Római Kultúrbisztró – Partmozi Kobuci Kert – Mozi a Kobuciban Orczy-park – Orczy Summer Chill Hippie Island – Kertmozi a teraszon Benczúr Ház – Benczúr Kerti Esték

Esernyős - KeddKilenc Kertmozi

Az óbudai Esernyős Filmklub nyáron is folytatódik a KeddKilenc Kertmozival, melynek házigazdája Baróti Éva rendező, forgatókönyvíró. Ahogy a név is utal rá, keddenként 21 órakor kezdődnek a vetítések, köztük olyan művekkel, mint a Moszkva tér vagy a 20.000 nap a Földön című Nick Cave-film.

 

Esernyős
  • 1033 Budapest, Fő tér 2.

Budapest Rooftop Cinema

A tavalyi Corvin Plaza-s kitérőt követően a Mammut II. tetején tér vissza a Budapest Rooftop Cinema, július közepétől. Az első vetítést július 12-én tartják, a Wes Anderson-féle Grand Hotel Budapesttel viszik tovább a projektet.

 

Fotó: Budapest Rooftop Cinema

Várkert Bazár – VárKERT Mozi

A Várkert Bazár nyári vetítéssorozata a közelmúltban készült magyar alkotásokból válogat. A Szárazárok színpadnál impozáns panoráma mellett, kutyabarát helyszínen nézhetjük meg itt például a Rossz verseket, a Napszálltát, valamint a Pécsi szálat is.

 

Várkert Bazár
  • 1013 Budapest, Ybl Miklós tér
  • A nyitva tartás a Neoreneszánsz kertre vonatkozik. Az épületek nyitva tartása ettől eltérő.

Corvin Plaza – Kultik Sky Cinema

Idén nyártól a Kultik mozihálózat szervezésében alakul át szabadtéri mozivá a Corvin Plaza tetőterasza, ahol az olyan közönségkedvencek mellett, mint a Gladiátor vagy A Keresztapa, premierfilmekből sem lesz hiány. A szervezők babzsákfotelek és napozóágyak mellett valódi mozis büfével is várják a közönséget.

 

Filip – KineDok Kertmozi

A Filip és a KineDok Magyarország jóvoltából a nyár folyamán összesen hét kelet- és közép-európai, gondolatébresztő dokumentumfilmet vetítenek a Népszigeten. A kertmozi mellett általában DJ-k is zenélnek a Filipnél, így érdemes hosszabb estével tervezni ezeken az alkalmakon.

 

Fotó: Filip / Facebook

MOMkult - Mozi.Kert

Szerdánként a MOMkult belső, ligetes kertjében is mozizhatunk a szabad ég alatt, akár a fűben letelepedve. A műsor meglehetősen változatos, a vígjátékoktól (Walter Mitty titkos élete) kezdve a családi (Zootropolis – Állati nagy balhé) és romantikus (A szív hídjai) filmekig válogathatunk a kínálatból.

 

Fotó: MOMkult / Facebook

Fellini Római Kultúrbisztró – Partmozi

Az egyik leghangulatosabb kertmozi helyszín a Fellini Római Kultúrbisztró, ahol Partmozi néven fut a szabadtéri vetítéssorozat. Alapvetően nincs kitűzve fix dátum a filmekhez, kivéve a francia filmeket: július 10. és 31. között hetente mutatnak be egy-egy francia újdonságot a Francia Intézettel közösen.

 

Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró
Fellini Római Kultúrbisztró
  • 1039 Budapest, Kossuth Lajos Üdülőpart 5.

Kobuci Kert – Mozi a Kobuciban

Az Óbudai Nyár rendezvénysorozat keretében az Kobuci Kert is mozivá alakul néhány este erejéig, ráadásul ingyenes belépés mellett. A friss magyar filmeket felvonultató Kobuci mozi moderátora minden alkalommal Kurucz Éva újságíró lesz.

 

Kobuci Kert
  • 1033 Budapest, Fő tér 1.
  • A zárás a programok függvénye.

Orczy-park – Orczy Summer Chill

Az Orczy Summer Chill fesztivál egész nyáron át, összesen 33 estén kínál ingyenes szórakozási lehetőséget az Orczy-parkban, többek közt magyar filmek vetítésével. Vászonra kerül a Macskafogó, a Liliomfi, a Liza, a rókatündér és a Kincsem is.

 

Orczy-park
  • 1089 Budapest, Orczy út 1.

Hippie Island – Kertmozi a teraszon

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is várja a filmrajongókat a Hippie Island terasza a Margitszigeten. A belépés itt is ingyenes, ám érdemes előre asztalt foglalni, ha biztosan be szeretnénk férni az olyan klasszikusokra, mint a Grease vagy a Hair.

 

Benczúr Ház – Benczúr Kerti Esték

A Benczúr Kerti Esték kertmozi műsora igazán különleges színfolt, hiszen itt az 1940-es évek magyar filmiparának örökbecsű darabjait nézhetjük meg, a Benczúr Ház kertjében. Újra láthatjuk a vásznon Karády Katalint, Latabár Kálmánt, Jávor Pált és a korszak többi legendás színészét.