Gasztró
Fagyizás büntetlenül – diétás és mentes finomságok lelőhelyei
Fotó : Kálló Péter / WLB
fragola, fagyi, fagylalt

Nyáron szeret előnyösen festeni az ember fürdőruhában, de az összképpel sajnos fordítottan arányosak az időjárásnak megfelelő finomságok. Sokan ráadásul ételérzékenységek, és különböző diéták miatt nem ehetnek csak úgy meg bármit, amit megkívánnak. Összeszedtünk pár fagyizót, ahol a megbízható minőség mellett találunk alternatívát cukor- és tejmentes édességekre is.

Fragola Hideg Nyalat Gelarto Rosa Artigiana Gelati Fagylaltozó Anjuna Ice Pops – Ráday utca MAMO Gelato

Fragola

A ma már 11 üzletből álló franchise kitűnő minőséget tart fenn már évek óta, és minden gyümölcsfagylalt elkészíthető mentes módon, tej-, cukor- és gluténmentesen is. Idén egyébként a kínálatban szerepel egy új termék, Szuper Fruits termékcsalád különleges, tápértékben gazdag gyümölcsökkel, fűszerekkel.

Hideg Nyalat

A paleo-vegán desszertcsalád hűs termékeivel először a Vegan Gardenben találkoztunk. Saját helyük nincs, országszerte több helyen kaphatóak, bio- és diétás boltokban, cukrászdákban, pékségekben. Kókusztejjel készülnek a cukor-, adalék- és mindenmentes jégkrémek, az édesítést természetes almakivonattal oldják meg. 100%-os belga csoki, kesudió, szuperélelmiszerek is megtalálhatóak a glutén-, tej-, tejfehérje-, répacukor-, tojás- és szójamentes termékekben.

Fotó: Hideg Nyalat

Gelarto Rosa

A jellegzetes rózsaformájú fagyi nemcsak a külcsín miatt érdemli meg a figyelmet, hanem az ízek, a kedves kiszolgálás, a minőség és az ár-érték arány miatt is. A kreációk között laktóz- és cukormentes ízeket is találunk a pultban. Az édes ízt nyírfacukorral érik el, laktózmentesen sorbet-kat és gyümölcsös kreációkat találunk a tartósítószert vagy mesterséges anyagot nem tartalmazó fagyik között.

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest
Gelarto Rosa
  • 1051 Budapest, Szent István tér 3.

  • 1051 Budapest, Szent István tér 3.

Artigiana Gelati Fagylaltozó

Messze földön híres a budai üzlet, amely a város egyik legrégebbi olasz kézműves fagyizója. Lapáttal mérik ki a hibátlan, kitűnő alapanyagokból készült, kompromisszummentes fagylaltokat. Laktózérzékenyek és cukorbetegek számára rizstejes változatokkal készülnek.

Fotó: Hartyányi Norbert / WLB
Artigiana Gelati Fagylaltozó
  • 1122 Budapest, Csaba utca 8.

Anjuna Ice Pops – Ráday utca

Az Anjuna üzleteiben kizárólag természetes alapanyagokból készítenek frissítő pálcikás jégkrémeket. Olyan laktózmentesvegáncukormentes és gluténmentes finomságokat is kóstolhatunk, mint a mangó-maracuja, mangó-chili-lime, a szicíliai pisztácia, a kókusz vagy a csoki, és a bevonócsokit is választhatjuk cukormentesen. Mindenkire gondolnak, még speciális kutyajégkrémet is készítenek az ebeknek.

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest
Anjuna Ice Pops - Ráday utca
  • 1092 Budapest, Ráday utca 16.

MAMO Gelato

A Ráday utcai üzlet volt a MAMO Gelato első budapesti főhadiszállása, de a nyári szezonban a Gozsdu Udvarban és a Palatinus Strand előtt is kaphatóak a finomabbnál finomabb fagylaltok, illetve pár hónapja nyílt meg új üzletük az Allee mellett, a Kőrösy József utcában. Cukormentes és laktózmentes ízeket is találunk náluk nagyjából fele-fele arányban, ha nem tudunk választani a több tucat ízből, bármelyikből szívesen adnak kóstolót.

Fotó: Balkányi László / WLB
MAMO Gelato - Ráday utca
  • 1092 Budapest, Ráday utca 24.