Élmény
Ezt a 10 koncertet nagyon várjuk az idei Szigeten
Fotó : We Love Budapest
Sziget, Sziget fesztivál, nagyszínpad, koncert, közönség

Szerdától jubileumi Szigeten fesztiválozhatsz, merthogy 25. születésnapját ünnepli a hajógyári dzsembori. A kínálatot átböngészve választottunk 10 olyan koncertet, amelyet nem nagyon kellene kihagyni.

Wiz Khalifa – augusztus 10., csütörtök, 21:30 Alex Clare – augusztus 10., csütörtök, 23:45 PJ Harvey – augusztus 11., péntek, 19:30 DJ Shadow – augusztus 11., péntek, 23:45 Macklemore & Ryan Lewis – augusztus 12., szombat, 21:30 Bad Religion – augusztus 12., szombat, 22:00 Hurts – augusztus 13., vasárnap, 19:30 Two Door Cinema Club – augusztus 14., hétfő, 19:30 Breaking Benjamin – augusztus 15., kedd, 22:00 Interpol – augusztus 15., kedd, 23:45

Wiz Khalifa – augusztus 10., csütörtök, 21:30

Egy igazán aktuális sztár érkezik csütörtökön a Nagyszínpadra, méghozzá a 2016-os VOLT Fesztiválon headlinerként fellépett Wiz Khalifa. A 29 éves rapper legismertebb dala, a Paul Walkernek emléket állító See You Again már 3 milliárdos nézettséggel bír a YouTube-on.

Alex Clare – augusztus 10., csütörtök, 23:45

d’n’b-vel, dubsteppeldancehallal kacérkodó, de alapvetően soulénekes-dalszerző Alex Clare idén februárban járt már nálunk aktuális lemezének turnéja kapcsán. A klubkoncert igazán forró hangulatúra sikerült, ami könnyedén megismétlődhet csütörtökön az A38 sátorban, és nem csak a várható meleg miatt. 

PJ Harvey – augusztus 11., péntek, 19:30

A kilenc önálló nagylemezzel rendelkező PJ Harvey az elmúlt 25 év egyik legfontosabb brit énekesnője.  Mivel még soha nem koncertezett Magyarországon, ezért a 47 éves énekes-dalszerző pénteki fellépése az idei Sziget Fesztivál egyik legnagyobb dobásának ígérkezik. 

DJ Shadow – augusztus 11., péntek, 23:45

Az instrumentális hiphop atyjaként számontartott amerikai DJ saját albumaival, remixeivel és különleges projektekben való részvételével óriási hatással volt az alternatív hiphop és a triphop műfajok alakulására a kilencvenes évek eleje óta. Pénteken éjfél előtt az OTP Bank A38 Színpadon pörget. 

Macklemore & Ryan Lewis – augusztus 12., szombat, 21:30

A szombati nap sztárja, Macklemore évek óta Amerika legünnepeltebb hiphop csillagainak egyike. Karizmatikus rap-ikon, aki laza, ugyanakkor vérprofi is egyben. Járt már a Szigeten, és tavaly a Balaton Soundot is bevetette állandó producer-tettestársával, Ryan Lewis-szal. 

Bad Religion – augusztus 12., szombat, 22:00

A 70-es évek legvégén alakult Los Angeles-i punkzenekar ma valóságos intézménynek számít. Bár egyetlen állandó tagként mindössze Greg Graffin énekessel számolhatunk, változó felállásban a produkció (kisebb szüneteket beiktatva) folyamatosan aktív. Hogy napjainkban mennyire, szombaton derülhet ki.  

Hurts – augusztus 13., vasárnap, 19:30

Lassabb, érzelmesebb, nem feltétlenül fesztiválozáshoz megálmodott dalok szerepelnek a brit Hurts setlistjében, ráadásul ehhez a komor hangulathoz illően öltöznek a tagok a koncerteken. Szintipopot játszanak, amit néha a vonósokkal egészítenek ki. Vagy színpadrombolással. 

Two Door Cinema Club – augusztus 14., hétfő, 19:30

Hétfőn este a Nagyszínpad fél 8-as sávjába érkezik majd az egyik legnépszerűbb észak-ír indie zenekar.  A Two Door Cinema Club 10 éve alakult, pár éve a BBC a legreményteljesebb brit csapatok közé sorolta a három nagylemezes formációt.  Úgy tűnik, nem tévedett.  

Breaking Benjamin – augusztus 15., kedd, 22:00

Az együttes neve onnan ered, hogy énekesük, Ben egy Nirvana-dal előadása közben véletlenül fellökte és eltörte azt a mikrofont, amit kölcsönbe kapott. A művelet aligha ismétlődik meg az időközben profi zenekarrá előlépett amerikai banda keddi koncertjén, de a dallamos rock és a riffek garantáltak. 

Interpol – augusztus 15., kedd, 23:45

Az utolsó nap utolsó perceire maradt a fesztivál egyik legizgalmasabb koncertje. A Szigeten már fellépett Interpol első lemezének, a Turn On The Bright Lights-nak 15 éves évfordulója van idén, ennek örömére az öltönyös férfiak eljátsszák a teljes albumot az európai turnén. Igen, a Hajógyári állomáson is.

 

A cikk megjelenését a Sziget Kft. támogatta.