Szórakozás
Ezeket a partikat várjuk a legjobban a téli szezonban
Fotó : Akvárium Klub

Bár a téli hideg beköszöntével, valamint a szabadtéri helyek bezárásával egyre kevésbé van kedvünk kimozdulni, az évek óta egyre erősödő fővárosi klubszezon miatt mégis érdemes. Ezt alátámasztandó összeszedtük, hogy az előttünk álló bő három hónapban kik és milyen műfajban tesznek majd azért, hogy éjszakánként ne csak a talpunk alatt ropogó (képzelt) hó hangja töltse be a fővárosi éjszakákat.

Shall Not Fade Label Night @ Toldi Klub (11.30.) The Glitch Mob @ Akvárium Klub (11.24.) Bónusz Electronic Music Festival 2018 @ Hungexpo (12.08.) Dr. Rubenstein @ LÄRM (12.08.) Chase & Status @ Akvárium Klub (12.15.) Pablo Bolivar @ A38 Hajó (12.15.) Manni Dee @ LÄRM (12.22.) Pre-NYE: Kollektiv Turmstrasse @ Akvárium Klub (12.30.) Perturbator @ Akvárium Klub (03.07.)

Shall Not Fade Label Night @ Toldi Klub (11.30.)

2015-ös megalapítása óta a Shall Not Fade egyike a legizgalmasabb elektronikus (tánc)zenei kiadóknak; nélkülük valószínűleg a lo-fi house sem számítana az egyik legfelkapottabb hangzásnak. A szigorúan csak bakeliteket megjelentető műhelynek olyanok szavaztak már bizalmat, mint DJ Boring, Mall Grab, Ross From Friends vagy Lake Haze, ráadásul olyanokat tudhatnak a rajongóik között, mint Four Tet vagy Moxie. A harmadik születésnapjuk alkalmából pedig az alapító Kieran Williams (aka KGW) és Deejay Astral mutatja majd meg, hogy a lélekkel teli groove-ok, a perkusszív jazz és a váliumos köd igenis megfér egymás mellett egy szettben.

Shall Not Fade - mhmm x Nightdrive

The Glitch Mob @ Akvárium Klub (11.24.)

A színpadi rocksztár-elektronika egyik legnagyobb produkciója három év után újra Budapesten! A Los Angeles-i producertrió minden fellépése elementáris erejű, köszönhetően a fejletépős EDM-himnuszaiknak, összetett és letaglózóan látványos színpadképüknek, precízen kidolgozott koreográfiáiknak, és persze a rájuk jellemző dübörgő glitch hopnak. Így túlzás nélkül kijelenthető, hogy a novemberi mínuszok ellenére is fesztiválhangulat várható – csak épp egy forró klubkoncert keretében.

The Glitch Mob (US)

Bónusz Electronic Music Festival 2018 @ Hungexpo (12.08.)

Közép-Európa legnagyobb egynapos indoor fesztiválja idén is a nemzetközi elektronikus zenei színtér legnagyobb neveiből állította össze a lineupját. A detroiti technó egyik megkerülhetetlen alakja, Robert Hood például diszkó- és gospelek által inspirált house-alteregójával, a Floorplannel tér vissza, de napjaink egyik legkeresettebb lemezlovasa, Nina Kraviz sem valószínű, hogy nem robbantja majd fel a Hungexpót. De Moszkva egyik legnagyobb lemezgyűjtője, az orosz deep-tech house szcéna egyik alapkövének, Andrey Pushkarevnek vagy a progresszív house két ikonikus alakjának, Sashának és John Digweednek a közös, négy órás szettjét is sokáig fogjuk még emlegetni valószínűleg – és akkor Sam Pagininiről, Philipp Straubról vagy Marco Bailey-ről még nem is szóltunk.

Bónusz Electronic Music Festival 2018

Dr. Rubenstein @ LÄRM (12.08.)

Marina Rubenstein sok szempontból igazi kuriózum a listánk többi szereplőjéhez képest: nincsenek se saját számai, sem kiadója, kizárólag a vad, savas és hipnotikus szelekcióiról, illetve a klub-szettjeiről szóló ódáknak, valamint klasszikus raver személyiségének köszönheti hírnevét. Sokat elmond róla, hogy még így is egyike a Berghain, és az ://about blank rendszeres vendégeinek, de a Boiler Room által szervezett estekről sem hiányozhat a neve. A Designer Drums szerint az előző szezon egyik legemlékezetesebb partiját ő prezentálta, így nem volt kérdéses számukra, hogy visszahívják egy második körre. Ha ott voltál a hazai bemutatkozásán, tudod, hogy miért nézünk egy kihagyhatatlan este elé, ha pedig kihagytad, most pótolhatsz.

Designer Drums - Dr. Rubinstein (D)
  • 1500 - 2000 Ft
  • 2018.12.08. 23:00 - 2018.12.08.

  • Lärm
  • 1073 Budapest, Akácfa utca 51. (1. emelet)

Chase & Status @ Akvárium Klub (12.15.)

A kurrens drum ’n’ bass/dubstep színtér egyik legnagyobb slágergyáros-párosa, akik szettjeikben akadálytalanul váltanak garage-ból liquid funkba, vagy breakbeatből neurofunkból végre visszatér! Will Kennard és Saul Milton duója Pharrell Williams szerint egyike napjaink legizgalmasabb producereinek, amit jól bizonyít, hogy Rihannától kezdve a Slavesig terjed a kollaborációik listája, olyan kiadók versengenek a megjelenéseikért, mint a Renegade Hardware vagy az Andy C-féle RAM Records, a dalaik népszerűsége pedig bőven túlmutat a szűken vett színtereken. Így érdemes egy igazi fesztiválhangulatú, együtténeklős estére készülni, főleg hogy előttük nem más, mint .

Pablo Bolivar @ A38 Hajó (12.15.)

Pablo Bolivar egy tavalyi, hét órás Alkotótáboros szelekcióval írta be magát a hazai deep house-minimal technó DJ-szettek történelemkönyvébe. Ugyan azt a varázslatos hangulatot nem lehet megismételni, de az Aktrecords karácsonyi szeánszainak emelkedettsége, valamint a spanyol zenei nagykövet mindig megbízható szelekciója garantálja, hogy bár az élmény most más lesz, de hasonlóan maradandó. Főleg mert az esemény vizuális világáért a Kiégő Izzók csapata felel majd – minden adott tehát az elektronikus zenei ünnephez.

Manni Dee @ LÄRM (12.22.)

Manni Dee a szettjeiben pazarul kombinálja a határok feszegetését, a gépies lüktetést, az absztrakt zajt, és a hagyományos klubzenét. Így nem csoda, hogy rendszeresen fellép olyan klubokban, mint a berlini technó-Mekka Berghain vagy a Tresor, vagy hogy olyan kiadóknál jelentek meg a zenéi, mint a Perc Trax vagy a Black Sun Records. Ha már taszít a karácsonyi hangulat, és valami fémes, brutális és indusztriális menekülőútvonalra vágysz, ne keress tovább.

Pre-NYE: Kollektiv Turmstrasse @ Akvárium Klub (12.30.)

Christian Hilscher és Nico Plagemann duóját nem csak az általuk alapított Musik Gewinnt Freunde kiadó miatt érdemes megjegyezni – Kollektiv Turmstrasse néven jegyzett egyszerre érzelemdús és funkcionális techno-house slágereik minden magára adó DJ lemezestáskájában megtalálhatóak. Olyanok pörgetik rendszeresen a dalaikat, mint Solomun (akinek Diynamicjánál több daluk is megjelent), vagy Sven Väth (és a Cocoon) – így 2018 utolsó „nem szilveszteri” estéjére nem is ajánlhatnánk jobb programot. Mindegy, hogy az agyadat vagy a lábadat dolgoztatnád meg, mert a szettjük mindkettőnek szól majd.

Pre-NYE with Kollektiv Turmstrasse (D)

Perturbator @ Akvárium Klub (03.07.)

A 80-as évek B-kategóriás, sötét sci-fijeinek és horrorjainak szintetizátoros kísérőzenéjéből, chiptune-töredékekből, darkwave-ből, valamint döngölő EBM-ből sajátos hangzást gyúró James Kent, azaz Perturbator visszatér Budapestre! Az utóbbi évek synthwave-hullámának egyik legmeghatározóbb producere obskúrus klubok helyett már a legnagyobb fesztiválokon (például a Szigeten) lép fel, amiben a rá jellemző stíluskevercsnek ugyanannyira szerepe van, mint a köré épülő csodálatos vizuális kulisszának. A megújult színpadképpel és látvánnyal konccertező élő produkció ráadásul jövőre eddigi legnagyobb koncertjét adja majd itthon, egy minden bizonnyal teltházas este keretében.

Az A38 Hajó bemutatja: Perturbator (F)