Élmény
Ezek voltak a We Love Budapest legolvasottabb cikkei 2014-ben
Ezek voltak a We Love Budapest legolvasottabb cikkei 2014-ben

Megint eltelt egy év, úgyhogy ismét előkapjuk a legtöbbünk által szeretett témát: a toplistát! Össze is dobtunk néhányat, melyek közül elsőként a We Love Budapest 2014-es legolvasottabb cikkei miatt törtük fel az adminisztrációs rendszert, méghozzá öt kategóriában.

Kávézók & éttermek Bárok & szórakozóhelyek Élmény & kultúra Budapest és nevezetességei Üzletek & szolgáltatások

Kávézók & éttermek

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A hamburger nem szezonális kaja lévén az év minden napján népszerű, nem meglepő tehát, hogy a fővárosi burgerforradalom 2014-es szintre lépését rengetegen olvastátok. A forró csoki viszont klasszikus téli csemege, amit mindenki szeret kortyolgatni a hidegben – a legjobb forró csokis helyek a második helyre futottak be. Szintén télhez köthető a Valentin-napi legromantikusabb éttermeket ajánló cikkünk, reméljük, sok pár innen választott helyet szerelmük megünneplésére. A szívek mentén haladva a Vintage Gardent bemutató anyagunk következik, végül pedig a magyar emberek közismerten édesszájúságát bizonyítván ötödik helyen a főváros legjobb új hullámos cukrászdái zártak.

Bárok & szórakozóhelyek

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Ki gondolná, hogy egy fiktív pap által nyitott kocsma tanyázik az első helyen? Tibi atyával ellentétben mi egy kortyot sem ittunk (legalábbis, amikor ez a toplista készült), tényleg Humbákfalva legismertebb lakójáról és annak italozójáról szóló írásra klikkeltetek a legtöbben. A budapesti zsidónegyed legújabb szórakozókertje, ha úgy tetszik, kultúrmulatója, a Mazel Tov kapja a képzeletbeli ezüstöt, a bronzérem meg a nyári időszakban rendkívül népszerű 360 Baré, mely a város legmagasabban fekvő tetőterasza. A teraszokat szerettétek, hiszen negyedik helyen a Gozsdu Sky Teraszos cikk végzett, míg ötödikként a ‘budai Gozsdu’ két új szórakozóhelye, a Grand és a Mirror futott be.

Élmény & kultúra

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Mindössze 10 napig volt látható a Széchenyi téren a földből kimászó óriásszobor, viszont ez a néhány nap elég volt a szanaszét kattintáshoz. Foci vb-t rendeztek idén, így hát a legjobb, általunk ajánlott  – szabadtéri! – meccsnézős helyeket remélhetőleg a második helyen végzett összeállításunkból választottátok ki. Az esztendő másik nagy eseménye a Sziget Fesztivál volt, az ehhez kapcsolódó csempésztörténeteket imádtátok. Ide köthető a negyedik helyezett írásunk arról, mit gondolnak fővárosunkról a Szigetre érkezett külföldiek. Kicsit talán meglepő az első ötbe még befért cikk témája: a tíz szecessziós épületet kívülről-belülről bemutató összeállításunk sok netezőt ingerelt kattintásra.

Budapest és nevezetességei

Fotó: Panoramio
Az ősz a kirándulások időszaka, úgyhogy papírforma-győzelmet aratott a kirándulóhelyeket ajánló cikkünk. A második helyezett témája kicsit ‘necces’, elvégre a hét éve üresen álló Lipótmezőt bemutató írásunk nem épp vidám téma. Viszonylag kevesen tudják, hogy a Várhegy alatt található Alagútban még lakások is találhatóak, de miután rengetegen elolvastátok az erről szóló cikket, biztosan sokan megvilágosodtatok. Negyedikként még egy tipikus nyári téma, a főváros leghangulatosabb kerthelyiségei végeztek, míg az ötödik helyen egy év eleji előrejelzés a budapesti változásokról.

Üzletek & szolgáltatások

Fotó: PeCsa Bolhapiac
Nem csak mi, ti is bírtátok a “bolházást”, azaz a 11 budapesti bolhapiacot bemutató anyagunkat, mely megnyerte ezt a kategóriát. Pénzt költeni senki se szeret fölöslegesen, spórolni viszont annál többen: második lett a szerintünk legjobb olcsó, de még vállalható megoldásokat bemutató cikkünk az élet kardinális problémáira. Az adventes témák közül a Gresham Palota karácsonyi vására jutott fel a csúcsra, ami itt harmadik helyet ért. Maradva az ajándékoknál, negyedik az igényes és stílusos szuveníreket ajánló összeállításunk lett, míg ötödik a hasonló tematikájú írás a legjobb budapesti piacokról.