Élmény
Elstartolt az OFF-Biennále Budapest – 5 programot ajánlunk
Fotó : OFF-Biennále
Varga's Café

A kiállítások mellett láthatunk programokat köztéren, apró stúdiókban, a svábhegyi csillagvizsgálóban, de régi gyárépületekben, sőt részt vehetünk utcaszínházi előadásban és megnézhetünk egy élő emlékművet is!

OFF-Biennále Budapest
Valahol Európában Játékok népe Slavs and Tatars: Gazemberek testvérisége (Towarzystwo Szubrawców) Tót Endre: Gladness Demo / Örülünk, hogy demonstrálhatunk Funding the Cooperative City: Community Finance and the Economy of Civic Spaces könyvbemutató és workshop

Valahol Európában

Ha valahol el szeretnéd kezdeni az ismerkedést az idei OFF témájával, a Gaudiopolisszal, kezdd ezzel a kiállítással. Itt megismerheted az egykori gyerekköztársaság, a Gaudipolis történetét, korabeli dokumentumokon és kortárs műveken keresztül bepillanthatsz a gyermekköztársaság mindennapjaiba, mindezt a második világháborút követő koalíciós időszak kontextusában.

Fotó: OFF-Biennále

Mikor: 09.29. ­– 10.29.

Hol: Centrális Galéria, Blinken OSA Archívum (1051 Budapest, Arany János u. 32.)

Játékok népe

A játék új képességeket ad és nézőpontokat kínál, és így – mint minden, ami tanulás – végül mégiscsak átformálja a valóságot. A játékok népe kiállítást a játék öröme és a játszás, mint felismerés józansága fogja körül. Felszabadult és elgondolkodó, kint is van és van és bent is; játszik, és látja magát játszani. Egy kiállítás kortárs hazai és külföldi művészek részvételével egy izgalmas és vadonatúj belvárosi térben.

Fotó: OFF-Biennále

Mikor: 09.29. – 11.05.

Hol: Három Holló Kávéház (1052 Budapest, Piarista köz 1. – bejárat a Szabad sajtó út felől)

Slavs and Tatars: Gazemberek testvérisége (Towarzystwo Szubrawców)

A szupersztár művészduó installációja nem más, mint egy savanyúságlé-bár. A Pickle Politics (Savanyúság-politika) című műegyüttesük főszereplője maga a savanyúság, mint a kelet-európai országok nemzeti identitásainak és büszkeségének rekvizituma. Savanyúság helyett azonban inkább fanyar humorral mutatja be a projekt nacionalista vágyálmokat: a bevált népi gyógymódot a hatalom delíriumából való feleszmélés józanító italaként reklámozzák. Éljen az uborkalé!

Fotó: OFF-Biennále

Mikor: 10.03. – 10.29.

Hol: Viltin Galéria (1061 Budapest, Vasvári Pál u. 1.)

Tót Endre: Gladness Demo / Örülünk, hogy demonstrálhatunk

A tüntetés lehetőségével ma bárki élhet, ám az, hogy valaki az öröme, és ne a bánata miatt vonuljon utcára, elég ritka. Pedig nem árt megmutatni, hogy a legnehezebb, krízisközeli időkben is tudunk örülni, és mindezt együtt, közösségben tesszük. 2013-ban Tót Endre Zer00-demonstrációján a “semmiért” meneteltek a résztvevők, most Kovács Kristóf és a Telep csapatának szervezésében a demonstrálás örömét hirdetheted majd te is a budapesti utcákon a Pesti Vigadó elől indulva.

Fotó: OFF-Biennále

Mikor: 10.08., 16:00

Hol: Vigadó (1051 Budapest, Vigadó tér 2.)

Funding the Cooperative City: Community Finance and the Economy of Civic Spaces könyvbemutató és workshop

A civil terek pénzügyi és gazdasági önállósága az elmúlt évek egyik legfontosabb témájává vált Budapesten. A Funding The Cooperative City című könyv bemutatója és a kapcsolódó workshop a közösségi alapú városfejlesztés európai kísérleteit mutatja be, Lisszabontól Varsóig és Liverpooltól Rómáig az etikus tőkéhez való hozzáféréstől a crowdfundingon keresztül a közösségszervezés, illetve az intézményekkel való együttműködés kérdéseiig. Ha érdekel, hogy mitől is lehet szuper egy nagyváros, ott a helyed!

Fotó: OFF-Biennále

Mikor: október 11., 18:00

Hol: KÉK – Kortárs Építészeti Központ (1111 Bartók Béla út 10-12.)