Shopping
Egy új táskára mindig szükség van! – 5+1 új kedvencünk

Mindennapjaink legfontosabb kelléke, amely nélkül szinte egy lépést sem teszünk. Legyen praktikus, funkcionális, passzoljon a stílusunkhoz, bírja a gyűrődést, és nézzen ki jól. Talán nincs is még egy ilyen személyes holmink, amelynek ennyi szempontnak kellene megfelelnie. Öt és egy ráadás márkát mutatunk, amelyekkel mindenképpen érdemes megismerkedned!

Stoyka Müskinn ESC Karla Moa +1 NATI100%PUREIDEA

Stoyka

Sztojkov Alexandra elegáns, mégis játékos részletekkel csábító táskamárkája egyfajta „szofisztikált szabályszegő”. Csajos holmijai kis darabszámban készülnek minőségi bőrökből és persze sok-sok kézi munkával. Az egyes kollekciókat jellemzően a természet inspirálja, a legfrissebb darabokat például a finom japán metszetek és a kimonók vizuális világa. A púderes pasztellekben készülő új fazonok decens szögletes formáit finoman ellensúlyozzák a rafinált és kontrasztos részletmegoldások és a játékos virághímzések. A Stoyka hátizsákokban különösen erős, s ezek a minden részletükben kifinomult darabok színes cukorkaként dobnak fel bármilyen szettet.

  • Facebook
  • Instagram
  • Árak: Lia oldaltáska: 51.000 Ft, Miyo hátitáska ’S’ méret: 56.000 Ft, Miyo hátitáska’M’ méret: 68.000 Ft
  • Kapható: wonderLAB 

Müskinn

A fiatal márka mögött egy pezsgő alkotóműhely áll, amelynek legfontosabb ismertetőjegye a kísérletezés és az együttgondolkodás öröme. A táska műfaját a tervezők egy igencsak tágan értelmezett játéktérként fogják fel, s párhuzamosan fejlesztenek egy alap- és egy konceptuális kollekciót, s a termékeikkel nagyon szimpatikus életstílust kínálnak. Az eddig piacra dobott Tiger és Transparent sorozatok a mindannyiunk által ismert funkcionális kihívására reflektálnak okosan és átgondoltan, ugyanakkor korántsem hétköznapi módon, míg a másik vonal tervezésekor inkább az alkotói együttműködéseken van a hangsúly. A lányok időről időre egy inspiratív alkotóval dolgoznak együtt, és a másik gondolkodásmódját, módszereit vagy éppen igényeit szintetizálják új modellek formájában. Nagy kedvenc a Küss Mich duóval közösen megálmodott, kifejezetten a bakelitek méretéhez igazított friss széria.

ESC

Formai játékosság, praktikum és karakteres színvilág jellemzi ezt a viszonylag friss kiegészítőmárkát. A tervezők nem használnak semmilyen állati eredetű alapanyagot, és hulladékmentes gyártásra törekszenek. Főként jó minőségű műbőrökkel dolgoznak, de szívesen használnak pamutot, bársonyt, sőt kiszolgált farmernadrágokat is újrahasznosítanak. A télen bemutatott YOU sorozat a funkcionális sokféleség jegyében fogant. A bársonnyal kombinált hátitáskát a smart-casual viseletet előíró irodai stílus, a kisebb ékszerhátit a lassabb, sétálós hétvégi délutánok, a clutch-á alakítható övtáskát pedig a baráti borozással záródó esték ihlették. Minden egyes modellnél feltűnik a jellegzetes U alak, amely a kollekció névadója is egyben, a „szőtt” táskaalj pedig mostanra egyfajta márkavédjeggyé is vált.

Karla

Sugár Kata, a márka tervezője a magazinok világából érkezett egy örökölt varrógéppel. A táskabiznisze az utóbbi néhány évben pörgött fel igazán, amely letisztult bőrpántos pakolós vászontáskák és hol szándékosan visszafogott, hol fényes és színes, olykor a giccs határát súroló „gymbagek” tervezésére és készítésére szakosodott. Kata számára az elsődleges szempont a tartósság, ezért minden egyes darabot vastag béléssel és zsebbel készít. A hátikba simán befér egy laptop, a shopperekkel pedig egy nagybevásárlás sem probléma. A környezettudatosság jegyében alapanyagként sokszor használ maradék matériát, amit az interneten vagy speciálisan ilyen profilú textilboltokból szerez be. A brand közvetlensége a vásárlás módjában is tetten érhető, hiszen kizárólag személyesen a tervezőtől szerezhetők be a limitált szériájú modellek.

Moa

Egy itthon még kissé szokatlan anyagból, filcből készíti táskáit Czinege Boglárka, aki eredeti szakmáját tekintve keramikus és enteriőrtervező, de 2016-óta főként táskák tervezésére és készítésére fókuszál. A márka kizárólag szépséges szürkében készülő egyszerű fazonokat kínál, amelyeket különféle bőrpántok tesznek egyedivé. Ha azt gondolod, hogy a szürke unalmas, gyorsan gondold újra, hiszen a négyféle modell a pántok színétől, anyagától függően lehet visszafogott és időtálló, de vagány és feltűnő is. A tatyókhoz kérhető zárható neoprén bélés és crossbody pánt is, és laptop tokok, clutch-ok és pénztárcák teszik teljessé a palettát. Tavasszal három vadonatúj típussal bővül a már meglévő szortiment!

+1 NATI100%PUREIDEA

Gyulai Nati tulajdonképpen egy saját magának tervezett táskából fejlesztett ki egy komplett termékcsaládot. A stylistként is rendszeresen dolgozó divattervező személyes igényei mentén alakította ki ezt a hatalmas méretű vállon és esetenként kézben is viselhető darabot, amely minden, a hétköznapokban szükséges holmit elnyel. A táskák ki- és befordíthatóak, mindkét oldalukon viselhetők, alapanyaguk steppelt vagy párnázott szuperellenálló vízlepergető anyag, pántjuk pedig egy rendkívül erős szövött heveder. Az okosan összeválogatott, jelenleg több mint 10-féle, a szemet igencsak vonzó színpár és a szokatlan forma és méret pillanatok alatt slágertermékké tették ezt a gigamega shoppert.

  • Facebook
  • Instagram
  • Ára: 22.900 Ft helyett 14.990 Ft
  • Kapható: Colourmystyle Store, WAMP (március 10.)