Élmény
Egy nap alatt Budapesten – trendek bűvöletében
Fotó : Balkányi László - We Love Budapest
Egy nap alatt Budapesten - trendek bűvöletében

Arra, hogy mi tekinthető trendinek, nehezebb pontos definíciót találni, mint Monacóban minimálbéren eltengődni. Mivel nem szokásunk meghátrálni a kihívások elől, cikksorozatunk negyedik epizódjában Budapest glamourtól csillogó világát és a legfrissebb városi trendeket térképezzük fel 24 óra alatt.

REGGEL DÉLELŐTT DÉL DÉLUTÁN NAPLEMENTE NAPKELTE ELŐTT +1: ITT IS MEGSZÁLLHATSZ

REGGEL

Fotó: We Love Budapest
A gyümölcsök Paradicsoma

A Fruccolában az egészséges életmódé a főszerep – az Arany János utcában és a Kristóf téren egyaránt. A szellős, napfényes enteriőr kiválóan harmonizál a gyümölcslevek, frappék, bio elixírek, kávék és diétabarát fogások felhozatalával. Ha vitamindús falatokkal és életteli környezetben indítanád a reggelt, itt a helyed.

A nappali-hangulatú Café Panini báját a családias atmoszféra adja. Az asztalok némelyikén olvasólámpa díszeleg, a falakat könyvespolcok és fakó fotók ékesítik, a hozzávalók jelentős részét pedig a Lehel piacról szerzik be. Amennyiben a panini az olasz válogatott betonvédelmét juttatja eszedbe, és egy ízletesebb asszociációra vágysz, irány a Café Panini!

DÉLELŐTT

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Matrózromantika

A Dunarama hajóin luxuskörülmények között lehet rácsodálkozni a budai és a pesti oldal örökzöld látványosságaira. A velencei vízitaxik budapesti rokonain suhanva keretgyanús fotókat készíthetsz a Budavári Palotáról, a Parlamentről, a Citadelláról, a Lánchídról, a Szabadság hídról, vagy épp a Nemzeti Színházról és a Művészetek Palotájáról.

Ha költségkímélőbb trendi városnézést preferálsz, sétálj végig az Andrássy úton az Oktogontól indulva, majd a Fashion Streetként elhíresült Deák Ferenc utca felé vedd az irányt. Innen egyenes út vezet a Vörösmarty térre és a Váci utcába – lehet, hogy van némi turistás mellékíze, de a butikok és a belvárosi hangulat miatt kifizetődő a császkálás.

Dunarama Vízitaxi

DÉL

Fotó: Nobu
Egy grandiózus ebéd

Az Andrássy út Deák térhez közelebbi szakaszán lévő Baldaszti’s Grand hűs, skandináv eleganciája szöges ellentétben áll a vendéglátás hőfokával. A bisztrókonyha legjavát felvonultató, számos ország ízeiből merítő fogások mellett különféle koktélokra is kivethetjük a hálónkat. Jó időben érdemes kiülni a teraszra, és limonádét szürcsölve pásztázni a trendi Andrássy-patriótákat.

Ajánljuk még: az art deco enteriőrrel és sokszínű fúziós konyhával fémjelzett Baraka Restaurant és Lounge-ot, illetve a La Plazat, ahol a világhírű spanyol séf gasztrotudását dicsérő menüről válogathatsz, valamint a Nobu-t.

Nobu Restaurant

DÉLUTÁN

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Kulturált lazítás

A Ludwig Múzeum a legjobb budapesti kultúrszomjoltók közé tartozik, amely a hagyományokra fittyet hányó, ugyanakkor az újításra nagy hangsúlyt fektető kiállításoknak ad otthont. A tabudöntögető tárlatokat hatalmas ablakokkal keretezett, tágas terek extrásítják. A KOGArt Ház szintúgy a kortárs művészetek otthona. A Hősök terével szomszédos nagypolgári palota a magyar művészekre, kiváltképp a fiatal tehetségekre koncentrál. Küldetésük lényege, hogy előbbieket népszerűsítsék, utóbbiakat pedig támogassák, méghozzá a mecénások táborának gyarapításával. 

Továbbgondolva a napot, a munkahelyi stressztől elgémberedett izmok trendi kúrálásához egzotikus helyszínt biztosít a Lian Thai Massage&Spa. A Ráday utcai szalonban a test karbantartása mellett a lelki higiénia is fontos szerephez jut, erről a relaxációt elősegítő környezet gondoskodik. A testi-lelki újjászületés fáradalmait a Dunapark Kávéházban tanácsos kipihenni. Ha az időjárás is úgy akarja, foglalj helyet a teraszon, bár a napsütötte belső térben sem fogsz csalódni. A kávé-fagylaltkehely-gyümölcsturmix mesterhármas pedig akkor is ízlene, ha a szempilládon egyensúlyozva kellene elfogyasztanod.

Ludwig Múzeum

NAPLEMENTE

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Mákos Michelin

A Gerbeaud Házban található Onyx 2011-ben kaparintotta meg a séf-vágyálmok állandó szereplőjét, a Michelin-csillagot. A neobarokk, budoáros enteriőrben klasszikus és modern design elemek keverednek, a magyar és nemzetközi ízeket egyaránt felvonultató konyhát pedig a kreativitás, illetve az állandó megújulás jellemzi. A minőséget természetesen meg kell fizetni, tehát nem valószínű, hogy az Onyx lesz a törzshelyed, ám egy esti gasztrokalandra érdemes benevezni. Itt ajánlatos asztalt foglalni. 

A Mák Bistro szintén díjak tömkelegével, továbbá mesteri séfekkel büszkélkedhet. Az atmoszféra itt jóval oldottabb, mint az Onyxban, ami nagyban betudható az egyszerű, fiatalos enteriőrnek, valamint a mediterrán attitűdnek. A szezonális alapanyagokra épülő étlapon a magyar és az ázsiai konyha ízeit vegyítő fogások sorakoznak, melyek a legvérmesebb étteremkritikust is szélvédőnél bólogató játtékkutyává szelídítik. Ajánljuk még: a Pastramit, amely egy laza hangulatú, bisztró-jellegű étterem nemzetközi konyhával és világos, családbarát belső térrel, valamitn a Bock Bisztrót, ahol rusztikus magyar ételek kortárs értelmezéseit kóstolhatod, és párját ritkító borkínálatból szemezgethetsz.

Onyx
  • 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.

NAPKELTE ELŐTT

Fotó: Ötkert
Boutiq’ és Ötkert

A speakeasy-kategóriát erősítő Boutiq’Bar legfeljebb félhomályba öltöztetett, mélyvörös belső terével idézi fel az alkoholtilalom illegális italelosztóit. Ettől eltekintve mind a korát, mind a kontextusát kenterbe veri, és a bolygó bármelyik metropoliszában megállná a helyét. Szemezgess a mixológusok személyiségét tükröző koktélkavalkádból, de azért ne vidd túlzásba – egyrészt a Boutiq’ nem a sárrészegségről szól, másrészt pedig az anyagi és a fizikai egyensúlyod bánhatja.

A bemelegítés után irány az Ötkert, a belvárosi éjszaka egyik központja, amely kulturális olvasztótégelyként is funkcionál. Az extra falatokért felelős szakács kacskaringós bajusza már önmagában egy műalkotás, a keze közül kikerülő fogásokról nem is beszélve. Esténként a mulatás művészeié és az aktuális DJ-é a terep – na meg a bejáratnál kígyózó soré, ami sokat elárul a hely színvonaláról és népszerűségéről. Légy türelemmel, megéri várakozni!

Ötkert
  • 1051 Budapest, Zrínyi utca 4.

+1: ITT IS MEGSZÁLLHATSZ

A Bohem Art Hotel forma és tartalom tekintetében is művészi. Előbbiről a szálloda kiállítás-jellege gondoskodik: az enteriőrt kortárs magyar művészek alkotásai uralják, az egyedi tervezésű szobákat pedig installációk sorozataként is értelmezhetjük. A bohém tartalmat a személyzet mellett a messze földön híres, svédasztalos reggeli garantálja.

Ajánljuk még: Boutique Hotel ZaraBuda Castle Fashion Hotel

Bohem Art Hotel