Élmény
Edzések közösségben – budapesti futóklubokat ajánlunk
Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Edzések közösségben – budapesti futóklubokat ajánlunk

A Budapesten, illetve a főváros környékén működő futóklubok között mazsolázgatva válogattunk ki ötöt azoknak, akik közösségi élményként tekintenek a futásra, vagy szeretnének szervezett keretek között hódolni a szenvedélyüknek.

Városmajori Futóklub Nike Futóklub Margitsziget Normafa Futóklub Futapest Klub ELTE-BEAC Polython Triatlon Klub

Városmajori Futóklub

Fotó: Városmajori Futóklub
A keddi napot érdemes befoglalni a naptárban, ugyanis a 2015-ben alakult klub tagjai akkor tartanak közös edzést a közelmúltban átadott városmajori futópályán. Gyülekező 18 óra körüli időben van, az edzés cipőteszteléssel indul 15 perccel később, majd a kötelező bemelegítéssel folytatódik, aztán jöhetnek a körök az 585 méter hosszú rekortánpályán. A szakértő edzők felügyelete mellett zajló ingyenes edzéseken várnak mindenkit, a futást most kezdő amatőröktől kezdve a maratont is lefutott profikig. A futószezonok végeztével idényzáró bulival szoktak ünnepelni. 

Bővebben

Városmajor

Nike Futóklub Margitsziget

Fotó: Nike Futóklub Margitsziget
A Nike Futóklubban trénerek segítségével könnyen összeállíthatod a megfelelő intenzitású edzésprogramot, miközben hatékony tanácsokat adnak például a sérülések elkerülésére. Szerdánként vannak az ingyenes foglalkozásaik a Margitszigeten, ahol tippeket kaphatsz, ismerkedhetsz a többi futóval és persze felkészülhetsz a különböző versenyekre (amiket egyébként a Nike Futóklub is szervez). 

Bővebben

Margitsziget

Normafa Futóklub

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
A koncepció és a program hasonló a városmajorihoz, mert a hétköznap kora esti 18:15-ös időpont itt is fontos szerepet játszik (ekkor kezdődnek a tréningek). Tavasztól őszig futnak a természetben, konkrétan Budapest legtisztább levegőjű környékén, a Normafán. A nemrég átadott futópályán zajló ingyenes edzések csütörtökönként vannak, cipőtesztelésre is van lehetőség.

Bővebben

Normafa

Futapest Klub

Fotó: Futapest Klub Facebook-oldala
A Futapest Klub igazán patinás egyesületnek számít 1980-as alapításával. A klubot inkább haladóknak ajánljuk, mert főként Budapest környéki, illetve a fővárostól távolabbi versenyek szervezésével foglalkoznak a közös edzések mellett. Egy teljes éves felnőtt tagsági díja (mellyel valamennyi viadalon nevezési díj nélkül lehet rajthoz állni) 12 ezer forintba kerül. 

Bővebben

ELTE-BEAC Polython Triatlon Klub

Fotó: Az egyesület Facebook-oldala
A névből következik, hogy nem csupán a futásra szakosodott egyletről van szó. A több mint 200 amatőr és hobbisportolóból álló közösséget a triatlon hőskorában, 1987-ben hallgatók alapították, majd 2007-ben indult újra, immáron a triatlon híveivel kiegészülve. A futóedzéseik keddenként vannak, 19 órától indulnak el felfedezni a főváros szépségeit. Mindenki számára egyéni fejlődési programot készítenek. 

Bővebben