Shopping
Dizájnos noteszek és füzetek magyar tervezőktől, hogy jobban induljon a szemeszter
Fotó : Bomo Art
Bomo Art

Itt van az ősz, indul a szemeszter, és ilyenkor sokakban feltámad a rég elfeledett füzetrajongó kisiskolás. Az utóbbi években egyre több hazai dizájner és grafikus készít csodásabbnál csodásabb noteszeket, jegyzetfüzeteket, vagy akár naplónak is beillő könyvecskéket. Most ezek közül szemezgettünk mi is, összegyűjtve a kedvenceinket, a legjobb dizájn- és papírboltokkal, ahol azonnal le is csaphatunk rájuk.

Bomo Art Stilshop Fiók Szia+ Urban Sidewalker Múzeum Shop

Bomo Art

A  Bomo Artot azért is szeretjük rendületlenül, mert hihetetlen gazdag a választéka, mindeféle mintájú, stílusú alakú és kötésű füzet közül válogathatunk szuper minőségben. Ha a klasszikus, múltszázadi minták vonzanak vagy a kortárs képzőművészek, mint Csató József világa, megtaláljuk a nekünk valót, és a puhafedelestől a bőrkötéses változatig is terjed a skála.

Fotó: Bomo Art

A legújabb kedvenceink a Kortárs Képzőművészek Sorozat mellett a két legújabb sorozat a Fák titokzatos élete és a Planetárium. És ezek a füzetek nem csak szépek, de tényleg strapabíróak is, is biztos, hogy egész évben hű társaink lesznek. 

Fotó: Bomo Art

A város több pontján is beszerezhetjük őket, a Bomo Art pesti üzletéhez hasonlóan a budai egységben is kedvünkre válogathatunk. 

Bomo Art - Buda
  • 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.

Stilshop

A Bálnában található Stilshop, amit a dizájn virtuális világából induló Hoffmann Petra alapított – akivel a bolt nyitásakor beszélgettünk is az idáig vezető hosszú útjáról –, szintén képes minden füzet és papírrajongót extázisba ejteni és teljes anyagi romlásba is dönteni. 

Fotó: Stilshop/Egyházi Viola

A csodás – szezonról szezonra megújuló – Malinovka noteszek, Risoplant füzetek, Noto noteszekAmient színes füzetkék mellett amúgy rengeteg külföldi márka közül is válogathatunk. Újdonság az újrahasznosított papírra készült Notess Hello Budapest sorozata is, ahol több szín és más-más budapesti nevezeteség közül választhatunk.

Fotó: Notess

Azt is érdemes észben tartanunk, hogy a kínálat mindig változik, előfordulhat, hogy amint kinéztünk, már épp nem lesz, de mindig nagyon segítőkészek, ha szeretnénk valamit vagy helyette rengeteg új szépséget is találhatunk.

Stilshop
  • 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Fiók

A nyáron megújult Fiók is régi nagy kedvencünk. A két budai bolt mostanra összeköltözött a Csíky utcába, ahol nagyobb területen és az eddiginél is bővebb kínálattal várják – nem csak – a közeli BME-seket. A számos hazai márkát is forgalmazó boltban szintén megtaláljuk a Malinovkát, de a Papetri színes rajzos borítós füzeteit vagy az absoloot izgalmas, nyomott borítós noteszeit és a Dot For You csodálatos könyvecskéit is.

A webshopjukban is válogathatunk, de tényleg érdemes ellátogatni a boltba, ahol a kínálat még szélesebb és ha még eszünkbe jut, hogy más írószerre is szükségünk lenne az évkezdéshez, itt biztos megtaláljuk. Külön öröm, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a környezetbarát termékekre, öko-design márkákra, ráadásul minden hónapban más magyar tervezőre fókuszálnak, így segítve a kortárs alkotók bemutatkozását. 

Fiók
  • 1111 Budapest, Csíky utca 1.

Szia+

A Fióktól egy saroknyira található a város talán leghektikusabb kínálatával rendelkező dizájnboltja, ahol a Van Gogh-os zoknik és Pilinszky-s táskák mellett füzeteket is találunk.

A már említett Amient vagy Koira noteszek mellett a Rumli keményfedeles füzetei is feltűnnek a kínálatban, de ha kisebb jegyzetelős füzetkét szeretnénk, amivel egy társadalmilag is fontos ügyet is támogathatunk, akkor válasszunk a Down Alapítvány Kézműves műhelyében készültek közül, mert ezekkel 100%-ig az alapítvány munkáját támogatják.

Szia+
  • 1111 Budapest, Budafoki út 17a.

Urban Sidewalker

A hazai dizájn világában az aprólékos, kézzel rajzolt Budapest-poszterével lett egy csapásra ismert az Urban Sidewalker, és azóta minden városimádó és turista őszinte örömére csak színesedett a palettájuk.  Eddig ha szerettünk volna grafikáikkal díszített noteszt, megvettük a képeslapjaikat és némi kreativitással ráapplikáltuk a tetszőleges üres füzetünkre, ám idéntől ennek is vége: újonnan nyitott belvárosi boltjukban már kisebb noteszek és A5-ös füzetek közül is válogathatunk, amiken szintén a már a jól ismert, aprólékos budapesti részletek tűnnek fel. 

Fotó: Csudai Sándor / WLB
Urban Sidewalker
  • 1052 Budapest, Károly körút 10.

Múzeum Shop

A Nemzeti Galériában, a hamarosan nyíló Szépművészeti Múzeumban és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban, vagy akár a Vasarely Múzemban is megtalálható múzeumi boltokban mindenféle apróságokon, a kulcstartótól kezdve a kötényig köszönnek vissza a kiállításokon látott remekművek, de talán a legkevésbé furcsa ezeket a műalkotásokat füzetborítón viszontlátni. Most például a Frida Kahlo kiállításhoz kapcsolód noteszeket, de az állandó kiállítások egy-egy klasszikusát is hazavihetjük innen. 

Fotó: Múzeum Shop