Shopping
Divatos főváros – Budapest legjobb tervezői
Divatos főváros – Budapest legjobb tervezői

Budapest belvárosát már évekkel ezelőtt meghódították azok a világmárkák, melyek szezonról szezonra ontják magukból a közhelyes, sőt néha már egyenesen unalmas, tömegszámra gyártott ruhákat. Ha Te is unod már ezeket a márkákat és inkább valami rendhagyóval dobnád fel ruhatárad, akkor most jól figyelj, hiszen bemutatjuk a legismertebb magyar tervezőket akik nem riadnak vissza akkor sem, ha egy kis extravaganciáról van szó.

Anh Tuan – Vietnámból, sok szeretettel Benus Dani – stílusos ruhák a magyar férfiaknak Dora Abodi – Díjnyertes kollekciók és nemzetközi hírnév Konsánszky Dóra – Párizsi sikk Budapest stílusában Mojzes Dóra – Gótikus romantika és sötét ragyogás Je Suis Belle Szegedi Kata – A magyar topmodellek kedvence Mono Fashion – A legjobb márkák egy helyen Nanushka – Nagyvárosi stílus és nomád divat USE unused – A nőiesség netovábbja

Anh Tuan – Vietnámból, sok szeretettel

Fotó: Anh Tuan
Luu Anh Tuan vietnámi származású, de már gyerekkora óta Magyarországon él és magyar tervezőnek vallja magát – itthon bőrből készült kiegészítőivel, főként táskáival vonult be a köztudatba. Saját neve alatt futó márkáját, az Anh Tuan-t 2006-ban alapította meg, azóta pedig körbejárta a világot kollekcióival. Bemutatkozott többek között Zágrábban, Londonban, Prágában, New Yorkban, Hanoiban és természetesen Budapesten is. Ezeket a kollekciókat főként a külföldi utazások inspirálják, Tuan azonban a különböző kultúrákból is gyakran merít ihletet. Az általa készített táskákat, ruhákat és ékszereket budapesti showroomjában vásárolhatjátok meg, de több üzletben is találkozhattok Anh Tuan termékkel.

Showroom: 1064 Budapest, Rózsa utca 74. – Előzetes bejelentkezés alapján (+36-30-983-3499)

Benus Dani – stílusos ruhák a magyar férfiaknak

Fotó: daniel benus
Benus Dani karrierjét cipőtervezőként kezdte, néhány szezon után azonban inkább a férfi ruházat felé fordult. Első, férfiaknak szánt kollekciói főleg a kifinomult, elegáns és letisztult stílust képviselték, újabban azonban már bevállalósabb darabok is feltűnnek az általa tervezett kollekciókban. Főként a 60-as, 70-es évek stílusának próbál modern köntöst varázsolni, illetve sok ihletet merít a sportos viseletekből. 2011-ben Dani lett az Év divattervezője, azóta számtalan magazinban, újságban tűntek fel ruhái. Kollekcióit Fehér Hajó utcai showroomjában találhatjátok.

Showroom: 1051 Budapest, Fehér Hajó utca 12-14.

Dora Abodi – Díjnyertes kollekciók és nemzetközi hírnév

Fotó: Dora Abodi
Abodi Dóra egy igazi művészcsaládból származik, sőt mi több, magyar, román, német és holland felmenőkkel is rendelkezik – vagyis a kulturális háttér és a kreativitás adott volt a kezdetektől fogva. Dóra a Mod’art Akadémián tanult Budapesten majd amint befejezte tanulmányait meg is alapította saját márkáját, a doraabodit. Kollekcióit az újszerű szabásvonalak, a jellegzetes minták és printek jellemzik – az erőteljes, mégis finoman nőies ruhák pedig extravagáns kiegészítőkkel párosulnak. Dóra már több nemzetközi és magyar díjat is bezsebelt, kollekcióit pedig Moszkvától kezdve egészen New Yorkig rengeteg helyen bemutatta már. Az általa tervezett darabok már számtalan divatmagazinban tűntek fel, legutóbb például a Vogue magazin angol kiadásában.

Kapható: ONE Fashion Agency & Retail

Konsánszky Dóra – Párizsi sikk Budapest stílusában

Fotó: Konsanszky
Konsánszky Dóra, csakúgy, mint a hazai tervezők túlnyomó többsége a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végezte tanulmányait. Nem sokkal azelőtt azonban, hogy befejezte volna az egyetemet elnyert egy ösztöndíjat, melyet az Air France és Nina Ricci divatház közösen hirdettek meg. Dóra ezt követően Párizsba költözött, miután azonban megszerezte diplomáját visszaköltözött Magyarországra, ahol megalapította a konsankszy brandet. Az általa tervezett kollekciókban folyamatosan visszaköszönnek a francia stílus jellegzetes vonásai, a nőies vonalak pedig gyakran párosulnak erőteljes szabásokkal. Dóra többször is elnyerte már az év legjobb tervezőjének járó díjat, többek között 2006-ban, 2008-ban és 2010-ben is.

Showroom: 1075 Budapest, Károly körút 3.c – 1. em. / 1.
Előzetes időpont-egyeztetés – sales@konsanszky.com

Mojzes Dóra – Gótikus romantika és sötét ragyogás

„Az általan tervezett ruhadarabok a művészi önkifejezés eszközei” – nyilatkozta egyszer Mojzes Dóra. Kollekciói azoknak a határozott, modern nőknek készülnek, akik kedvelik a romantikus stílust ugyanakkor a sötét hangulatú, eklektikus ruhadarabokat sem vetik meg. A doramojzes kollekciókban főként fémes hatású anyagokból, illetve bőrből készült ruhák találhatók, igaz a tervező gyakran használ selymet és csipkét is, hogy ellensúlyozza és könnyedebbé tegye az egyes darabokat. Dóra is büszkélkedhet az Év divattervezője címmel, sőt mi több komoly nemzetközi elismeréseket is bezsebelt már. Kanye West például egyik blog bejegyzésében is említette, a világhírű modell, Tyra Banks pedig egy doramojzes ruhát viselt az egyik fotózásán.

Je Suis Belle

A Je Suis Belle márkát Dévényi Dalma és Kiss Tibi alapította 2005-ben. Néhány év alatt sikerült is a magyar divat központjába kerülni, napjainkban pedig már az egyik legismertebb hazai tervezőpárosnak számítanak. Kollekcióikat a könnyed nőiesség hívja életre, szezonról-szezonra mutatnak be valami innovatív, kreatív megoldást a női – sőt olykor-olykor a férfidivat – terén is. Aktuális kollekcióik mindig tükrözik az adott kulturális és társadalmi légkört,ugyanakkor kellően játékosak, könnyedek és kihívóak is. A Je Suis Belle kollekciói New Yorkban is bemutatásra kerültek, a márka pedig olyan hírességeket is a rajongói között tudhat, mint péládul Tilda Swinton.

Showroom: 1054 Budapest, Ferenciek tere 11.

Je Suis Belle
  • 1053 Budapest, Ferenciek tere 11.

Szegedi Kata – A magyar topmodellek kedvence

Fotó: Kata Szegedi
Szegedi Kata egy fiatal, feltörekvő magyar tervező. Az általa készített kollekciók könnyedén felismerhetőek a rétegesen kialakított megoldásaikról, a sötét színvilágukról és a romantikus hangulatukról. Legjellegzetesebb designjai között az újraértelmezett ‘kis fekete ruhák’, extravagáns kabátok és blézerek valamint könnyed szabású nadrágok találhatók. Kata ruháit a magyar topmodellek is szívesen viselik – Mihalik Enikő és Srej Zsófi is magáénak tudhat jó néhány darabot a KataSzegedi kollekciókból. Kata régebben Benus Danival is többször működött együtt, sőt mi több, showroomjuk is közös, ahol együtt mutatják be kollekcióikat. A KataSzegedi darabok a Ráday utcai Showroom R9-ben is megtalálhatók.

Showroom: 1051 Budapest, Fehér Hajó utca 12-14.

Mono Fashion – A legjobb márkák egy helyen

Fotó: Mono Fashion
A Mono Fashion a designer ruhadarabok Mekkája és egyben az egyik legismertebb multibrand jellegű magyar ruhaüzlet. A kínálatban különböző ruhák, ékszerek és kiegészítők találhatók, mind férfiaknak, mind pedig nőknek. A Monoban ráadásul időközi kiállítások is megtekinthetők, sőt mi több a feltörekvő divattervezőknek lehetőségük van az üzlet kirakatát is berendezni – ezzel is promózva saját márkájukat. Az eklektikus daraboktól kezdve az elegánsabb ruhákig szinte minden megtalálható a kicsiny üzlet meglepően nagy kínálatában. A Nubu, Anh Tuan, a Nanushka, a USE és a Je Suis Belle kollekció darabjai is helyet kaptak az üzletben, csakúgy, mint más tervezők bizonyos kollekciói. Érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az üzlet kínálatát, a rendszeresen megtartott Turi Napok során akár már pár száz forintért is hozzá lehet jutni szuper cuccokhoz.

Mono Fashion: 1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 20.

Nanushka – Nagyvárosi stílus és nomád divat

Fotó: Nanushka
A jól hangzó Nanushka márkanév a tervező, Sándor Szandra gyerekkori becenevéből ered. Szandra a London College of Fashion-ön végezte tanulmányait, majd visszatért Magyarországra és itthon alapította meg saját márkáját. Kollekcióit általában a nagyvárosok stílusa inspirálja – a Nanushka ruhák a játékos fazonokról ugyanakkor az eleganciáról és az enyhén nomád beütésű stílusról szólnak.

A márka nagyon gyorsan terjeszkedik a nemzetközi piacokon, ennek ellenére a Nanushka kifejezetten ragaszkodik magyar mivoltához. A Nanushka márkaüzlete például a budapesti Fashion Streeten található.

Márkaüzlet: 1052 Budapest, Fashion Street – Deák Ferenc utca 17.

USE unused – A nőiesség netovábbja

Fotó: Use Unused
A USE márkát 2004-ben három fiatal és tehetséges tervező alapította, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András. Napjainkban már a magyar divat élvonalbeli képviselői, márkájuk az egyik legismertebb és legkedveltebb a hazai viszonylatban. Az elmúlt évek során fáradhatatlanul azon munkálkodtak, hogy megteremtsék a modern magyar nők imidzsét, a nőkét, akik stílusosak, kifinomultak és határozottak. Kollekcióikat a letisztult szabásvonalak jellemzik, a kortalanság, valamint a kitűnő minőségű anyagok használata és a magas művészi érték.

A márka 2017 nyarán megszűnt.

A kiajánló képen található hátizsákok a USE kollekciójából származnak.