Shopping
Csillogós, szőrös, geometrikus: legjobb füzet és noteszlelőhelyek Budapesten
Fotó : Mudra László / We Love Budapest

Emlékeinkben még él az izgatott nyárvégi készülődés, amikor órákig válogattunk a füzetek között, hogy megtaláljuk a tökéleteset, amibe majd a szürke november reggeleken is szívesen körmöljük a matek feladatokat. Azóta is, nincs olyan szakasza az életünknek, amikor nem jönne jól egy-két strapabíró vagy vicces füzetke vagy notesz, hogy egy ötletünk és gondoltunk se menjen veszendőbe. Összegyűjtöttük azokat a budapesti boltokat, ahol kedvére kiélheti magát minden grafomán vagy füzet-rajongó.

FIÓK Bomo Art Budapest Szia+ Insitu A Pesti Szatócs Katona K:önyv és bolt Magyar Nemzeti Galéria Múzeum Shop Mono Art & Design Szputnyik Shop - D20

FIÓK

A budai papírbirodalomban tényleg órákra el tudunk veszni és válogatni a szebbnél szebb noteszek között. A legegyszerűbb, olcsó füzetektől kezdve megtaláljuk itt a hazai dizájntermékeket is, mint a Malinovka füzeteit, de a csillogós Nuuna noteszek is egész évben hű társaink lehetnek ahogy a Leuchtturm 1917 naplónak is használható könyvecskéi is. 

 Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 5-7.

Bomo Art Budapest

A békebeli hangulatot árasztó boltokban már 20 éve igazi, kézzel és régi manuális gépekkel készülő egyedi noteszeket vásárolhatunk. A füzetek borítóján is egy rég letűnt világ köszön vissza, egykori természettudományos könyvek rajzai, a századfordulós Budapest hotelcímkéi vagy városi térképek és grafikák. 

 

 

Bomo Art Budapest
  • 1052 Budapest, Régiposta utca 14.

Szia+

Az egyik legvidámabb és legviccesebb új dizájnbolt Budán füzeteket is árul az egyedi képeslapjaik, pólóik, felvarróik, zoknijaik, táskáik és ékszereik mellett. A kínálat állandóan változik, de találhatunk itt visszafogott színvilágú Koira füzeteket és a Down Alapítvány kedvesen színes jótékonysági füzetei is felbukkantak már a boltban.

Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 17/a

Insitu

Régi nagy kedvencünk a belvárosi InSitu, amely a város egyik legromantikusabb épületében, a Kiskörúton álló Ybl Miklós tervezte ház belső udvarában található.  Az idén 10 éves üzlet különleges design válogatást kínál, megnyitása óta folyamatosan szemezgetnek a legjobb hazai és külföldi design márkák közül. Füzetek közül nekünk a gyerekkort megidéző LEGO-s jegyzetfüzet és Malinovka cuki állatkái a kedvenceink.

 

Insitu
  • 1051 Budapest, Múzeum körút 7.

A Pesti Szatócs

A Károlyi kertre néző kis boltocska valóban egy kis mindenes hely, találunk itt speciális teákat, lekvárok és kistermelők válogatott portékáit, emellett egyedi dizájntermékek, ruhák és természetesen füzetek között is válogathatunk. A kínálat is változó, ki tudja, hogy milyen kincset találunk, ha legközelebb megyünk.

 

Csendes - A Pesti Szatócs
  • 1053 Budapest, Magyar utca 18.

Katona K:önyv és bolt

Persze, színházba nem azért jár az ember, hogy őrülten vásárolgasson, de a Katona jól ráérzett arra, hogy akár az előadások közötti szünetben, vagy éppen csak ha arra járunk napközben, szívesen becsábulunk a könyvesboltba is. Az előadásokhoz kapcsolódva különböző, a kontextusukból kiragadva is vicces idézetekkel dekorált bögrék és táskák, és igen, jegyzetfüzetek közül válogathatunk.

2100 Ft
Katona József Színház
  • 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6.
  • Előadások napján: 21 óráig

Magyar Nemzeti Galéria Múzeum Shop

Nagy nyugati múzeumok és galériák esetében nem egyszer láttunk már olyat, hogy néha többen tolonganak a múzeumi shopokban és ajándékboltokban mint az aktuális képek előtt. Mindenki szeretne hazavinni egy darabka Picassót vagy Monet-t esetleg Botticellit a konyhakötényen, táskán, kulcstartón, esernyőn… Talán a legkevésbé furcsa ezeket a műalkotásokat füzetborítón viszontlátni. Budapesten is már számos múzeumi boltjában, nem csak a Nemzeti Galériában, de az Iparművészeti Múzeumban vagy a Ludwigban is válogathatunk az aktuális és állandó tárlatokhoz kapcsolódó ajándéktárgyak között. 

Magyar Nemzeti Galéria
  • 1014 Budapest, Szent György tér 2.
  • Pénztárzárás: 17:00

Mono Art & Design

A szintén belvárosi  Mono Art & Design elsősorban lakberendezési tárgyakra, kiegészítőkre és design-elemekre összpontosít, de találhatunk itt is magyar tervezőktől ruhákat, táskákat és természetesen füzeteket is. Az üzlet egyszerre galériadizájnbolt, belvárosi concept store és kiállítótér. Noteszek közül a  DOT for You csillogó és geometrikus LOLKÁit és a kézzel készült egyedi, festett borítós FÜZET-ek merített bőrkötéses darabjait is megtaláljuk itt.

 

Mono Art & Design
  • 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 12.

Szputnyik Shop - D20

A Dohány és a Király utcai Szputnyik boltokban érdekesen keverednek az évtizedes retró ruhák és furcsa kiegészítők a mai darabokkal. Nyolcvanas évekbeli diszkós görkorcsolya jól megfér a Pink Floyd pólókkal és Kånken táskákkal. Bár az üzletek fő profilja a ruhák és kiegészítők, itt is találhatunk cuki állatos vagy feliratos noteszeket. Ezek inkább a zsebre tehető kis jegyzetfüzetek kategóriába tartoznak, nem az évekig elkísérő naplók típusai, de kedves dizájnukkal így is jókedvre deríthetnek bárkit.

 

Szputnyik Shop - D20
  • 1074 Budapest, Dohány utca 20.