Élmény
Budapesti bakancslista – 31 tipp férfiaknak
Fotó : Szerkesztőség / We Love Budapest
borotva, borbély, borotválkozás

Összegyűjtöttünk 31 konkrét programot, szolgáltatást, tennivalót főleg férfiaknak a ketrecfocitól kezdve a koktélozáson át egészen a videójátékozásig. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a hölgyek rá se nézhetnek erre a listára (nekik külön készülünk majd hasonlóval!), de főleg a férfiolvasóknak lehet irányadó a következő hónapokra, mert előfordulhat, hogy esetenként ötlethiányban szenvednek. Legyen az csoportos vagy egyéni megmozdulás, adunk pár tippet!

Focizzatok a Cageball Pontban! Koktélozzatok a Black Swanben! Menjetek el a Flippermúzeumba! Gőzfürdőzzetek a Rudasban! Próbáljátok ki a Lopifitet! Játsszatok újra a gyerekkorotok videójátékaival! Másszatok falat! Nézz borbély-relikviákat a Barber Shop & Museumban! Menjetek el baseballozni! Menjetek egy kört Mini Hot Roddal! Sörfürdőzzetek! Repülj a Skyward szélcsatornában! Irány egy lövészklub! Nézzetek meg egy amerikaifoci-meccset! Nézz szét egy pipaboltban! Menjetek lasertagezni! Vegyél részt bunkertúrán! Üljetek be egy (két, három...) kézműves sörre! Törődj a szakálladdal! Menj Rehabra! Lépjetek be a virtuális valóságba és az InGame-be! Vonuljatok el egy privátklubba! Válassz magadnak parfümöt! Vágass hajat és koktélozz a Hotsy Totsyban! Nézzetek meg egy "férfias" előadást! Lazulj egy férfiszalonban! Öltözz elegánsan! (nyakkendő) Öltözz elegánsan! (kalap) Öltözz elegánsan! (öltöny) Öltözz elegánsan! (kesztyű) Öltözz elegánsan! (csizma, cipő, zokni)

Focizzatok a Cageball Pontban!

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

Igazi ketrecfoci-központ a Gyömrői úti, ahol nyüstölhetitek egymást egy-másfél órán keresztül most, hogy lassan vége a szabadtéri foci szezonjának. A cageball legjellemzőbb tulajdonsága, hogy rendkívüli módon fejleszthető vele az összjáték és a robbanékonyság, valamint sehol nem megy ki a labda játék közben, tehát szusszanásra maximum akkor van lehetőség, ha az a kapuban köt ki.

 

Bővebben a Cageball Pontról

Koktélozzatok a Black Swanben!

Fotó: Benkő-Molnár Fanni / Black Swan

Tucatnyi olyan hely létezik Budapesten, ahol világszínvonalúan űzik a koktélkeverés tudományát. A Black Swanben van valami franciás, párizsi elegancia, de New York egykori szállodáit is eszünkbe juttatja. Ami a választékot illeti: whiskyben, vodkában, ginben, tequilában, vagy akár mezcalban is nagyon erősek, sok olyan tételük van, melyeket máshol a városban, vagy akár az országban sem találhattok meg. Próbáljátok ki a Trufa Negronit, ami szarvasgombával teszi még elegánsabbá az ízvilágot és osztrigában felszolgált szarvasgombakaviár is jár hozzá. 

 

Bővebbet a koktélokról

Black Swan
  • 1072 Budapest, Klauzál utca 32.

Menjetek el a Flippermúzeumba!

A XIX. század flipperelődeitől a legmodernebb flipperekig minden időszakból találsz masinákat az interaktív állandó kiállításon és több mint 130 gépet próbálhatsz ki. Azt nem tudni, hogy kapsz-e kedvezményt a narancslére, ha Johnny Firpóhoz hasonlóan háromnegyed óráig tudsz játszani ugyanazzal a golyóval.

 

Minden tudnivaló a flipperekről

Flippermúzeum
  • 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 18.

Gőzfürdőzzetek a Rudasban!

Rudas Fürdő
  • 1013 Budapest, Döbrentei tér 9.
  • Női nap: kedd Férfi napok: hétfő, szerda, csütörtök, péntek. Hétvégén telt ház miatt jelenleg nem látogatható!

Próbáljátok ki a Lopifitet!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Budapest utcáin gyakran suhannak el mellettünk fura járgányok, de amikor valaki egy kétméteres bringán sétálva (!)  kerülgeti az embereket, azon sokan meglepődnek. A futópaddal felszerelt Lopifitet Hollandiában találták ki és a látszat ellenére semmiféle erőkifejtést nem igényel, ugyanis elektromos szerkezet vezérli. Viszont jó móka vele egyszerre többen cirkálni a városban.

 

Mi már kipróbáltuk, ilyen élmény

Játsszatok újra a gyerekkorotok videójátékaival!

Fotó: Mudra László / We Love Budapest

A Liszt Ferenc tér egyik kávézó melletti pincehelyiségben rejtőzik Budapest első és egyetlen interaktív videojáték múzeuma, mely lényegében egy 150 négyzetméteren berendezett óriási gyerekszoba úgy 1992-ből. A 2500 forintba kerülő napijegyért mintegy 50-60-féle játékot vehettek elő egész nap a Game Overben: leverhetitek Liu Kanggel Sub Zerót a Mortal Kombatban, gyűjthetitek az érméket kedvenc bajszos vízvezeték-szerelőtökkel, vagy nyomhatjátok a pedál helyett a botkormányt az autóversenyessel.

 

Ha újra végigvinnétek a Super Mariót

 

Másszatok falat!


Monkey Boulder
  • 1033 Budapest, Szentendrei út 95. (53-as csarnok)

Nézz borbély-relikviákat a Barber Shop & Museumban!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A Bajcsy-Zsilinszky úton nyitotta meg az eddig legnagyobb, nagyjából 100 négyzetméteres üzletét és Magyarországon egyedülálló Barber Múzeumát a Barber Shop Budapest. A Gellei család összegyűjtötte ide a szakma kincseit és relikviáit, hogy mostantól megcsodálhasd őket. Olyan geliiségeket láthatsz többek között a múzeumban, mint egy 1902-ben készült eredeti Koken barber chair, amelyből a világon összesen tíz darab készült. Az újonnan nyitott szalon persze tökéletesen passzol az eddigi üzletek férfias légköréhez, ahol a nők nélkül lazulhatnak a férfi vendégek hajvágás, borotválás, szakállápolás erejéig. 

 

Bővebben az üzletről

Barber Shop & Museum - Bajcsy
  • 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 64.

Menjetek el baseballozni!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A szezonnak ugyan vége, de a bajnokságot nyert Budapest Reds baseball csapata bárkinek lehetőséget ad, aki kedvet kap ehhez a nehéz, ügyességet és kitartást igénylő játékhoz, amit ha egyszer is kipróbálsz, utána egészen biztosan nem tartod unalmasnak. A Reds-nél az őszi-téli időszakban szívesen látnak mindenkit: még egy-két hétig a pályán vannak, kedden és csütörtökön tartanak edzéseket elsősorban a kezdőknek. A téli időszámítás kezdetétől tornaterembe vonulnak, ahol főleg alapozó gyakorlatok várnak a játékosokra.

 

Ilyen volt kezdőként a Reds edzése

Menjetek egy kört Mini Hot Roddal!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Ha szerettek vezetni, s nem csak funkcionalitása miatt használjátok az autót, hanem “szerelemből” is, akkor próbáljátok ki ezt az új járművet. Az oldtimer és a cabrio vezetési élményét ötvözve született meg a Mini Hot Rod, mellyel 90 perces túrán 27 ezer forintért lehet csapatni Budapest utcáin.

 

Nekünk nagy élmény volt

Sörfürdőzzetek!

Fotó: Thermal Beer Spa Facebook-oldala

A kádba 36 fokos termálvízt öntenek és egy kancsónyit a sör alapanyagaiból, így a maláta, a komló és az élesztő hatása kiválóan hat majd a szervezetedre. A víz nem sörszagú, hanem kellemes gyógynövényhez hasonló illatot áraszt. Sörözni azért lehet Beer Spa közben: a kád mellett elhelyezett sörcsapból magad csapolhatod a nedűt. 

 

Minden tudnivaló a sörfürdőről

Repülj a Skyward szélcsatornában!

Irányított körülmények között élheted át a súlytalanság és a repülés élményét. A csepeli szélcsatorna egy viszonylag bonyolult, 2000 lóerőre képes cső, amiből 4 315 kilowattos motor és légcsavarok segítségével fújják a levegőt akár 200 km/órával. Az élmény szuper, boldogságot és eufóriát okoz. 

 

Ilyen érzés repülni 

Irány egy lövészklub!

Fotó: Celeritas Shooting Club Facebook-oldala

Olyan kedvelt kultikus akciófilm-szériák, mint a Beverly Hills-i zsaru vagy a Halálos Fegyver is kaptak lövészklubos jelenetet (gondoljunk csak Riggs emlékezetes mosolygós lőlapjára). Ha Eddie Murphy és Mel Gibson meghozta a kedved, akkor valódi lőfegyverek széles választékával, éles töltényekkel próbálhatod ki célzóképességedet a Celeritas-ban.

 

Ezt érdemes célba venni

Nézzetek meg egy amerikaifoci-meccset!

Fotó: Budapest Wolves Facebook-oldala

Az „Egyre népszerűbb itthon is az amerikaifoci…” felvetés napjainkban nem állja meg a helyét már, mert a sportág kedveltségi mutatója lassan az egekbe szökik. Ha NFL-szintű meccseket nem is láthatsz a hazai pályákon, annál is inkább, mert épp szünetel a felnőtt bajnokság, de junior és női meccsekre azért ki lehet még menni szurkolni.

 

Például erre

Nézz szét egy pipaboltban!

Fotó: Gallwitz Facebook-oldala

Persze főleg akkor, ha dohányzol. Bizonyára nincs olyan budapesti pöfékelő férfi, aki ne ismerné a történetét 1880-ban kezdő Gallwitz Lipót boltját. Az üzletben pipa-kultúra felszerelések és kellékek között ugyanúgy megtalálsz high-end tárgyakat, mint egyedi faragású, antik magyar darabokat. És még sétapálcát is. 

 

A pipabolt

Menjetek lasertagezni!

Fotó: Laser Arena Facebook-oldala

A lézerharc az amerikai hadsereg által, gyakorlatozásra kifejlesztett fájdalommentes módszer. A Laser Arenában a sci-fi ihletésű pálya két szinten terül el, mintegy 500 négyzetméteren. Az UV fényekkel megvilágított pálya speciális elemekből összeállított fedezékekkel és változatos átjárókkal ellátott kombinációja tökéletes terepet ad a lopakodós és nyílt csatáknak egyaránt.  

 

Infók az arénáról

Vegyél részt bunkertúrán!

Fotó: Bódis Krisztián / Bódis Krisztián Photography

November 11-én ismét elstartol a hetedik éve futó, nagy sikerű Csepel Művekbunkertúra, amely az ország valaha volt legnagyobb gyárának II. világháborús időszakát mutatja be. A program során megismerheted a Csepel Művek történelmét az egyedi atmoszférájú ipartelepen sétálva, láthatsz óvóhelyeket, felfedezhetsz bunkereket.

 

Mi már jártunk ilyen túrán

 

Üljetek be egy (két, három...) kézműves sörre!

Fotó: Csakajósör Facebook-oldala

Szedd össze a haverokat és toljatok le egy sörkörutat! Szerencsére ehhez rengeteg kézműves söröző siet a segítségetekre Budapesten, a Csakajósörben például a választék továbbra is zavarba ejtően széles: az üveges sörök mellett hatféle csapoltat is szürcsölhettek, a korsó ára 500 és 1000 forint között ingadozik.

 

A legjobb fővárosi kézműves sörözők

Törődj a szakálladdal!

Fotó: Szakállasember Facebook-oldala

Már ha van. A szakáll öltöztet, és nem csak arcszőrzetet jelent, hanem ékszer is. A Szakállasember egy új viszonylag márka, nem pedig egy gyerekeket ijesztgető városligeti rém. Ha legalább Bud Spenceri szőrmennyiség növekszik az arcodon, érdemes bepróbálnod a manufakturális körülmények között előállított natúr szakállápoló termékeiket a szakállolajoktól kezdve a balzsamokig. 

 

A Szakállasemberről

Menj Rehabra!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Mármint egy ebédre vagy kávéra, de ha szakálligazítást kérsz, akkor sem jönnek zavarba. A hely egyszerre borbély és étterem. 

 

Férfibarlang a Múzeum körúton

Lépjetek be a virtuális valóságba és az InGame-be!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Ha kedvet kaptok egy kis játékhoz, az InGame-ben az emeleten található hat gép egyikén elmerülhettek a League of Legends vagy a Counter-strike virtuális valóságában. Tíz-tizenkét játékból lehet választani; a klasszikus VR-élmények során felveszitek a szemüveget, és mondjuk Párizsban találjátok magatokat az Eiffel-torony tetején, vagy a tenger mélyén. A pihenőidőben viszkizhettek, meccseket nézhettek.

 

Mi már beléptünk

Vonuljatok el egy privátklubba!

Fotó: Lock Budapest Facebook-oldala

A LOCK egy titokzatos budai hely, az utcáról alig látszik. Nincsenek őrületes fényreklámok és csillogó ablakok. Diszkrétebb környezetben, magas színvonalon tölthetitek el az estét itt, ahol a felső szinten privátklub üzemel. Három bárpult áll készen a kiszolgálásra, az emeleten pedig szeparált szobák találhatóak.  Persze nem csak elvonulni lehet: akadnak eseményeik gasztronómiai, zenei, kulturális és hasonló egyéb témakörben, nem beszélve a partikról.

 

Bővebben a LOCK-ról

Válassz magadnak parfümöt!

Fotó: Le Parfum Facebook-oldala

Már Magyarországon is elérhető a személyes parfümtanácsadás. Zólyomi Zsolt parfümőr nagyjából 1-1,5 órát igénybe vevő parfüm-styling luxusszolgáltatása során a Le Parfum Croisette parfüméria illatkülönlegességei és a saját alkotásai közül találhatsz a személyiségednek, a bőrödnek, vagy aktuális életcélodnak megfelelő illatot.

 

Bővebben a tanácsadásról

Le Parfum Croisette
  • 1051 Budapest, Erzsébet tér 9-11.

Vágass hajat és koktélozz a Hotsy Totsyban!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A Síp utcai Hotsy Totsy egy borbély- és koktélrészlegből álló föld alatti barlang amely felidézi a ’20-as évek New Yorkját (Totsy egy csinos sztriptíztáncosnő volt). Férfias hely félhomállyal, diszkréten búgó blues zenével, és különleges koktélokkal. Próbáljátok ki a Goo Goo Knox névre keresztelt italukat, mely egy különlegesen selymes koktél.

 

Egy whisky és egy hajvágás

Hotsy Totsy Budapest
  • 1074 Budapest, Síp utca 24.

Nézzetek meg egy "férfias" előadást!

Fotó: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház oldala

Mármint abban az értelemben férfias, hogy az ajánlott darabok inkább férfiközönségnek szólnak. A Jurányiban mindjárt három ilyenre válthattok jegyet: a 40!, avagy Véges élet az öregedés kérdését taglalja, az Elhanyagolt férfiszépségek ráébreszt arra a tényre, hogy testünk vizuális gyönyörkeltésre rendeltetett, a Vinnai András: Férfiak szexuális világa címűt pedig aligha kell külön magyarázni. 

Lazulj egy férfiszalonban!

Fotó: Masculin Facebook-oldala

Csúcstechnológiás gépeken végzik a kezeléseket az elegáns Masculinban, ahol fodrászatot, masszázst, kozmetikai eljárásokat, zsírégetést, pedikűrt és manikűrt, hydroterápiás kabint és hasonló szépülési lehetőségeket vehetsz igénybe. Különböző kategóriájú élménycsomagokat is vásárolhatsz, négyfős baráti társaságok pedig zártkörű kezelésre is befizethetnek a Pozsonyi úti szalonban.

 

Bővebben a szolgáltatásaikról

Öltözz elegánsan! (nyakkendő)

Fotó: kaczian.hu

Nem kell különösebben ecsetelni, mennyit számít a megjelenéskor egy igényes nyakkendő. Az 1957 óta működő Kaczián Nyakkendő Szalonban nagy a választék a nyakkendőkből, a szokásos standard mintájúaktól kezdve egészen az egyedi darabokig, sőt egyéni igényre, akár hozott anyagból is készítenek itt neked. 

 

Bővebben az üzletről

Öltözz elegánsan! (kalap)

Fotó: kalpag.hu

Ha szeretnél kitűnni a tömegből, csináltass kalapot! A Bajcsy-Zsilinszky úton egy kis műhelyben dolgozik Marácz Attila, a kalaposmester, akinek igazi szenvedélye a férfi kalapok elkészítése: gyapjúból, nyúlszőrből, akár egyedi formájú kalapot is megcsinál, kép vagy rajz alapján. 

 

A kalapszalon

 

Öltözz elegánsan! (öltöny)

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

Kifinomult, klasszikus eleganciájú inget, zakót, és nadrágot az exkluzív, belvárosi Galamb szabóságnál csináltathatsz. Amennyiben extrém megjelenést szeretnél, válassz hozzá sétapálcát, amivel ma már kb. csak steampunkok járnak, de idősebbeknek, akiknek tényleg szükségük van rá, egy olcsóbb darab praktikus lehet. 

 

A Galamb szabóságról bővebben

Öltözz elegánsan! (kesztyű)

Fotó: Bognár kesztyű Facebook-oldala

A Bognár kesztyű termékeit akkor érdemes keresned, ha nem csak egy szezonban gondolkodsz, mert ebben az esetben megéri befektetni egy vagy két pár bőrkesztyűbe. Az ára elég borsos lehet, főleg a finom szarvasbőrből készülteké tartozik a magasabb kategóriába.   

 

 

Öltözz elegánsan! (csizma, cipő, zokni)

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

Ha egyedi surranót képzelsz el, akkor a körúti Gábor csizmák a te helyed, ahol a semmiből varázsolnak veszkó csizmát, budapester cipőt, vagy motorosbakancsot a lábadra. Elegánsabb vonalon a Vass cipőt érdemes felkeresni: kézzel készítik méretre, de természetesen kaphatóak kész darabok is.  Egyre nagyobb divatja van férfiak körében is az exkluzív bokavillantásnak, gondoljunk csak a kanadai elnök színes zoknijaira. Ha követnéd a példáját, a Nebouxii oldalát böngészd. 

 

Új üzletben a Vass cipő