Élmény
Budapest legromantikusabb helyszínei
Fotó : Pixabay
Budapest legromantikusabb helyszínei

A Valentin-nap hatalmas gőzzel vágtat ismét felénk! Sokszor a napi rohanás közben csak berontunk egy étterembe vagy egy moziba, megvesszük az első szívecskés bögrét és már le is tudtuk a „nagy napot”. De vajon a szerelem nem érdemel meg ennél többet? Amiért naponta megdolgozunk, aki naponta szeretettel és kedvességgel fogad minket, február 14-én igazán megérdemel egy különleges délutánt vagy estét. Azonban néha igen nehéz kitalálnunk, hová is vigyük el kedvesünket egy romantikus vagy épp vagány szerelmes útra, amiben most megpróbálunk picit segíteni. Sőt! Akár az egész napra tervezők több helyszínt is felfűzhetnek szerelmi útinaplójukba!

Citadella Szent István park Clark Ádám tér Király lépcső, Szalag lépcső (és korlát), Ponty utca Apáthy-szikla Károlyi kert Feneketlen-tó Rózsák tere Füvészkert József hegyi-kilátó

Citadella

View from VigadóFotó: Balkányi László - We Love Budapest
A Móricz Zsigmond körtérről az apró 27-es számú busszal közelíthetjük meg a Citadellát. A szeles romantikára vágyók törzshelye lehet ez a hely. Persze a tavasszal és nyáron zöldellő park rész a tél vége felé, a szerelmesek napján sem fogja elriasztani az ide érkezőket. Hinták, padok és csodálatos kilátás nyílik Budapestre. A kora délutáni órákban érdemes felfelé elindulnunk, így talán az ilyen magasban fújó szél sem szegi majd kedvünket.
Citadella
  • 1118 Budapest, Gellérthegy, Citadella sétány 1.

Szent István park

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest
Nagyon könnyen megközelíthető a Margitszigettel párhuzamosan húzódó park. A Jászai Mari térről Észak felé indulva, a párunkat átkarolva, csupán néhány perc és máris elérjük a hatalmas szökőkúttal és csodálatos rózsabokrokkal rendelkező kertet. Ezek az örökbefogadott rózsabokrok apró táblácskákkal vannak ellátva, hiszen van, akinek a hobbija a rózsák örökbefogadása. Néhány kör megtétele és e virágok nevének megismerése után igyunk meg egy forró italt a .
Szent István park

Clark Ádám tér

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Ritka romantikus hely, csak bevállalósoknak. Fogjunk egy jónagy adag teát, töltsük kulacsba, és vegyük nyakunkba a Clark Ádám teret és környékét. Akár a is kipróbálhatjuk, idézve régi korok polgári-városi „sífelvonóit”, de akár egy könnyed, egyszerű és természetesen gőzölgő vacsorát is rittyenthetünk az Alagút feletti térre, így egyszerre lehet igéző és varázslatos párunkkal a délután.
Clark Ádám tér

Király lépcső, Szalag lépcső (és korlát), Ponty utca

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest
Ha városi sétát szeretnénk, nincs is ideálisabb környezet erre, mint a vár alatti utcákon, girbe-gurba lépcsősorokon barangolni kedvesünkkel. Ne hagyjuk otthon a fényképezőgépet, hiszen az épületek között érdemes pár fotót lőni. A séta indulhat a Clark Ádám térről, de akár a Batthyány-térről is elindulhatunk. Meleg öltözzünk fel, mert a csábítás itt garantált!

Apáthy-szikla

A hegyek és a jó idő imádóinak teremtette a jó Isten meg ezt a helyet. A túra garantált, hiszen a Mechwart ligetnél felpattanva a 11-es buszra, párunkkal már útközben élvezhetjük Budapest egy-egy eldugott szépséges utcájának látványát, majd a végállomáson leszállva, a Nagybányai úton jókora séta után elérjük az Apáthy-sziklát, amelyen érdemes megpihennünk, keresztben-hosszában megmásznunk. Lábakra vizsgázni! Ide érdemes dél körül vagy kora délután elindulni, így a látvánnyal, amely elénk tárul, biztosan sok örömet szerzünk szerelmünknek!

Károlyi kert

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest
Ha nincs időnk nagyobb túrára, de mégis szeretnénk egy eldugott parkban lopott, romantikus perceket szerezni másik felünknek, nem kell sokáig keresgélni, hiszen a Károlyi kert a város szívében található. Az Astoriától mindössze pár perc sétára található oázis apró utakkal, – természetesen ez idő tájt nem működő, de a romantikus elemeket megkövetelő – szökőkúttal várja a Valentin-nap bújó párocskáit.
Károlyi-kert

Feneketlen-tó

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest
Mi is lehetne a hűvös időben romantikusabb egy tóparti sétánál? Ráadásul nem csak varázslatos egy tó partján kedvesünkkel sétálni akár egy késő esti órán, hiszen ha még ébren találjuk a kacsákat és sirályokat, amik ilyenkor a sok etető bámészkodó örömére hatalmas tömegben lepik el a tavat, gágogás és csivitelés idézheti a közelgő tavaszt.
Feneketlen-tó

Rózsák tere

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest
Misztikus hely, ahová ha napsütéses időben érkezünk, biztosan nem lesz kedvünk jó ideig továbbmenni. A monumentális neogótikus stílusú templom lábánál átszellemült beszélgetésbe kezdhetünk azzal, kit nekünk rendelt az ég. Férfiak! Egy ilyen beszélgetés biztosan leveszi majd a választott nőt a lábáról, ráadásul ilyen romantikus közegben tíz perc is elég lehet a szerelem tüzének felgerjesztésére.
Rózsák terei Szent Erzsébet-plébániatemplom

Füvészkert

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest
Növényimádóknak! Ha szeretnénk elkápráztatni párunkat, ide mindenképp vigyük el egyszer! Még botanikai tudás sem kell, hogy élvezetes néhány órát töltsenek együtt az ifjak. Azonban tény, hogy a Füvészkertben számtalan különleges élőlénnyel találkozhatunk, amelyek megismerése garancia egy kellemesen eltöltött délutánhoz. Bár télen nem gyönyörködhetünk a broméliákban vagy orchideákban, a sétánk egy előzetes felkészülés után sok izgalmas percet rejteget. És ha már eléggé átfagytunk, a Füvészkert Étterem és Kávézó tökéletes helyszíne lehet egy romantikus nap befejezésének.
ELTE Füvészkert

József hegyi-kilátó

Ez az a hely, amely megközelítéséhez autó is szükségeltetik. A családi házak között magasodó, kör alakú építményt talán nem ismerik sokan, pedig a látvány, amellyel fogadja a szerelmeseket, mindent felülmúlt! Ide akár egy esti órán is érkezhetünk, hiszen alattunk a Duna és Budapest nagy része mint apró világító ékszerek helyezkednek el. Ha már komolyabb szándékkal utaztatjuk meg kedvesünket, ez akár egy eljegyzés színhelye is lehet. Azonban ide érdemes melegen öltözni, hiszen nem szélvédett terület, és kortyolgassuk azt a város csúcsán!