Élmény
Budapest legjobb fodrászszalonjai
Budapest legjobb fodrászszalonjai

A budapesti fodrászatokban dolgozó fiatal tehetségek jól ismerik a külföldi trendeket, amit hatékonyan ötvöznek az itthon szerzett tapaszatalataikkal. Szerencsére, az elmúlt években sok megbízható fodrászat nyílt a városban, melyeknek mindegyike egyedi stílust képvisel. A kizárólag minőségi termékekkel dolgozó szalonok, jól képzett szakembereket, és olyan kreatív ötleteket sorakoztatnak fel, amik közt midnenki megtalálhatja a kedvére valót. Reméljük, ez a lista segít majd a választásban.

Hairclub - Vágass új frizurát, és vágj bele az estébe! East Side Hair - kielégíti a szükségleteidet Horror Barbie - őrült frizurák Microphone hair - Az utcagyerek Saco - A nemzetközi siker Have - Egy modern szépségszalon  Close - Lépj kapcsolatba a legjobbakkal Toni&Guy - Londoni trend a budapesti utcákon

Hairclub - Vágass új frizurát, és vágj bele az estébe!

A Hairclubban nem csak új hajjal, hanem új élményekkel is gazdagodhatunk, ugyanis a szalon bárként és dizájner boltként is megállja a helyét. A Paulay Ede utcában található szalonban dolgozik többek között Gepárd és Snoopy is, akiknek legfőbb célja, hogy különleges frizurával lepjék meg vendégeiket. Ha ez megtörtént, akkor ott helyben ihatunk is egy koktélt, amit zenével a háttérben, új emberek társaságában fogyaszthatunk el.
Cult Hair & Bazaar

East Side Hair - kielégíti a szükségleteidet

Az East Side Hair legénységének a Gönczy Pál utcában határozott elképzelései vannak arról, amit a szalonjukban csinálnak; minden egyes vendéget különleges figyelemben részesítenek, valamint megpróbálják kihangsúlyozni a természetes szépséget azáltal, hogy a lehető legszemélyesebbre szabjákfrizurád. Mindemellett, fontosnak tartják, hogy elkerüljék a közhelyes, vagy unalmas megoldásokat, mindezt úgy, hogy közben vendégeiket a lehető legjobban ellazítsák.

Horror Barbie - őrült frizurák

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest
A Horror Barbie abban különbözik a többi szalonól, hogy fodrászai nem gondolkodnak átlagos dolgokban, hanem kifejezetten extrém stílusokra koncentrálnak. Előnyben részesítenek mindent, ami merész, extravagáns. A groteszkül berendezett szalonban nem csak a hangulat remek, hanem a jól megszokott határok sem ott vannak, ahol lenniük kellene. Üzenetük a következő: LOVE, HORROR, BARBIE!
Horror Barbie

Microphone hair - Az utcagyerek

Utca és zene! A Microphone hair legénységét a városi pezsgés inspirálja, ollóik Budapest ütmére vágják az új, trendi hajakat. Ahogy az a nevük alapján is sejthető, nagy hangsúly fektetnek munkájuk során az egyedi stílusra, amihez ugyanúgy hozzátartozik a haj, mint bármelyik ruhadarab, vagy kiegészítő. Ha Te is szeretnéd elkapni a ritmust, akkor a Dessewffy utcában megtalálhatod őket.

Saco - A nemzetközi siker

A Saco, a fodrászat világában egy nemzetközileg elismert név, ami  főleg fiatal tehetségekre épít. Minden egyes szakember, aki itt dolgozik, Londonban tanulta a mesterséget Richard Ashford-tól, aki Vidal Sassoon volt kreatív igazgatója.  A csapat az alapos szaktudás mellett a vendégek megismerését is fontosnak tartja, és emellett még arra is ügyel, hogy a szalon dizájnja egyedi és utánozhatatlan legyen. Ebben segített nekik Fónagy Dóra belsőépítész, akinek a belső dizájn köszönhető, valamint  Magyarország népszerű kortárs művésze, Szőke Gábor aki az exkluzív bútorok és kiegészítők elkészítésével járult hozzá a Saco sikeréhez. Bár még csak másfél éve nyitottak,már el is érték, hogy hatást gyakoroljanak a helyi trendekre és hozzátegyék a részüket a magyar divathoz is, ami valószínűleg csak az egyik oka annak, hogy a Saco csapata az országot elsőként képviselhette a London Fashion Week-en 2011-ben.

WEB

Have - Egy modern szépségszalon 

A Have Kökény Judit sminkes és a Kozma Norbert fodrász nevéhez fűződik, akiknek a szépségről alkotott elképzelése átlagon felüli; szinte a magaslatokba emeli a haj- és bőrápolást. Az üzlet lehetőséget biztosít művészeknek is, hogy bemutassák a munkáikat, melyek szintén hozzájárulnak a Have izgalmas és fiatalos légköréhez. A trendi üzletben a vendégek a jól megszokott módon teával, vagy kávéval várakozhatnak amíg a lehető legjobb kezek közé kerülnek. A Have valóban egy intim hely; hasonlít egy legjobb barátra, akinek szívesen mondjuk el titkainkat.
Have - hair, skin, art

Close - Lépj kapcsolatba a legjobbakkal

A 2010 óta működő szalon neve Close, ami egyrészt utal a fodrászok és a vendégek közötti közelségre, valamint a jó megközelíthetőségre és a belvárosi hangulatra is. Az itt dolgozók a város legjobb mestereitől tanulták a szakmát, és amikor éppen nem hajat vágnak, akkor – sok más szalonhoz hasonlóan –  divatfotókon, magazinokban és kiadványok lapjain szerepelnek. A szalon vendégkörét nagy százalékban alkotják itt élő külföldiek és turisták, valamint a Close csapatát színesíti egy dán származású fodrász, aki egyenesen Koppenhágából hozta magával az új ötleteket és a szaktudást.

Toni&Guy - Londoni trend a budapesti utcákon

A londoni eredetű családi vállalkozást egy testvérpár alapította 1963-ban, és azóta a világ egyik vezető márkájává nőtte ki magát Tony&Guy. A fodrászat Budapesten az Andrássy úton nyitotta meg első márkaszalonját, de ezen kívül 42 másik országban is jelen vannak 402 üzlettel. A Toni&Guy nemzetközi sikere a minőségi termékekben és az egyedi stílusban rejlik, amiről a rengeteg elégedett vendég mellett, olyan eredmények is tanúskodnak, mint például a London Fashion Week hivatalos szponzora cím.