Élmény
Budapest legjobb 2012-ben nyílt helyei
Budapest legjobb 2012-ben nyílt helyei

Imádjuk a listákat. Most az év végén összeszedtük a legnehezebbet, a kedvenc tíz helyünket 2012-ben. Valójában csak kilenc helyet soroltunk fel, hiszen még a szerkesztőségben sem tudtunk dűlőre jutni, hogy kié legyen az egyetlen fennmaradó hely. Így ezúton felkérjünk Titeket, hogy adjatok ötletet, melyik hely leginkább ideillő, amely 2012-ben nyitott. Mielőtt még bárkiben felmerülne a kétség, ez nem egy rangsor, hanem egy összeállítás, mert ezek közt a vendéglátók közt már nem tudnánk jó szívvel helyezéseket osztani.

Akvárium Klub Dang Muoi Ernő utca Trafiq Halkakas Ankert Bors ZONA Átrium Mozi  2Spaghi

Akvárium Klub

Az év elején eltemettük a Gödröt, majd figyelgettük az új üzemeltetők próbálkozásait. Év végi summázásunk az, hogy beszámítható koncert helyet csináltak az  lyukban, és ez már nagy szó a pesti klub szcénában. Kedvencünk a nyáron kint tartott Monday Session-ök voltak.
Akvárium Klub

Dang Muoi Ernő utca

Fotó: We Love Budapest
A kínai piacon kultikussá lett levesező bódéből nőtte ki magát idén az Ernő utcai étterem. Az étlapon tarisznya rák, béka, kagyló, angolna és társai. Az egyik legfontosabb adalék, hogy az italraktáron át megközelíthető pincében van karaoke magyar és vietnámi slágerek ezreivel. Akinek ez nem lesz törzshelye, vessen magára.

Trafiq

Az év egyik legforróbb klubja volt, hogy konkurenciájának nevével éljünk, igazi úri muri. A város egyik legjobb koktéljait itt készítik, amit most már zavarba ejtő hamburgerrel erősítenek meg. Óriási sor van hétvégénként, de mindenképpen megéri, ha beleszippantanánk a húszas évek és a macska disco keveredésébe.

Trafiq (bezárt)
Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 18.

Halkakas

Lévai Zsuzsi csak azt tette, ami a legkézenfekvőbb: nyitott egy étkezdét a fiújával, ahol halat készítenek, amit frissen szerez be apukájától. Haladó felfogású busa, harcsa, pisztráng feldolgozás folyik itt, minek eredménye a gyros, a fish and chips és brutális saláták. Az év legkedvesebb vállalkozása.
Halkakas halbisztró

Ankert

Az  Krizsóék legcoolabb módját választották a nyár túlélésének. Csináltak egy indusztriális hagulatú kerthelyiséget a Paulayban. Ahogy azt előre is megjósolhattuk, itt ivott minden véleményformáló a többi véleményformálóval, félrészegen kultúrpolitikáról vitatkozva. A jövő trendszetterei meg szegecses brittpopra rázták a vállukat, fejlehajtós képek készítése közt (direkt nem írtuk le azt a szót, hogy hipszter). Jó volt.
Anker't
  • 1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Bors

Mi a legmenőbb dolog a válság sújtotta egyre gasztróbb 2012-ben? Fillérekért adni kiváló levest a város legvigalmibb utcájában. A Borsosok nyomtak egy escape-et a megfizethetetlen étkeztetések piacáról, és betörtek a street food hálás világába, egyenesen a Kazinczy utcában landolva. Így kapod meg egy sör áráért a város legfinomabb (és egyetlen?) édesburgonya krémlevesét kókusztejjel, chillivel, a -hez hasonlóan menő papírpohárban.
Bors Gasztrobár

ZONA

Baldaszti Péter Michelin-gyanúba keveredett az első igazán jó konyhájának megnyitásával, a -val. A fiatal vállalkozó nem adta alább, Huszár Krisztiánt, az ország (egyik) legjobb séfjét kérte fel a gasztro direkcióra. Így lett Budán, a Kitchen szomszédságában felnőttebb, érettebb csúcsvendéglátás. Halkan megsúgjuk, mindez véleményünk szerint megfizethető áron.
ZONA
  • 1013 Budapest, Lánchíd utca 7-9.

Átrium Mozi

Az iskola, mozi és színház bezárások évében sírva vigadunk az új helyek megnyitóin. Az hosszú évek után végre rehabilitálták. A Merlin egykori igazgatója megpróbálkozik a lehetetlennel, független társulatok előadásaival megtölteni az egykori mozitermet. Az előterében modern korunk divatos fiataljai bólogatnak többnyire elektronikus zenére, a nyáron megismert pultosokkal. Mindez Budán, hogy még menőbb legyen.
Átrium Film-Színház

 2Spaghi

A Gozsdu Udvar egyik viszonylag eldugott sarkán nyitottak egy olaszt tésztást. Nem akarunk versengeni, de tényleg elsők közt voltunk, akik észrevettük a hely nyitását. A felállás röhejesen egyszerű: egy tésztagép, egy tűzhely, egy hűtőpult és két nagypofájú olasz srác. Így születik meg a (most egyáltalán nem túlozunk) város legjobb lasagne-ja.

10. Szerintem ez Budapest 2012-ben nyitott legjobb helye: _______________________________ !