Élmény
Budapest idén is robbantotta a netet – 2016 legjobb videói
Fotó : Hummus Bar

Budapest kiapadhatatlan témaforrás, így idén is rengeteg vicces és izgalmas felvétel készült a fővárosról/-ban, amelyekről hírt adtunk év közben. Összegyűjtöttük a 10 legnépszerűbbet, amelyekben felbukkan a kürtőskalács, az Erzsébet hídról hátraszaltózó turista és természetesen Ryan Gosling is.

A ’70-es évek Budapestje egy norvég zenés videóban Különleges lánykérés a Bazilikánál Ryan Gosling híres budapesti parádézása Mikor valaki először kóstol magyar ételt Ilyen lenne Budapest, ha kiszáradna a Duna Hátraszaltó a Dunába az Erzsébet hídról A magyar nyelv külföldiek szemszögéből A világhírűvé lett kürtőskalács  Drónnal Budapest felett Az Uber búcsúvideója

A ’70-es évek Budapestje egy norvég zenés videóban

2016 abszolút nyertese az a Budapesti randevú (Stevnemøte i Budapest) című , amelyet a norvég televízió készített a ’70-es évek Budapestjéről. A filmben Kovács Kati kalauzolja el egy napon keresztül a kamerát, illetve a mögötte levő stábot.

Különleges lánykérés a Bazilikánál

Szerettétek azt a  is, amelyben szerepel egy zenekar, egy nagy csokor virág, egy flash mob és a főváros egyik legszebb látványossága is. Hát ki mondana nemet egy ilyen helyzetben?

Ryan Gosling híres budapesti parádézása

Napjaink legfelfutottabb férfiszínésze felrobbantotta a magyar internetet Budapesten készült , amelyen többek között a Gellért fürdő medencéjében pózol öltönyben, szobrokon csüng és Magyar Nemzetet olvas. Az öltönyreklámhoz werkfilm is készült, amiben még tovább gyönyörködhetünk a sármos színészben.

Mikor valaki először kóstol magyar ételt

Az év vége másik nagy slágere az a , amelyben a Buzzfeed olyan embereket hozott össze, akik még sosem ettek a magyar konyha remekeiből. Gulyásleves, töltött káposzta, tejföl és viccesen csodálkozó és kiejtéssel bénázó emberek, hát lehet nem szeretni?

Ilyen lenne Budapest, ha kiszáradna a Duna

Végre egy apokaliptikus sztori, ami nem New Yorkban játszódik! Topolánszky Tamás Yvan filmet készít DVNA címmel, melyben azt a témát járja körül, milyen lenne, ha egyszer arra ébrednénk, hogy kiszáradt a Duna. A film jövő novemberre kerül a mozikba. Már az is hátborzongató.

Hátraszaltó a Dunába az Erzsébet hídról

Mindnyájan eljátszottunk már a gondolattal, milyen lehetne leugrani a Dunába valamelyik hídról. Nos, egy fiatal ausztrál kalandor ezt , nem is akárhogy, Instagramra posztolt mutatványának csodájára járt a magyar internet.

A magyar nyelv külföldiek szemszögéből

Nekünk kiapadhatatlan poénforrás, és egyben hízelgő gesztus is, ha külföldiek próbálnak magyarul beszélni. A Blokk Media  „Beszélni kicsi magyar” címmel, melyben olyan fiatalok beszélnek, akik külföldről jöttek. Az amerikai, új-zélandi és brazil szereplők bár itt élnek, azért még küszködnek a magyar nyelv elsajátításával.

A világhírűvé lett kürtőskalács 

2016-ban milliók ismerték meg a kürtőskalácsot az INSIDER food , amiben a tészta ízét leginkább egy amerikai fánkéhoz hasonlítják.

Drónnal Budapest felett

Egy olvasónk küldte el nekünk az alábbi drónvideót, melyet a Studio-X készített Budapest házak feletti arcáról. A levegőben készült felvételeken más szemszögből láthatjuk a fővárost, felbukkan a Parlament, a Bazilika, a Nyugati pályaudvar, láthatjuk a várost nappal és este is.

Az Uber búcsúvideója

Az év egyik szomorú fejleménye, hogy a cég egy július 24-ével életbe lépő jogszabály miatt kivonult az országból, és budapesti irodája is bezárt.  A szolgáltatás  utasaitól, melyben megköszöni nekik, hogy használták és szerették őket.