Budapest
Budapest 20 leginkább Instagrambarát helye
Fotó : Balkányi László / We Love Budapest
juicy, bagel, dzsúsz, juice, telefon

Hiába gondolnánk, hogy nincs kézzelfogható alapja annak, hogy “fotózhatósága”, dekorativitása miatt (is) fusson be egy hely, a közösségi média képmegosztó alkalmazásain fontos, hogy egy-egy étterem, cukrászda a legjobb arcát tudja mutatni. A szolgáltatónak ezzel is számolnia kell, hogy fontos a jelenlét, a vendégek pedig gyakran választanak a produktum mellett külcsín alapján is, hiszen egy-egy elkészített és megosztó fotó beszédesebb, mint valaha. Ezek a listák külföldön is közkedveltek, arról nem beszélve, hogy a turisták sokszor hashtagre vagy az adott lokációra keresve, kizárólag kép alapján döntenek arról, hogy hol kávézzanak és merre vacsorázzanak este. Tapasztalatunk nekünk is van, hogy hol a legjobbak a fények, melyik enteriőr mutat a legjobban, ehhez pedig aki még kihagyta volna a WeLoveBudapest Instagram felületét, annak nagyon ajánljuk.

New York Kávéház Szimply Hilda Émile Bárkert Bistro Ramenka Villa Bagatelle Chez Dodo Black Swan Szimpla Kert High Note SkyBar Krak'n Town Sáo哨 Mazel Tov Vicky Barcelona Jamie's Italian Budapest Börze DOBRUMBA Vintage Garden Mr. Funk

New York Kávéház

A több mint 120 éves New York Kávéház számos legendás vendége, irodalmi  és építészeti jelentősége miatt szerepel mai napig a legtöbb hozzánk látogató turista bakancslistáján. Szemmel is felfoghatatlan az itteni pompa, amit nehéz átadni fotókkal, ám mégis sokan próbálják megörökíteni azt. 

 

New York Kávéház
 • 1073 Budapest, Erzsébet körút 9-11.

Szimply

A Röser-Udvarban található Szimplyben egészséges, laktató és nem utolsósorban nagyon látványos reggelik készülnek. Nincs az a superfoodos reggeli fogás, amit fogyasztás előtt le ne fotóznának. 

Szimply
 • 1052 Budapest, Károly körút 22. (Röser Udvar)

Hilda

Mi is és a vendégek is szeretik a Hilda enteriőrjét: Melka Gábor képzőművész gyönyörű mozaikfala előtt rengetegen fotózkodnak és az 81 font Építésziroda egész hildás munkája figyelemre méltó. 

 

Hilda
 • 1051 Budapest, Nádor utca 5.

Émile

Az Émile az egyik legjobb dolog, ami egy pasaréti villával történhetett. A Gerbeaud-ház tagjaként számon tartott hely enteriőrje sokféle és változatos, ahogy nyári szezonban a kertet is előszeretettel élvezik és fotózzák a vendégek.

 

Émile
 • 1026 Budapest, Orló utca 1.

Bárkert Bistro

A Várkert Bazár nemrég nyílt olaszos bisztrója kávéházas enteriőrrel költözött be a történelmi épületegyüttesbe. A nagy belmagasság eleve elegáns megjelenést kölcsönöz neki, és a sok zöld növény teszi még hangulatosabbá. 

 

Bárkert Bistro
 • 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Ramenka

A Kazinczy utca ramenezőjénél egyszerűbb enteriőrrel ritkán találkozni, ám itt éppen a gazdag ázsiai leveseken és azok tálalásán a hangsúly. Kedvelt fotótémák a színes levesek és a hozzájuk adott fa merőkanalak. 

 

Ramenka
 • 1075 Budapest, Kazinczy utca 9.

Villa Bagatelle

Egy nagyvonalúan felújított budai villa ad otthont a Villa Bagatelle-nek, melynek népszerűsége töretlen – főleg a környéken lakó hölgyek látogatják és fotózzák szét a reggelizőt, ahol különösen odafigyelnek az érkező fogások tálalására is. 

Villa Bagatelle
 • 1126 Budapest, Németvölgyi út 17.
 • Brótpékség: Hétfőtől péntekig: 7-19 óráig, szombaton és vasárnap: 8-12 óráig

Chez Dodo

Az egyik legszebb és legkifinomultabb desszertező a Chez Dodo, ahol a macaronok rajongói ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint azok, akik csak egy csésze kávét innának, sütiillatban és pasztel díszletek között. A kis kolibri is hamar védjeggyé vált. 

 

Chez Dodo
 • 1051 Budapest, Sas utca 7.

Black Swan

A Black Swan egy olyan koktélbár, amit akár New Yorkban is el tudnánk képzelni. A hosszan elnyúló bárpult mögötti létrával is ellátott polcrendszer legalább olyan látványos, mint a bartenderek varázslatai. 

 

Black Swan
 • 1072 Budapest, Klauzál utca 32.

Szimpla Kert

Nem nagyon kell magyaráznunk a Szimpla Kert népszerűségét és az Instagramos kontent-dömpinget sem. 2011-ben a Lonely Planet a világ 100 legjobb bárja közé választotta, folyamatosan szem előtt van és egyetleg Budapestre látogató turista programjából sem maradhat ki, korosztálytól függetlenül. Az élményt természetesen fotóval koronázzák. 

Szimpla Kert
 • 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.
 • Asztalfoglalás telefonon nem lehetséges!

High Note SkyBar

Nincs még egy olyan budapesti rooftop bár, ahol szinte karnyújtásnyira van a Bazilika kupolája és mindezt egész évben élvezhetjük. A tavaszi/nyári szezonban a sárgaszín heverők a kedvelt fotótémák, természetesen a kupolával a háttérben, de jól látszik innen a Budapest Eye, a Gellért-hegy és látványos koktélokkal, süteményekkel is készülnek.

 

High Note SkyBar
 • 1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Krak'n Town

A steampunk stílusú Krak’n’Town boxaiban sörözni olyan, mintha egy film vagy egy színdarab díszleteiben ülnénk. Erős identitású sörbár ez, ahol mindenki készít képet a plafonon pöffeszkedő polipról vagy a pultnál felfüggeztett léghajókról. 

 

Krak'n Town
 • 1085 Budapest, József körút 31/a

Sáo哨

Madárkalitkáival, dekoratív lámpatesteivel és a növényekkel operálva igazán egyedivé válik a vietnami bisztró, ami a zsúfoltság ellenére nem hajlik giccsbe. Még az extrán stílusérzékenyek is komfortosan érzik itt magukat, és szívesen fényképezik a helyet, az ételeket. 

 

Sáo哨
 • 1075 Budapest, Holló utca 10. (Gozsdu udvar)
 • A konyha 22:30-ig van nyitva.

Mazel Tov

Nyitásakor is nagy szenzáció volt az Akácfa utcai belső udvar, ám az idő előrehaladtával egyre több részleten csiszoltak és egyre mutatósabbá vált a Mazel Tov. A növényfal és az egész hely megvilágítása bravúros, de a fogások is jól mutatnak a fotókon. 

 

Mazel Tov
 • 1074 Budapest, Akácfa utca 47.
 • Brunch minden szombaton és vasárnap 10-13 óra között.

Vicky Barcelona

A Vicky Barcelona és a hozzá tartozó Jardin Bar is olyan atmoszférát hoztak a városba, ami igazán különleges, hiszen egyetlen megszokott bisztróra sem hasonlítanak. Mindkét helyen nagy Insta-favorit a mosdó is.

Vicky Barcelona
 • 1072 Budapest, Dob utca 16. (Gozsdu Udvar)
 • A zárás a vendégek függvénye is.

Jamie's Italian Budapest

A Jamie’s Italian nyitásakor szólt a legnagyobbat, de mai napig telt házakkal mennek az esték mind a nyári, mind a téli szezonban. A látványos belső kialakítást nagyon szeretik a vendégek, ahogy a híres brit séf nevével logózott damaszt szalvétákat és az ételek tálalását is. 

 

Jamie's Italian Budapest
 • 1014 Budapest, Szentháromság utca 9-11.

Börze

Régi kávéházakat idéz a Börze, amiről fiatal kora ellenére már megannyi fotó készült. A domináns piros szín, a sárgaréz lámpatestek és a burkolatok különlegesen harmonikusak, nagyon jól mutatnak. 

 

Börze
 • 1051 Budapest, Nádor utca 23.

DOBRUMBA

A 2017 elején megnyitott Dobrumba dizájnja Laki Eszter munkája. Kétség nem fér hozzá, hogy otthonos a tér színei és a sok zöld növény miatt. Ételeiket az asztal közepére rendezzük, így még több ízbe, fogásba belekóstolhatunk. Felülről fotózva pedig több, mint látványos egy dobrumbás ebéd.

 

DOBRUMBA
 • 1074 Budapest, Dob utca 5.
 • Asztalfoglalás mindennap 12-20 óra között.

Vintage Garden

Minden egyes szezonban újabb és újabb dekorral készülnek a Dob utcai Vintage Gardenban. Elképesztő az az energia, amit a dekorációba ölnek, de a siker nem marad el, hiszen napi 20-50 fotó biztosan készül náluk. Az ételek helyett inkább az enteriőr a mérvadó, melyet mintha külön erre a célra álmodtak volna meg, hiszen fotóinstallációval is készülnek.

 

Vintage Garden
 • 1071 Budapest, Dob utca 21.

Mr. Funk

A hírhedt fánkozó-bagelező-shakező már ránézésre is túlcsordul, de pont ez a lényege: annyira színes és cukros, hogy vendégei nem tudják megállni, hogy ne nyúljanak azonnal a telefon után, mikor megérkeznek a desszertek.

 

Mr. Funk
 • 1051 Budapest, Arany János utca 19.