Gasztró
Beindult a nyár, olvad a fagyi – 3 új kézműves fagyizót ajánlunk
Fotó : Forgács Zsuzsi / We Love Budapest
Fagyi. Budapest

Mint mindannyin tudjuk, a nyár és a fagyi kéz a kézben járnak, és mivel előbbi mostanra már tisztességesen megérkezett Budapestre is, szétnéztünk, mi újság fagyifronton a városban. Három új szereplőt is találtunk, és mindhárom helyet ki is próbáltuk gyorsan. A Fagyi. egy kicsi, de igényes családi vállalkozásként, a Cloud 9 kreatív fagyidesszertezőként, a Gelateria Pichler pedig Damniczki Balázs közreműködésével erősíti a mezőnyt.

Fagyi. - az apró családias Cloud 9 – az újító Gelateria Pichler – a Damniczki-féle

Fagyi. - az apró családias

A Boráros téri Fagyi. egy fiatal házaspár vállalkozása, akik szülők lévén a legjobb helyre szerették volna vinni a gyermekeiket fagyizni, így megnyitották azt. Történt mindez Vácon, ahol azóta is megtaláljuk a nevében mindent elmondó üzletet. Habár a műhely a mai napig itt működik, májusban aztán Pesten is megnyitották képviseletüket: a Duna House épületének aljában (a HÉV felőli oldalon) egy kicsi, letisztult üzletet keressünk, csábító, színes fagyipulttal. Körülbelül 100 variáció rotálódik itt, a klasszikus ribizlitől és sóskaramellától kezdve a medvecukrosig vagy rumos mazsoláig, és időnként a gyerekekre való tekintettel színes (de színezék- és aromamentes) unikornist is elcsíphetünk. Sőt kortól függetlenül kétféle szórással (színes vagy robbanós cukorkával) és rolettivel is extrázhatjuk a fagyinkat.

 • Ár: 310-400 Ft/gombóc
 • WLB tipp: sajttorta, pisztácia, ananász
Fotó: Forgács Zsuzsi / We Love Budapest
Fotó: Forgács Zsuzsi / We Love Budapest
Fotó: Forgács Zsuzsi / We Love Budapest
Fagyi.
 • 1095 Budapest, Boráros tér 7.

Cloud 9 – az újító

A Cloud9 nem véletlenül pozicionálta magát a fellegekbe: az Arany János utcai desszertezőben minden fagyi egy kreatív ízkombináció eredménye. Itt nem gombócokat mérnek, hanem egy kis dobozban előre elkészítik a kompozíciókat: 2-3 fagyinak megfelelő adag közé/tetejére szárított vagy friss gyümölcsöket, ízesített piskótát, morzsát vagy egyéb kiegészítőt tesznek. Ezek mindegyike a szomszédos műhelyekben készül, sokszor vegán alapanyagok felhasználásával. Aktuálisan kóstolhatunk málna-licsi, sóskaramell-törökmogyoró, ibolyás feketeribizli-joghurt, mangó passió-kókusz vagy épp eper-pisztácia kombinációkat, de a kínálat egy része 2-3 hetente változik majd. A desszertek alapjainak kidolgozásában Lovász Évi, az egykori Monofu vezetője segédkezett, de egy másik ismert név is felmerül a Cloud9 kapcsán: ehhez meg kell nézni a falon lévő, Anna Amélie ruhák mintájára emlékeztető falfestményt, amit maga a tervező, Oláh Anna készített. 

 • Ár: 980-1280 Ft/doboz
 • WLB tipp: eper-pisztácia
Fotó: Cloud 9 Ice Cream Desserts
Fotó: Cloud 9 Ice Cream Desserts
Fotó: Cloud 9 Ice Cream Desserts
 • 1051 Budapest, Arany János utca 15.
 • V-Cs 11:00-20:30, P-Szo: 11:00-21:30

Gelateria Pichler – a Damniczki-féle

Nem sokkal több mint egy hete nyitott meg a Városház utca és a Kossuth Lajos utca sarkán a Gelateria Pichler. A képregényes dizájnnal működő hely biztosra ment, és a székesfehérvári cukrászmestert, Damniczi Balázst kérte fel a szakmai együttműködésre, majd közösen 24-huszonnégyféle Damniczki fagylalttal töltötték fel a pultot. A minőség tehát már sokat póbált és sokat bizonyított, ami pedig az ízeket illeti, tejmentes, cukormentes vagy karamellás csoki, vajas kukorica, fahéjas meggy, jegeskávé, maracuja vagy sóskaramell is szerepel a kínálatban. A dolog különlegessége, hogy ha akarjuk, tölcsér és dobozka helyett két briósszelet közé adagolják a gombócokat.

 • Ár: 350 Ft/gombóc, 1100 Ft/briós (brioche col tuppo)
 • WLB tipp: sós földimogyoró, dark side
Fotó: Gelateria Pichler
Fotó: Gelateria Pichler
Fotó: Gelateria Pichler
 • 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 4.
 • H-V 11:00-22:00