Budapest
Az idei év mozgóképeken – 2017 legjobb videói Budapestről
Fotó : Youtube

A főváros évről évre megihleti a videósokat: nemcsak szép, hanem izgalmas és sokoldalú is. 2017-ben akadt olyan női focista, ásványvízmárka és tánctársulat is, akik Budapestet választották videójuk hátteréül.

Sziget éjjel, Sziget nappal, Sziget csendben és buliban Csodálatos jégzajlás a Dunán Két nap az élet – Budapesten Budapest „szétfocizva” Budapest "széttáncolva" Hófedte Budapest, felülről Manhattan Budapestté változik Budapest makettekből

Sziget éjjel, Sziget nappal, Sziget csendben és buliban

Az idén 25 éves fesztivál aftermovie-jában egy jó hangulatú, pörgős videót raktak össze, amely vonatról leszállás pillanatától kezdve a budapesti városnézésig követi az átlagos fesztiválozó útját. A kisfilm nem kerülte meg a fővárost sem, látható felülről az Óbudai-sziget és a Duna is a hidakkal, a Bazilika, a Budapest Eye és a Szabadság-szobor is.

 

Csodálatos jégzajlás a Dunán

A befagyott Dunának sok mindenki a csodájára vonult, tele volt a fotókkal és videókkal az internet. Mi sem győztünk már válogatni köztük, de emellett a videó mellett nem tudtunk elmenni. A Flow Production kisfilmje a budapesti jégzajlásról egy új perspektívából, drónvideóval próbálja meg bemutatni ezt a természeti jelenséget. A film különleges színeinek és beállításainak köszönhetően békés és kissé apokaliptikus hangulatot áraszt.

 

Két nap az élet – Budapesten

Daniel Docherty skót énekes-zeneszerző klipjét egy az egyben Budapesten forgatták, méghozzá két nap alatt, mikor itt járt a Sziget fesztiválon. Ez a rövid idő is elég volt arra, hogy szinte az összes fővárosi nevezetességet végigjárja és bemutassa új szerzeményében. 

 

Budapest „szétfocizva”

Szász Kitti, a népszerű freestyle-focista a legismertebb budapesti helyszínek előtt mutatja be nem mindennapi tudományát. A magyar világbajnok – aki korábban adott már interjút a We Love Budapestnek – többek között a lezárt Szabadság hídon, a Várkert Bazárban, a Hősök terén és a Parlamentnél trükközgetett a labdával.

 

Budapest "széttáncolva"

A Keep Swinging Egyesület csapata betáncolta a fővárost, hogy SwSwing Out Budapest projektjével a tánc eszközén át mutassa meg Budapest szépségeit és dinamizmusát. Szinte nincs olyan fővárosi helyszín és látványosság, ahova nem települt ki a csapat, és ahol nem kerültek a férfivállakra a női lábfejek. 

 

Hófedte Budapest, felülről

Drone Media Studio nevéhez hűen egy olyan drónvideót készített, melyben madártávlatból láthatjuk a havas Budapestet, amelyet ennyire fehéren már régen láthattunk. Hófehér háztetők, egymást keresztező utcák, az azokon lassan hömpölygő autók, a Mátyás-templom, a Budai Vár, a Lánchíd és a Sikló pedig mintha csak apró makettek lennének.

 

Manhattan Budapestté változik

A The Biebers zenéjére komponált, látványos reklámfilm egy New York-i divatfotózást mutat be, ahol a főszerepben egy fiatal magyar modellt, Fodor Klarisszát láthatjuk, akinek honvágya támad, ám ekkor a tetőterasz mögött feltáruló New York-i panoráma elemeiben omlik össze, és épül újjá egy budapesti háttérré. A manhattani környezet rengeteg digitális utómunkával alakult át Budapest látképévé, a fázisokat itt követhetjük nyomon.

 

Budapest makettekből

A stop-motion technikával készült filmecske a nyolcvanas évekbeli Budapesten játszódik. A hölgy kegyeiért folyó verseny fő szerepeiben egy Lada VFTS és egy Skoda 130 RS száguld a ’80-as évekbeli Budapest utcaképét idéző színfalak között. A statiszta szerepeket további 64 darab, 1:43-as méretarányú, szocialista blokkból származó modellautó, busz, teherautó és villamos játssza. Trabant, Ikarus, Volga, Csepel, Kispolszki és a többi retro ismerős. A makettgyűjteményt a Modellauto keltette életre.