Élmény
Ásó, kapa, virágföld – indulhat a tavaszra hangolódás, mutatjuk, hol!
Fotó : Juhász Norbert / WLB

Lehet, ez a szuper idő átverés, és márciusban kemény fagyokkal büntet érte a természet, de az biztos, hogy visszavonhatatlanul elindította a tavasz iránti sóvárgást. Ha már te is letakarítottad az erkélyt vagy összerámoltad a kertet, és tervezgeted, mivel ülteted majd tele, az alábbi programokat ajánljuk figyelmedbe.

Magbörze és növény-örökbefogadás Kiskertpiac – slow gasztro Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban Urban Jungle Budapest lakásvásár és Meet up2# Tavaszkert Dísznövény 2019 Szakkiállítás és Vásár Tavaszi Orchidea és Bromélia kiállítás és vásár

Magbörze és növény-örökbefogadás

A Szimplakert őstermelői piacával egybekötve rendezik meg az örökbefogadó napot, ahol magkészletünket és felesleges vagy túlszaporodott szobanövényeinket csereberélhetjük el másokkal. Hogy milyen növényekkel jelentkeztek eddig mások, arról itt tájékozódhatunk. Regisztrálhatunk a legnagyobb virtuális közösségi kertbe, a PlantTogether Nagy Közös Magvetésére is.

Fotó: Hartyányi Norbert / WLB
Magbörze és növény-örökbefogadás

Kiskertpiac – slow gasztro

A kiskertpiacon virágok, palánták, magok, a kerti munkákhoz szükséges kiegészítőek kaphatóak, illetve kóstolhatók és megvásárolhatók azok a finomságok, melyek a természetben teremnek. A palánták, csokros, vágott virágok, illatos fűszernövények mellett dizájnholmikat, kiegészítőket, lakberendezési szépségeket, környezettudatos termékeket is beszerezhetünk, és ezen az alkalmon a gasztronómia a szokottnál is jobban az előtérbe kerül.

Fotó: Facebook
Kiskertpiac - Slow gasztro

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

Nincs is szebb látvány a tavasz hírnökeinél, persze szigorúan tilos őket leszedni. A Budapesttől körülbelül egy órányi autóútra lévő arborétumban 4-5 héten át teljes pompájában csodálhatjuk meg a helyi hóvirágmezőt. 

Fotó: Alcsúti Arborétum
Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

Urban Jungle Budapest lakásvásár és Meet up2#

A városi kertészkedést, zöldítést népszerűsítő oldal következő találkozóján az évszakhoz alkalmazkodva a tavaszi (szoba)növényes tennivalók kérdéskörét járja végig egy rövid előadás formájában, amin az Urban Jungle Budapest Növénydokiját, Koltai Tomit is lehet majd kérdezni. Négynapos lakásvásáruk helyszíne még nem ismert, de az biztos, hogy sok új szobanövényt be lehet majd szerezni március 28-31. között.

Fotó: Urban Jungle Budapest

URBAN JUNGLE BUDAPEST MEET UP2#

  • Ingyenes
  • Március 14., 18:30-23:30
  • Lumen Kávézó, 1085 Budapest, Horánszky utca 5.
  • Facebook esemény

 

URBAN JUNGLE BUDAPEST  LAKÁSVÁSÁR

Tavaszkert Dísznövény 2019 Szakkiállítás és Vásár

A Gellért-hegy déli lejtőjénél található Budai Arborétum természetvédelmi terület és egyetemi campus, mondhatni ez Buda Füvészkertje. Az itt megrendezett tavaszi növényvásár felér egy kirándulással, ráadásul sok növényt jóval kedvezőbb áron szerezhetünk be, mint például a belvárosi virágboltokban. Virágok, növények, kertészeti kellékek és szolgáltatások, gasztronómiai finomságok, természetközeli dizájnalkotások, továbbá kiállítások, előadások és különféle növényes, zöld programok várják az érdeklődőket. 

Fotó: Juhász Norbert / WLB
Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásár

Tavaszi Orchidea és Bromélia kiállítás és vásár

Az orchidea csodaszép, ámde kényes növény, sok amatőr növénybarátnak beletört már a bicskája a gondozásukba. De akinek mégis sikerül életben tartania, azt sokszorosan elkápráztatják e gyönyörű ritkaságok. Az ide orchideakiállítás az ázsiai trópusi és szubtrópusi területeinek különlegességeire koncentrál, hazai és nemzetközi árusokkal, szakmai, növényvédelmi előadásokkal.

Fotó: Magyar Orchidea Társaság
Tavaszi Orchidea és Bromélia kiállítás