Gasztró
Amikor a vitamin házhoz jön – rendelhető őszi egészségbombák
Fotó : Juhász Norbert / We Love Budapest
Amikor a vitamin házhoz jön - rendelhető őszi egészségbombák

Így novemberben egyre nehezebb friss zöldségekhez jutni, és a kevesebb napfény sem tesz túl jót az ember hangulatának, ami pedig a munkahelyi teljesítmény rovására mehet, és fáradtan ugye bulizni sincs kedvünk. Mi is elkezdtük érezni magunkon a téli fáradozás első jeleit, ezért úgy döntöttünk, hogy hangulatjavító dzsúszokat fogunk rendelni a szerkesztőségbe. Ha már így tettünk, azt gondoltuk, összeállítunk nektek belőle egy listát.

Juicy Superjuice Liquid Lunch Hamarosan: Mahung Biokocsma

Juicy

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

A JUICY kétségtelenül az egyik legklasszikusabb dzsúszozó a városban, így nem lepődtünk meg, hogy házhoz szállítással is foglalkoznak (bár a szolgáltatás most decemberig sajnos szünetel). Érdemes tehát antibiotikum helyett berendelni a fokhagymával, gyömbérrel, oregánós olajjal készített italokat, amik a folyadékbevitel mellett biztosítják a kajakómától mentes étkezést is. Mi alma-spenót-cékla gyömbért, alma-ananász-uborka-spenót-gyömbért kaptunk és mindkettőnek nagyon örültünk. A gyömbér egyébként majdnem mindenben benne van, ami jótékony élettani hatásainak és karakteres ízének köszönhető. A JUICY italai szűrten érkeznek, tehát üdítőként is remekül megállják a helyüket. A fix itallap mellett amúgy mindig vannak újdonságok, hiszen a lányok szeretnek kísérletezni az ízekkel, hozzávalókkal.

Juicy + Budapest Bagel
  • 1075 Budapest, Madách Imre út 12.

Superjuice

Fotó: Superjuice
A Superjuice olyan üzlet, ahonnan csak rendelni lehet. Itt főleg hidegen préselt zöldséglevekkel foglalkoznak de vannak növényi tejek is elvétve. A Superjuice nagy súlyt fektet a léböjt fontosságára, ezért külön erre összeállított léböjt csomagot is kínál, amiből a kezdőcsomag tulajdonképpen 5-féle dzsúszból áll (4,699–5207 Ft). Persze darabonként is lehet rendelni: nekünk a narancs-chia mag (690 Ft–989 Ft) jön be a legjobban, de a grapefruit-menta (690 Ft–989 Ft) sem rossz, de kipróbálásra bátran tudjuk ajánlani még a mindig szezonális zöldségekből készülő szuperlevet is. A választás egyébként nem lesz könnyű, a Superjuice-nak elég sok terméke van ahhoz, hogy elbizonytalanodjunk. Érdemes mindent kipróbálni természetesen.

Weboldal

Liquid Lunch

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest
A csak kiszállítással foglalkozó Liquid Lunch Dunakeszin élő házaspár nevéhez fűződik, akik minősített ökológiai gazdaságban termelt alapanyagokból készítenek olyan italokat, amelyekből napi egy biztosítja a szükséges rost, vitamin és ásványi anyag bevitel. Állítólag a turmixaik annyi nyers zöldséget tartalmaznak, hogy ha kitennénk őket egy tányérra, a legtöbb ember nem tudná egy ültő helyében megenni. Nekünk küldtek legalább 5-féle verziót, volt benne sütőtökös, céklás, zöldsaláta turmix és spenótos is. A  Liquid Lunch dzsúszainak mindegyike rostos, szinte megáll benne a kanál, így simán lehet akár az ebédünk is, ahogyan azt a cég neve is remekül jelzi. Az ízek alapján igaz a friss összetevőkről szóló híresztelés, mert szinte kiérezhető volt bennük a friss őszi kert íze, ami az egészet nagyon frissítővé tette. A dzsúszok ára 800 Ft. Ami nagyon jó extra szolgáltatás, hogy egy hétre előre is lehet rendelni, ezzel bebiztosítva a következő napok vitaminbevitelét. A honlapon egyébként nagyon sok információt találhatunk az italok összetevőiről és azok jótékony hatásairól.

Weboldal
Facebook

Hamarosan: Mahung Biokocsma

Fotó: Mahung Biokocsma
A Mahung Biokocsma már régóta a budapestiek kedvence: anno SzezONként vált ismerté a Bródy Sándor utcában, azóta viszont már a Tűzoltó utcai Élesztő fedele alatt üzemel és szintet lépett. A következő szint a dzsúsz és biolé házhoz szállítás lesz, amely téren szintén behoznak majd valami különlegességet: rájöttek, hogyan lehet adalékanyag és hőkezelés nélkül tartósítani az italokat úgy, hogy azok hosszú ideig elálljanak és megőrizzék az anyagtartalmukat is. A technológia persze titkos, de azt megtudtuk, hogy még idén elkezdődik a kiszállítás tesztidőszaka, amely nem csak az otthonokat, hanem az irodákat és az éttermeket is célba veszi majd. Érdemes figyelni a Mahung Facebook oldalát, ahol jelezni fogják majd, amikor a szolgáltatás működik. A cég a jövőben nem csak préselt levekkel fog foglalkozni, hanem elkezdték saját egészséges gyömbérsör projektjüket is, amelyet szintén meg lehet majd rendelni.

Mahung Biokocsma és Juicepub (bezárt)
Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.