Élmény
Állatlesen Budapesten – 7 hely állatbarátoknak
Fotó : Budapest Zoo
Állatlesen Budapesten - 7 hely állatbarátoknak

Tökéletes páros vagy családi kikapcsolódás lehet Budapest felfedezése, vadállati szempontokból. A legendás Fővárosi Állatkert mellett ugyanis több rendhagyó helyről tudunk, ahol rájákat simogathatunk, egzotikus állatokkal ismerkedhetünk, vagy éppen lovagolhatunk. Lássuk a legjobb hetet.

Medveotthon Fővárosi Állat-és Növénykert Cat Café Margitszigeti kisállatkert Petneházy Club Tropicarium Zoo Café

Medveotthon

Fotó: Medveotthon
Közép-Európa egyetlen mackószentélyét egészen közel a fővároshoz, Pest megyében, Veresegyházán találjuk. Összesen 42 barnamedve és több mint két tucat farkas él itt biztonságban, nagyon jó körülmények között. A hatalmas körbezárt területet a vadállatok igényei szerint alakították ki: mesterséges barlangok, tavak teszik otthonossá. Míg a medvék halra vadásznak, a farkasok az erdőben hűsölnek.

Cím: Veresegyház, Patak utca 39.
Még több info

Fővárosi Állat-és Növénykert

Fotó: Budapest Zoo
Több mint 1000 faj él nyugalomban a Városliget csücskében, a méltán híres budapesti Állatkertben. Nyilván ez a legkézenfekvőbb hely, ahova vadállatokat figyelni megyünk, s egyben a legrégebbi is, ugyanis az 1800-as évek óta várja látogatóit. A csodaszép építészete mellett sok egyedi tulajdonsággal bír: itt találjuk Európa legnagyobb flamingócsapatát, az országban itt láthatunk egyedül koalákat és vombatot, továbbá rendhagyó módon egyre több az állatkerti szaporításból születő újszülött. Mint például Ikinya a zsiráf, Rozi a zebra, vagy Boldizsár, az antilop.
Fővárosi Állat- és Növénykert

Cat Café

Fotó: Cat Café
Biztosan ismertek olyan kávéházakat a nagyvilágban, ahol a rezidens macska tűnik a főnöknek, holott egész nap csak henyél, valamilyen kényelmes ponton. A Cat Caféban több mint 12 jó természetű, kedves, szőrgombolyaggal ismerkedhetsz egy csésze tea, vagy kávé mellett. PomPom, Pongó, RinTin, és Omara is szeretettel várják a ‘macskásokat’.

Cím: 1065 Budapest, Révay u. 3.
Még több infó

Margitszigeti kisállatkert

Fotó: Margitszigeti kisállatkert
Mindig kedvelt szabadidős kirándulóhely a Margitsziget, ami nem csak futásra, bingóhintózásra, piknikre, frizbizésre kitűnő, hanem állatlesre is, áprilistól októberig. Jávorszarvasok, nyulak, teknősök, valamint színes madárállomány, úgymint pávák, kacsák, libák, gólyák laknak a Margitszigeten. Az állatetetés mellett a kicsik pónilovon is lovagolhatnak, a hét minden napján.

Még több infó

Margitsziget

Petneházy Club

Fotó: Petneházy Club
A Petneházy Clubban minden adott, amire a lovaskultúrát és ezeket a csodás állatokat kedvelő látogató vágyhat. A lovas foglalkozások mellett gyermektáborokat is tartanak a budai hegyvidéken. Aligha létezik jobb tavaszi délután annál, mint az, amikor lovagolni megyünk az erdőbe a családdal és nagy szaktudású oktatókkal. Nem utolsósorban itt találjuk a Dunyha éttermet is. 

Cím: 1029 Budapest, Feketefej utca 2.

Tropicarium

Fotó: Tropicarium
Dél-Buda egyik kedvenc helye a Campona mellett található Tropicarium. Sokan nehezményezi, hogy mindentől messze van, ám ezért az élményért megéri az utazás. Bár a leghíresebb talán a cápákkal benépesített folyosója, olyan különleges állatokkal is találkozhatunk itt, mint a világ legkisebb majma, vagy az aligátorok és óriási boák.

Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. 
Még több info

Tropicarium Budapest

Zoo Café

Fotó: Zoo Café
Madarak, gyíkok, kígyók, mókusok, cicák élnek együtt a Zoo Caféban, ahol mindegyikükkel megismerkedhetsz, akár testközelből is, a forrócsokid mellett. A szakállas agáma egykedvűen szundikál az asztalodon, míg az izgága törpesün a melletted ülő hajában mászkál. Egyáltalán nem szokatlan képek ezek náluk. A szakképzett dolgozók szívesen mesélnek a kedvencekről, szuper élmény a látogatás gyerekekkel, vagy a pároddal is.
Zoo Café
  • 1056 Budapest, Fejér György utca 3.