Élmény
Ahol a felnőttek is játszhatnak – Kalandparkok Budapesten
Fotó : Challengeland Kalandpálya
Ahol a felnőttek is játszhatnak - Kalandparkok Budapesten

Gyereknek lenni jó dolog. Nem csak azért, mert az ember élete gondtalan, hanem azért is, mert legálisan lehet kúszni, mászni és koszosnak lenni. Az idő kerekét sajnos nem lehet visszaforgatni, hogy mindezt újra átélhessük, de jó hír, hogy léteznek olyan helyek, ahol a felnőttek is megtehetik mindezt. Kalandparkokat kerestünk.

Challengeland Kalandpálya Exbox Orczy Kalandpark Aquaworld Kalandpark

Challengeland Kalandpálya

A Challangeland igazából nem egy hagyományos játszótér, hanem egy kalandpark, amely tökéletes családi programokhoz, csapatépítő tréningekhez, baráti társaságoknak kikapcsolódáshoz, vagy szimplán adrenalin növeléshez is. Ez tulajdonképpen egy extrém kötélpályákkal és különböző megmászható elemekkel felszerelt erdei akrobatikus élménypark, ahol mindenki kedvére feszegetheti a határait. A pályát építők egyébként mind tapasztalt alpinisták és sziklamászók, akik bármiben szívesen segítenek. Egy teljes árú mászójegy itt 4200Ft, amivel azt csinál az ember amit akar, addig, ameddig akar. 
 
UPDATE: Bezárt

Exbox

A XI. kerületi Exbox nem egy egyszerű kalandpark; ez egy kaland-komplexum, amely 8 méter magas, és mintegy 600 méternyi kötéllel rendelkezik, összesen 20 féle akadályon keresztül. A mászáshoz itt már érdemes sisakot is kötelező viselni, de persze ez csak a szigorú szabályok miatt van, félni valójában semmitől nem kell. Van egyébként külön egy pálya kezdőknek, egy másik a haladóknak, és mivel fedett az egész park, ezért rossz idő esetén is játszhatunk benne. Azok a profik, akiknek mindez már nem jelent kihívást, azok választhatnak falmászást, streetball-t, palánkfocit, gördeszkázást, vagy akár trambulint is. Az Exboxban a felnőtt belépő ára 1600Ft, ami két óra kalandozást tesz lehetővé, a mászófal ára pedig korlátlan időre 1100Ft. A többi programra más jegyára vonatkoznak, ezekről a weboldalon lehet tájékozódni. 

Elérhetőség: 
Cím: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4. (Budafoki út)
E-mail
Weboldal

Orczy Kalandpark

Az Orczy Kalandpark 2010 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Ez egy szuper játszótér, ahol ugyan gyerekpálya is van, de azért elsősorban a felnőttek élményigényeinek kielégítésére szakosodott. A vállalkozó szelleműek különböző nehézségű akadálypályákon tesztelhetik le magukat: van kezdő, középhaladó, haladó, profi és extrém nehézségi szint. Az egyéni mászáson kívül a park szolgáltatásai között szerepel az is, hogy lefoglalható az egész egy cégnek, a családnak, vagy akár születésnap alakalmából, de van ezen kívül gokartozás, lézerharc és éjszakai mászás opció is. Egy felnőtt belépő ára ide 2600Ft.
Orczy Kalandpark

Aquaworld Kalandpark

Az élményfürdő területén található szabadtéri kalandpark, kötelekkel, cölöpök közé épített akadályokkal és különböző nehézségi fokozatokkal teszteli, hogy ki mennyit bír. A biztonság érdekében természetesen itt is beülőkkel, hevederekkel és biztonsági kötelekkel szerelnek fel mindekit. Az akadálypálya teljesítésének az ideje körülbelül 30 perc, és akár fürdőjegy vásárlása nélkül is igénybe vehető. A felnőtteknek szóló jegy ára 1500Ft. 
Aquaworld Resort Budapest