Shopping
A város legjobb deszkás boltjai
Fotó : We Love Budapest
A város legjobb deszkás boltjai

A gördeszkázás nem csak sport, hanem életstílus is egyben. Volt idő, amikor még különlegességnek számított, ha valakit deszkás ruhákban láttunk az utcán, azóta viszont rengeteg ezzel foglalkozó üzlet nyílt szerte a városban, az anno alternatívnak számító márkák pedig popbrandekké váltak. Összeszedtük, hol találod a város legjobb deszkás boltjait.

ZONE – A deszkás boltok nagy örege STÉG – Kicsit új, kicsit régi The Lab – A vásárlók és a város szívében Lokál Skateshop – Szakértelem és underground Garage Store – Trendi garázsvásár

ZONE – A deszkás boltok nagy örege

Aki elég régóta hord gördeszkás ruhákat, az még emlékszik, hogy a 90-es évek elején szinte csak a Zone-ba mehetett az, aki egy deszkát, vagy a sporthoz kapcsolódó ruhát, esetleg kiegészítőt akart venni. A méltán híres Villányi úti üzletükben elsőként forgalmaztak Budapesten jó minőségű amerikai márkákat, és bátran kijelenthetjük, hogy anno, szinte az egész innen indult és terjedt el a városban. Egy rövid szünet után a Zone feltámadt, és a Speed helyén még nagyobb választékkal várja a stílus rajongóit.

Cím: Mammut II.: Budapest, Lövőház utca 2-6.

STÉG – Kicsit új, kicsit régi

A Stég a veszprémi gördeszkások főhadiszállásaként működött évekig, de mára már a budapestiek is elmondhatják, hogy ott vásárolnak. A ránézésre is óriási választékkal felszerelt üzletben a Villányi úton található, pont ott, ahol régen a ZONE volt, de az biztos, hogy a bolt sikere nem csak ennek köszönhető. A Stégben mindenki megtalálja, amit keres, függetlenül attól, hogy sportoláshoz vagy utcai használatra szeretne venni valamit. Vigyázni kell viszont, mert esélyes, hogy a boltba belépve akkor is megjön a kedvünk a vásárláshoz, ha eredetileg csak nézelődni jöttünk.

Cím: Budapest, XII. kerület, Villányi út 36.

The Lab – A vásárlók és a város szívében

A Deák Ferenc tértől mindössze 5 perc sétára található a The Lab, ami egy igazi hangulatos belvárosi üzlet. A tágas terek, tükrök és a segítőkész csapat miatt sokak kedvenc deszkás boltja. A The Lab egyébként jó abban, hogy belopja magát a vásárlók szívébe; a hazai deszkásoknak Csepelen egy gördeszkapályával kedveskedett, valamint a két kerék rajongóira is gondolt azzal, hogy megnyitotta a csak nekik szóló The BikeLab-et.

Cím: 1061 Budapest, Király utca 48.

Lokál Skateshop – Szakértelem és underground

A gördeszkások által üzemeltetett üzletet, akár a deszkás boltok romkocsmájának is nyugodtan nevezhetnénk. A Dob utcában található belső udvarról nyíló üzlet teljesen hitelesen képviseli a gördeszkás életérzést, a polcokon pedig bőven találni olyan dolgokat, amelyekbe valószínűleg nem fogunk gyakran belebotlani az utcán. Ilyenek például az egyedi gördeszka szettek vagy a deszkalapokból készített gitárok, melyek mind underground művészek munkái. Az üzletet még vonzóbbá teszi, hogy pont az ajtóval szemben található a Lokál Bár, ahol az elfáradt vásárló legördíthet valamit, ami erőt ad a tovább guruláshoz.

Cím: 1072 Budapest, Dob u. 18

Garage Store – Trendi garázsvásár

A Garage Store az egyik legtrendibb deszkás divattal foglalkozó üzlet, amely Budapest minden nagyobb bevásárlóközpontjában (és több helyen vidéken is) jelen van. A jól megtervezett dizájn nyomokban még őrzi azt az alternatív életmódot, amiről a gördeszkázás eredetileg szól, de valójában már nyíltan a mainstream divatot és a nemzetközi trendeket képviseli. Kicsit olyan, mint egy gyorsétterem: mindig van egy a közelben, és az embert nem érhetik meglepetések.

A képek forrása: garagestore.hu, gordeszkamag.hu, behance.net, facebook