Shopping
A legmenőbb tavaszi táskák fiatal magyar tervezőktől
Fotó : Kiss Gábor Handbags
A legmenőbb tavaszi táskák fiatal magyar tervezőktől

Öt olyan tervező legfrissebb kollekcióját mutatjuk be, akik bár kizárólag táskákat terveznek, munkáik azonnal felismerhetők, s egyetlen öltözékkiegészítő segítségével komplett univerzumot képesek létrehozni.

Delkabag juhaszdora Zsofi Hidasi Kiss Gábor Handbags MAKE design

Delkabag

Egyszerű vonalú, hétköznapi viseletre szánt, mégis izgalmas táskákat, hátizsákokat és gymbag-eket kínál a Delkabag. Egedi Adél stílustervező alig egy éve döntött úgy, hogy saját márkát alapít, s ahogyan az az induló brandeknél megszokott, a tervezéstől a kivitelezésig minden egyes munkafázist egyedül végez. A táskák limitált szériában készülnek, látványos vagy éppen szándékoltan visszafogott karakterű bútorkárpitokból és textilbőrből, igény szerint akár valódi bőrből is, kizárólag hazai alapanyagok és kellékek felhasználásával. Minden egyes darabot nagy gonddal varr meg, s arra is fokozottan figyel, hogy táskái akár egész napos viselés során is kényelmesek legyenek.

Instagram
Facebook
Kapható: Csendes – A Pesti Szatócs, Monofashion shop, wonderLAB
Árak: 18.900 – 27.900 Ft

Csendes - A Pesti Szatócs

juhaszdora

Juhász Dóra rajong a bátor színekért, s az idei nyárra szánt kollekciójához a legmerészebb árnyalatú, olasz minőségű marhabőrökből válogatott.  A sportosan vagány hátizsákok, a praktikus oldaltáskák és az elegáns clutchok és borítéktáskák élénk sárgában, pinkben fémes árnyalatokban pompáznak, de természetesen visszafogott színekben is elérhetők. Dóri véleménye szerint egy élénk színű táska a legegyszerűbb szettet is feldobja, s nem csupán viselőjét, de annak környezetét is jókedvre deríti. Az egyes modellek hosszú évekig is szerepelnek a palettán, s a vásárlói visszajelzéseket is figyelembe véve, olykor változtat is egy-egy megoldáson, hogy a lehető legtökéletesebb legyen minden egyes apró részlet.

Facebook
KaphatóLucky Shepherd Designer Store
Ár: 18.500 – 39.500 Ft

 
Lucky Sheperd Design Store
  • 1027 Budapest, Fő utca 63.

Zsofi Hidasi

A márka és tervezője üdítő jelenség a hazai piacon, hiszen szezonról szezonra egyetlen koncepció köré rendezett, okosan végiggondolt, érzékeny sorozatokkal jelentkezik. A legfrissebb, Blue Hour kollekciót az alkonyati fények metamorfózisa, az éjszakai égbolt sötétjét közvetlenül megelőző időszak folyamatosan változó képe inspirálta, s a termékek mindegyike a blue-hour egy-egy különösen látványos pillanatát örökíti meg. A modellek kézzel festett textilből készülnek, s minden egyes ecsetvonás egyszeri és megismételhetetlen, akárcsak az égbolt fényei. A kékek, szürkék és lilák uralta szériát pénztárcák, neszeszerek, notebook tartók, clutchok és shopperek alkotják.

WEB
Facebook
Kapható: Monofashion shop, mono art & design
Ár: 13.000 – 17.000 Ft

Kiss Gábor Handbags

Szuperpraktikus darabok egy nagyon fiatal márkától. A kínálatban szereplő kétféle hátizsák és kézitáska vízhatlan vászonból vagy valódi bőrből rendelhetők. A táskák azonos elvek mentén készülnek, s mindegyikükön megtalálható a cserélhető külső zseb is. Az önállóan is viselhető „szütyő” lepatentozható, cserélhető, így egy pillanat alatt felturbózható, vagy az adott napi öltözékhez passzítható, sőt külön is kapható. A szépen felvarrt fekete pántok nem csupán díszítésként szolgálnak, de el is takarják a patentokat. A táskákra örök garanciát ad a tervező, amely minden gyártás közbeni hibára (anyag- vagy varráshibára) egyaránt vonatkozik, sőt, ami szerintünk különösen szuper, hogy ingyen javítást és átalakítást is vállal!

Kapható: Judas
Ár: 12.990 – 19.990 Ft

MAKE design

A Make Design pár év leforgása alatt az egyik kedvelt táskamárkává vált a budapesti fiatalok körében. Molnár Réka alapító számára a legfőbb inspirációs forrás a természet, Dark Lines névre keresztelt sorozatát például a havas hegyvidék látványa inspirálta. A tornazsákjait, hátitáskáit, shoppereit és elegánsabb, kisebb modelljeit formai egyszerűség és letisztultság jellemzi, karakterüket a különleges, kézzel festett és szitanyomott mintáknak köszönhetik. A kizárólag fekete-fehér változatok mellé idén tavasszal, a legfrissebb színtrendeknek megfelelően, finom pasztellárnyalatok is becsatlakoztak.

WEB
Facebook

Kapható: DrumDrum Design, Magma +, mono art & design, Paloma Concept StoreWAMP, Online rendelés is lehetséges a MAKE design Facebook-oldalán.
Ár: Az árak forgalmazónként eltérhetnek. A tervezői árak: 6.000 –  19.000 Ft