Shopping
A legjobb gyerekcuccok magyar tervezőktől
Fotó : Ginger Brownie
A legjobb gyerekcuccok magyar tervezőktől

Szinte egymás után nyílnak a kifejezetten gyerekekhez és szüleikhez szóló boltok Budapesten, s ma már nem csupán játékokból, kiegészítőkből, de gyerekruhákból is egyre jobb a felhozatal. Ha szeretnéd a legkisebbeket is minőségi darabokban látni, egyedien és kreatívan öltöztetni, mi máris megmutatjuk, melyek azok a márkák, amelyekkel érdemes megismerkedned.

pici and the city Kamorka Ginger Brownie Manuela Little factory NON+

pici and the city

A Pici and the City egy vadonatúj budapesti manufaktúra, amely a csecsemő- és 2 éves kor közötti korosztályra fókuszál. A márka megálmodója, Schwertner Janka maga is két kisgyermek anyukája, így pontosan tudja, hogy milyen darabokból van hiány a piacon. A márka termékei között pólók, sálak, sapkák és sok minden más is szerepel, de a legnagyobb hangsúlyt az éppen kúszó-mászó apróságoknak készülő nadrágok kapják. Ezek a vidám gatyók a térdrésznél külön koptatófoltot kapnak, de nem is akármilyent. Van köztük feltűnő aranyszínű, visszafogott felhős, kedves madárkás, sőt vagány lemezjátszófoltos is. Janka holmijai, annak ellenére, hogy letisztult színekkel dolgozik, nagyon vidámak. Szereti a csíkos anyagokat, a bőrt és a nagy zsebeket is, s arra törekszik, hogy két egyforma ruhát sose készítsen.

WEB
Facebook
Kaphatórendelésre, Minipolis
Árak: pantallók 5990 forint,  sapkák 2490 forint, körsálak 2990 forint

pici and the city
  • 1012 Budapest, Mikó utca 1.

Kamorka

Az alapító ötletgazda, Dömény Klaudia számára nagyon fontos, hogy kizárólag organikus alapanyagokból, sok-sok szeretettel és nagy gonddal készülő ruhákat alkosson. Azt vallja, hogy a természetes anyagok viselése egészen más élmény, s a használatuk nem csupán a környezetre, de a hangulatunkra is jótékony hatást gyakorol. A márka 116–152 cm magasságig kínál kényelmes és nagyon stílusos holmikat: szoknyákat, nadrágokat, blúzokat, kabátokat, sőt kézzel kötött pulcsik, sapkák és lábszármelegítők is találhatók a kínálatban fiúknak és lányoknak egyaránt. A szabások egyediek, a színhasználat karakteres, de mégsem tolakodó, s a modellek egy részét akár felnőtt méretben is el tudnánk képzelni. 

WEB
Facebook
Kapható: saját webshop és saját üzlet
Árak: nadrágok 6900–12 900 forint, kabátok 25 900–34 000 forint, felsők 8900–12 900 forint, kézzel kötöttek 7900–39 900 forint

Kamorka
  • 1137 Budapest, Pozsonyi út 20.

Ginger Brownie

A Ginger Brownie ruháit elnézve mindannyiunkat ugyanaz az érzés kerít hatalmába: egy időgépben ülünk, s egy olyan világba száguldunk, ahol még bátran lehettünk felfedezők, hercegnők vagy amit csak éppen kitaláltunk. A brand egy igazi varázslatos mesevilágba invitálja a gyerekeket és persze szüleiket is. A 2–7 éves korig készülő ruhákon, kiegészítőkön megjelennek ugyan az aktuális divattrendek, ezek a darabok mégis kortalannak hatnak. Klasszikus szabásvonalakkal, finom, egyedi tervezésű mintákkal és kizárólag gyerekbarát anyagokból készülnek. Beke Luca legutóbbi kollekcióját ismét egy gyerekkori emlék, egy kert képe ihlette, amelynek jellegzetes őszi színei, formái és mintái jelennek meg az egyes ruhadarabokon.

WEB
Facebook
Kapható: Open ShowroomMinipolisMono art and design
Árak: kérésre

Manuela

Némi skandináv puritanizmus, kedves minták és sok-sok egyedi részlet jellemzi Maráczy Manuela brandjét. Tervezője nem követ trendeket, inkább a gyerekek, köztük két saját kislánya igényeiből indul ki, s a formákat minden esetben a praktikum határozza meg. Ám ne gondoljuk, hogy a Manuela csupán a funkcionalizmusról szól. A ruhákon minden esetben saját tervezésű és egyedileg kivitelezett, szitázott minták találhatók, amelyek 100% pamut alapanyagokra kerülnek, s olykor különleges applikációk díszítik őket. Manuela különleges pólói és ruhái új stílust csempésznek a legfiatalabb korosztály ruhatárába, s mivel a tervező kizárólag kis szériás gyártásban gondolkodik, az egyedi megjelenés is garantált.

WEB
Facebook
Kapható: Minipolis
Árak: esőkabát 14 500 forint,  neonzsák  4200 forint, tütü 8000 forint, farmerruha és -overál 12 000 forint, leggings 6000 forint, printelt pólók 6500 forint, printelt sál 4000 forint

Little factory

Szuper grafikákkal felturbózott ruhákat kínál bébiknek és kisgyerekeknek a „picigyár”. A jellegzetes rajzos mintákért Pajor Hanna felel, Bernáth Uchi a gyártást felügyeli, hiszen édesanyja egy varrodát tart fenn, Firnigel Erika pedig a fotók és a marketing felelőse. Hármuk közös brandje amolyan szerelemprojekt. Nem törekszenek nagy mennyiségek gyártására, s kizárólag a legjobb minőséggel elégednek meg. A minták a megbízható nyomástechnikával kerülnek az anyagra, jól bírják a mindennapi használatot, nem törnek meg és nem kopnak le a mosástól. Az őszi kollekcióban medvés és mókusos dekorok s különféle levelekből álló sorminták díszítik majd a bodykat, felsőket, nadrágokat és pulcsikat, amelyek jellemzően fehérben, szürkében és feketében készülnek.

Facebook
E-mail
Kapható: saját webshop
Árak: legging 7000 forint, pulóver 7500 forint, hosszú ujjú body 5990 forint, hosszú ujjú felső 5500 forint

NON+

Kiss Sarolta márkája egészen biztosan ismerősen cseng azok számára, akik a spontán és lezser, ugyanakkor igényes alapanyagokból készülő ruhák elkötelezettjei. Az alapvetően női holmikat kínáló vállalkozás nemrégiben gyerekvonalat is indított, természetesen a már megszokott tervezési elvek mentén. Minden egyes gyerekcucc jól szabott, kényelmes, s ahogy már megszoktuk, a szivárvány minden színében választható, így akár fiú, akár kislány ruhatárába beilleszthető. A szuperfinom matériák, a kényelem és a praktikum a gyerekruháknál kiemelkedően fontos követelmény, s mivel ez adott, így egészen biztos, hogy a rajongó anyukák mellett hamarosan lelkes NON+ gyerekek nőnek majd fel.

WEB
Facebook
Kapható: Saját webshop és bolt
Árak: rövid ujjú póló 4900 forint, hosszú ujjú póló 5900 forint, kenguruzsebes pulóver 7900 forint, lány kámzsás pulóver 7900 forint, ülepes nadrág 5900 forint, afrikai nadrág 6900 forint, overál 9900 forint, sapka 3900 forint