Shopping
A 6 legszebb határidőnapló hazai designerektől
Fotó : DOT for you
DOT for you

Hiába terjednek egyre jobban az okoseszközök, szükségünk van képernyőmentes pillanatokra is. A finom tapintású papírlapokon kézzel vezetett időbeosztás egészen más hangulatúvá teszik a teendők megtervezését vagy éppen a jegyzetelést. Összeszedtük azokat a budapesti manufaktúrákat, ahonnan bármikor és bármit szívesen választanánk.

 

 

 

DOT for you Bomo Art Malinovka Papetri karlaLina Róth Anikó

DOT for you

Baglyas Erika jó pár éve manufakturális módszerekkel készíti saját műhelyében csodaszép füzeteit. Háromféle terméke is van, amelyekben más-más módon vezethetjük az aktuális teendőket. Az IRKA 2020 határidőnapló 5 éve készül, ebből idén egy limitált, 100 db-os, egyedi prégelésű exkluzív szériát dob piacra a márka, amely kizárólag egy pop-up eseményen lesz elérhető december 4-én.

Az IRKA BLANK a heti tervező tiszta, áttekinthető rendszerét és a bullet journal szisztéma pontozott jegyzetlapjainak szabadságát ötvözi. Ez a dátum nélküli keretrendszer lehetővé teszi, hogy az év bármely napján nekikezdj a napló vezetésének. A BUDAPEST FIRKA pedig egy ponthálós szisztémájú, pontozott lapokból álló notesz, amellyel saját naptárt, tervezőt alakíthatsz ki magadnak.

Bomo Art

A részletgazdag grafikákkal díszített és kézműves papírtermékeket kínáló Bomo Art újdonsága a Bomo Perpetual nem egy átlagos határidőnapló: egy bármikor elkezdhető öröknaptár és egy analóg kisokos egyben. A naplózás mellett készíthetsz benne pénzügyi kimutatást, vezethetsz nyilvántartást a kölcsönvett és kölcsönadott dolgaidról, és persze jegyzetelhetsz is.

A határnap-emlékeztetőbe beírhatod a legfontosabb teendőidet, a születésnapokat, évfordulókat, az öröknaptár segítségével pedig megnézheted, hogy a hét melyik napjára esik a jövőben egy konkrét dátum. Emellett rengeteg hasznos információt is rejt a füzetke. Van benne többek között időzóna táblázat, ujj-ABC, Braille-írásmagyarázat, sőt a ruházati jelzések között eligazító szekció is. És ami még szuperebb több mint negyvenféle borító közül választhatod ki a hozzád legjobban passzolót.

Malinovka

Szolnoki-Szendrődi Judit jó pár éve nagy kedvencünk, hiszen egyszerű absztrakt rajzaival, jellemzően fekete-fehér minimalista stílusával egy új és annál kedvesebb színt hozott a hazai grafika világába. A márka vázlatkönyvek, füzetek és sok egyéb mellett természetesen határidőnaplókat is kínál, amelyek manuális kötészeti módszerekkel és újrahasznosított és kreatív alapanyagok felhasználásával készülnek.

A Malinovka természetesen idén is készített a jövő évre szánt határidőnaplót. A PLANBOOK 2020 prémium minőségben, limitált kiadásban jelenik meg, fekete, rózsaszín és világosszürke színben, sőt egy játékosabb macskás kiadás is született Szabó Magda Az ajtó című regényének ihletésére. A naplóban a praktikum (a havi áttekintő oldalak, heti szervezők és jegyzetlapok logikus és könnyen átlátható szerkezete) találkozik az elegáns és finom megjelenéssel.

Papetri

Mónus Mimi képeivel egyedi univerzumot varázsol minden terméke lapjaira. Legyen szó elegáns absztrakt mintákról vagy aprólékosan megrajzolt figurális dekorokról. A manufaktúra kétféle határidőnaplóval készül az előttünk álló évre, az egyik egy klasszikusabb felépítésű dátumozott napló, a másik pedig egy dátumok nélküli tervező. Az előbbiben havi és heti tervező, valamint 25 jegyzetoldal kapott helyet. A széria legkülönlegesebb darabjai suminagashi, azaz egy japán márványozási technikájú borítóval ellátott naplók.

A dátumozatlan Papetri Tervező kifejezetten azokhoz szól, akik mindent szeretnek vezetni: céljaikat, kívánságaikat, pénzügyeiket, fontos telefonszámokat, órarendjüket, szívesen rendeznek listába filmeket, zenéket, könyveket, és persze a bevásárolnivalókat is. A számtalan változatban rendelhető borító digitálisan nyomott könyvkötővászonból készül lakkozva, a könyvek kötése pedig ragasztómentes, így 360 fokban nyithatók.

karlaLina

A jellegzetes lisszaboni házfalalakon is sokszor látható mázas csempék ihlették a karlaLina 288 oldalas Lisbon tervezőjét. A kompakt, méretében is némiképp a négyzetes azulejót idéző 15×15 cm méretű füzetek elejében határidőnaplót találsz heti bontású rendszerrel, utána pedig kétféle színű bullet journal kapott helyet szatén jelölőszalagokkal.

A kétféle borítóval készülő naptár A5 nél kisebb, az A6-nál pedig nagyobb, keménytáblás és kézikötésű, gyönyörű lekerekített sarkokkal, szép paszteles árnyalatú harmonikusan összeválogatott lapokkal. A Lisbon amellett, hogy praktikus, tartós és szép is, bőven több mint egy évig használhatod, hiszen 63 oldalnyi heti tervezőt tartalmaz.

Róth Anikó

Róth Anikó sok-sok éve készít határidőnaplókat, és tematikus boritó sorozatainak mára elég komoly rajongótábora alakult ki. Az akvarell szériák között különféle budapesti életképek, erdei állatok, a hónapokat megjelenítő nőalakok egyaránt szerepelnek. A spirálos változatok eddig csak a lányos sorozattal készültek, a cérnafűzötteket pedig kizárólag városi képek díszítették, 2020-ra viszont minden grafika felkerült a határidőnaplókra, így már összesen 23-féle minta közül választhatsz!

A naplók kétféle méretben készülnek 10,5 x 9,5 cm vagy 14 x 19,5 cm változatban. A borítójuk keménytáblás, a mindennapi használatot segítő lekerekített sarkokkal. A belső íveken heti beosztású oldalakat találsz óránkénti bontásban, és természetesen minden darab kézzel, hazai gyártásban készül, gondosan válogatott alapanyagokból. 

  • WEB
  • Facebook
  • Instagram
  • Kapható: saját webshop, Vörösmarty téri karácsonyi vásár, 12B stand (dec. 29-ig), Allee karácsonyi vásár (földszinten az újságosnál, dec. 24-ig)
  • Árak: 2.900 Ft – 4.500 Ft