Élmény
9 hely, amit ne hagyj ki, ha Visegrádon jársz!
Fotó : Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület
Visegrádi fellegvár, Visegrád, vár, várrom, rom

Az aprócska város királyi múlttal rendelkezik. Királyaink dicsőségét hirdetik a felújított Királyi Palota, a Fellegvár, a Salamon-torony, a múzeum, sőt még a játszótér is. Különösen sok gondot fordítanak a múlt szellemiségének megőrzésére, és vigyáznak a páratlan kincsre – legyen szó akár tárgyi, akár természeti örökségről. Maga a környezet is idilli, a hely lábainál a Duna kanyarog, az erdők csendjében pedig költők, művészek találtak otthonra.

Királyi Palota Fellegvár Salamon-torony Mátyás Király Történelmi Játszópark Zsitvay-kilátó Sibrik domb Palotaház Zugfőzde Pálinkamúzeum Royal Club Hotel

Királyi Palota

Reneszánsz életérzést kelt a frissen felújított Palota, benne a híres Herkules-kúttal. Bármelyik évszakban érdemes idelátogatni, és megtekinteni a díszudvart és a kápolnát, de így tavasszal már andalogni is hosszasabban lehet.

Fotó: DunakanyarGO

Fellegvár

A vár a török hódításig a magyar királyok vidéki rezidenciája volt, és itt őrizték sokáig a koronázási ékszereket. Több izgalmas kiállítással is találkozhatunk, köztük vártörténeti, fegyvertörténeti és középkori úri vadászatról szóló tárlattal.

Fotó: DunakanyarGO

Salamon-torony

Egyszerre volt uralkodói szálláshely és katonai erőd, Magyarország legimpozánsabb középkori lakótornya. A torony falai között jött létre az első visegrádi múzeum is, és lovagi tornákba is belefuthatunk.

Fotó: DunakanyarGO

Mátyás Király Történelmi Játszópark

Visegrád történelmi levegője ihlette meg a fiatal művészeket, akik csodás játszóparkot álmodtak ide. A hely azon kevesek közé tartozik, melyet mozgássérültek és gyengén látók is biztonsággal használhatnak.

Fotó: DunakanyarGO

Zsitvay-kilátó

Itt aztán pompás körpanoráma nyílik a Dunakanyarra. Ki ne hagyjuk ezt a látványt a nagyvillámi kilátóból, amely makacsul őrzi a Zsitvay nevet. Rossz idő esetén zárva tart! 

Fotó: DunakanyarGO

Sibrik domb

Római kori tábor maradványaira bukkanunk, ha domb tetejére érünk. Történeti jelentőségét és emlékeit az 1970-es években tárták fel a régészek.

Fotó: visitvisegrad.hu
  • 2025 Visegrád,

Palotaház

Pompás épület, amely középkori stílusával jól illik a város környezetébe. Télen az adventi vásárnak és kézműves-foglalkozásoknak ad helyet, tavasztól pedig látogathatjuk a Mesterségek Udvarát és az Étkek Házát is.

Fotó: Palotaház
  • 2025 Visegrád, Duna-parti út 1.

Zugfőzde Pálinkamúzeum

Sokáig titokban főzték a pálinkát hazánkban, itt most láthatjuk, milyen eszközökkel. Tárlatvezetés, pálinkakóstolás, látványfőzde azoknak, akik nem vetik meg ezt az erős, de nemes italt.

Fotó: Zugfőzde Pálinkamúzeum

Royal Club Hotel

A négycsillagos wellnesshotel remek kikapcsolódást nyújt, és a pihenés mellett kirándulásokat, csapatépítő programokat is szervez a környékre. Tiszta és elegáns környezettel, minőségi ételekkel várja a vendégeket.

Fotó: Royal Club Hotel

A cikk megjelenését a DunakanyarGO támogatta.