Élmény
8 program, amiért még télen érdemes a Dunakanyarba látogatni

Ha elvágyódnánk Budapestről az ünnepek és a téli hónapok alatt, érdemes megcélozni a Dunakanyart. Itt a mindig szép panorámán, igényes éttermeken és mesebeli szálláshelyeken túl klassz programokat is találunk, ezekből gyűjtöttünk most össze nyolcat. Esztergomtól Verőcén át Dunakesziig színes a paletta: karácsonyi koncertekbe, színházi előadásba és farsangi karneválba is becsatlakozhatunk.

 

 

Kismarosi Római Katolikus Plébánia – Angyalváró karácsonyi koncert Nagymarosi Plébániatemplom – Mindenki karácsonya Éjféli mise az Esztergomi Bazilikában Dunakeszi Teátrum Szilveszter Esztergomban Váci Dunakanyar Színház Farsangi téltemetés Verőcén Farsangfarka - Szentendre

Kismarosi Római Katolikus Plébánia – Angyalváró karácsonyi koncert

A templomi kórus mindig a világ legszebb karácsonyi dalait gyűjti össze. Áhítat, gyertyafény és magas színvonal – zenei kísérettel és gyerekhangokkal. Vezényel: Embey-Isztin Gabriella.

 

Mikor? 2018. január 16.

Fotó: Kismarosi Római Katolikus Plébániatemplom

 

  • 2623 Kismaros, Dózsa György út 5.

Nagymarosi Plébániatemplom – Mindenki karácsonya

Civil kezdeményezésre fogott össze a városka: adventkor fellép mindenki, aki számít – kórusok, zenészek, a kicsiktől a nagyokig. Van sült alma, házi sütemények, forró tea és forralt bor is. 19 órakor feltétlen hallgassuk meg a Misztrál együttes hagyományos nagymarosi karácsonyváróját, főként ha mély áhítatra vágyunk az adventi időszakban! Népzenei ihletésű finom zenére számíthatunk, a költészet gyöngyszemeivel ötvözve.

 

Mikor? 2018. december 23.

Fotó: Nagymarosi Plébániatemplom
  • 2626 Nagymaros, Szent Imre tér 2.

Éjféli mise az Esztergomi Bazilikában

Két éjféli misét is ajánlunk, egy igazán különleges helyen, az Esztergomi Bazilikában: egyet hagyományosan december 24-én, a másikat december 31-én. Ez utóbbi a csendesen ünneplők programja is lehet.

 

Mikor? 2018. december 24., 31.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
  • 2500 Esztergom, Szent István tér 1.

Dunakeszi Teátrum

Remek szilveszteri előzetesként meghallgathatjuk a teátrumban a Budapest Bár karácsonyi koncertjét. Igazi örömzenét játszanak, korhatárok nélkül.

 

Mikor? 2018. december 29.

  • 2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17.

Szilveszter Esztergomban

Esztergomban 2018-ban is nagy szilveszteri buli és utcabál várja a mulatni vágyókat. Mindenki találhat magának helyet a városban, ahol ízlésének megfelelően búcsúztathatja az óévet.

 

Mikor? 2018. december 31.

Hol? Esztergom, belváros

Fotó: Csigabiiiga / indafoto.hu

Váci Dunakanyar Színház

Az ötéves váci színház frissen felújítva várja nézőit. Szakonyi Károly Adáshibája is színre kerül, mely mulatságos és elgondolkodtató korrajz a televíziózás hőskorából.

 

Mikor? 2019. január 11., február 14.

  • 2600 Vác, Doktor Csányi László körút 58.

Farsangi téltemetés Verőcén

Mielőtt a Dunában landolna az égő kisze (szalmával kitömött bábu), fura alakok és néptáncosok lepik el Verőcét. Nem csoda, hogy táncol szinte az egész falu, ha közben fogy a forralt bor, a pálinka és a friss farsangi fánk. A délutáni farsangi mulatság végén kezdődik a disznóvágás, ahol a munka után mindenki belakmározhat az ízletes hurkából, kolbászból, toros káposztából. Ínyencek előnyben!

 

Mikor? 2019. január 26.

Hol? Verőce egész területe és a Duna-part

Fotó: Verőcei Művelődési Ház

 

Farsangfarka - Szentendre

Mintha Velencében lennénk: karneváli hangulat, álarcosok, élő szobrok, fényfestés, koncertek. Ez vár mindazokra, akik szívesen elűzik a telet egy vidám társasággal, egy gyönyörű városkában.

 

Mikor? március 1–3.

Hol? belváros

 

  • 2000 Szentendre, Jókai Mór utca 6.

A cikk a DunakanyarGO segítségével jött létre.