Élmény
9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején
Fotó : Hartyányi Norbert
360 bar, rooftop bar

Van közöttük néhány szálloda tetején helyet kapó bár, régi motoros és újonc, közönségkedvenc és télen is látogatható, de egy közös mindben: szuper panorámát kínálnak. Összeszedtük, hogy hol érdemes munka után koccintani, különleges koktélokat inni és csak figyelni, ahogy alábukik a kora esti napkorong.

 

 

Mammut tető The Sky Garden Rooftop Terrace 360 Bar St. Andrea Wine & Skybar High Note SkyBar Intermezzo Restaurant & Roof Terrace Toprum Leo Budapest +1 BRKLYN

Mammut tető

Fotó: Mammut Tető / Facebook

2019 nyarán nyílt meg a város legfiatalabb tetőterasza, aminek az I. és II. kerületiek külön örülhetnek. Idén júliusban a korábban a Corvin tetőn működő Budapest Rooftop Cinema vette birtokba a Mammut 2 bevásárlóközpont évek óta üresen árválkodó tetőteraszát. Augusztusban a helyiséget bárként is kezdték működtetni, ahol Hübris kézműves sörökkel, borokkal, különböző szeszekkel, nachosszal és persze popcornnal várják a vendégeket, hiszen a tetőterasz továbbra is működik moziként. 17 és 23 óra között tart nyitva a hangulatos bár, a negyedik emeletre lifttel és a mozgólépcsőkkel is felmehetünk.

 • 1024 Budapest, Lövőház utca 2.
 • H-V: 17:00-23:00

The Sky Garden Rooftop Terrace

Fotó: Csudai Sándor / WLB

A májusban nyílt Mystery Hotel különleges kis tetőtéri oázisán járunk, a Nyugati szomszédságában. A menetrend a szokásos: a szállodába való belépés után egy lifttel juthatunk fel, hogy ott aztán műfüvön végiglépdelve egy Budavári Palotával és Mátyás-templommal szemező asztalnál, egy kényelmes nyugágyon vagy a bárpultnál telepedjünk le. Mivel a szálloda maga is fiatal szereplő a budapesti színtérben, a tetőbárnak is van még egy kis szárnybontogató hangulata. Ami biztos, hogy kora délutántól 5 óráig még akár egyenesen a spa jakuzzijából, fürdőruhában is le lehet heverészni, utána viszont, amikor beindul a bárszezon, már érdemes smart casual viseletre cserélni a bikinit. Akárhogy is, bárételeket, koktélokat és mindenféle más alkoholos és mentes italt is kérhetünk, és közben szinte karnyújtásnyi távolságból szemlézhetjük a budapesti háztetőket és a pályaudvarra befutó vonatokat. Arra érdemes felkészülni, hogy itt a magasélethez magas árak járnak (egy cappuccino 1000 Ft-ba kerül), cserébe viszont nincs kötelező asztalfoglalási/lefogyasztási díj.

 • 1064 Budapest, Podmaniczky utca 45.
 • H-V 14:00-23:00

360 Bar

Fotó: Hartyányi Norbert

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a város egyik legnépszerűbb tetőterasza az Andrássy úton lévő 360 Bar, mely főleg klassz földrajzi adottságainak köszönheti mindezt. Eleve menő, hogy a város legszebb sugárútja fölött kapott helyet, ráadásul a Párizsi Nagyáruház teteje a múltban is úri huncutságok helyszíne volt: korcsolyapálya üzemelt itt Pest aranykorában. A téli szezonban iglukkal erősítenek, nyáron pedig továbbra is kellemes élő DJ-szettek mellett fröccsözhetünk, koktélozhatunk, vacsorázhatunk, pihenhetünk. Mindezt körpanorámában: jól látható a Bazilika kupolája, a Parlament, a budai hegyvonulatok és magasságából adódóan, szinte az összes környező háztetőt és titkos tetőteraszt látni innen. Ráadásul folyamatosan történik idefenn valami; időnként jógaórákat, máskor nappali bulikat vagy épp esti BBQ-zást csíphetünk el – ilyenkor belépővel is kell számolni. A programokért kövessétek Facebook-oldalukat!  (Belépés a Párizsi Nagyáruház  jobb oldalánál lévő ajtón.)

360 Bar
 • 1061 Budapest, Andrássy út 39.

St. Andrea Wine & Skybar

Fotó: Major Kata / WLB

A St. Andrea 2017-ben nyitotta meg a Vörösmarty tér felé magasodó skybarját, ami, ahogy neve is mutatja, elsősorban világszínvonalú báréletre fókuszál. A család egri borain kívül széles külföldi borkínálattal és izgalmas koktélokkal támogatják a magaséletet. Elválaszthatatlan a márkától a gasztronómia – a St. Andrea rooftopján szofisztikált falatokat fogyaszthatunk, Barna Ádám szakmai felügyeletével, akár csak az étteremben. A terasz két szárnyra oszlik – egyik felén a Bazilika irányába tekinthetünk, a másik szárnyból a Gellért-hegyet látjuk. Vonzereje abban is rejlik, hogy mivel a bárrész zárt, és kialakítottak odabent is egy éttermet, egész évben látogatható. Vagyis náluk akkor is koktélozhatunk, ha a körülöttünk lévő tetőket befedte a hó, de azért lássuk be, a jeges italok mégiscsak jobban esnek a nyári ég alatt.

St. Andrea Wine & Skybar
 • 1052 Budapest, Váci utca 1.

High Note SkyBar

Fotó: High Note Sky Bar

Nem csak a szállóvendégek felé gesztus, hiszen mindenki számára nyitva áll az Aria Hotel tetején található High Note SkyBar. A Condé Nast Traveler a világ legjobb rooftop bárjai között listázta tavaly, ráadásul első helyen. Kialakításából fakadóan szintén négyévszakos helyről beszélünk. Szinte karnyújtásnyira található tőle a Bazilika kupolája, így gyakran helyszíne fotózásoknak, rendezvényeknek vagy akár leánykéréseknek is. Hétköznapokon 12:00-től déli menüvel mennek, este pedig a koktéloké a főszerep. Asztalt foglalni érdemes, legalább négy órával az érkezésünk előtt, online formában, sőt, jó tudni, hogy ha a 18 óra után szeretnénk a panoráma toronyban biztosítani a helyünket, azt óránként 30.000 Ft/asztal minimum fogyasztási díj fejében tehetjük meg.

High Note SkyBar
 • 1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

Fotó: Hotel President

A Hold utcai Hotel President először azzal hívta fel magára a budapestiek figyelmét, hogy helikopterleszálló volt a tetején. Aztán 2016-ban egy  sokkal kihasználhatóbb funkciót adtak neki: a nyári szezonban rooftop bár üzemel itt, télen pedig korcsolyapálya, a hüttés érzés jegyében. Az Intermezzo teraszról nemcsak a Budai Várat látjuk pazarul, hanem közelsége miatt sosem tapasztalt szögből térképezhetjük fel a Magyar Államkincstár, Lechner Ödön tervezte épületének Zsolnay cserepeit. Egy limonádéra vagy borra is felugorhatunk, de vacsorafronton is számíthatunk rájuk: grill jellegű ételek készülnek – rooftophoz képest is korrekt árakon. Természetesen tőlük sem hiányozhatnak a koktélok, melyek igazán jól mutathatnak naplementében, de alkalmanként jógaórába és DJ-set-ekbe, sőt, kéthetente vasárnap Be Massive Horizon rooftop buliba is becsatlakozhatunk. Asztalt foglalni érdemes, és a jó hír, hogy ez azon kevés helyek egyike, ahol ezt ingyen megtehetjük.

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace
 • 1054 Budapest, Hold utca 3.

Toprum

Fotó: Forgács Zsuzsi

Sokan emlékezhetnek még az egykori Kecskeméti utcai rooftop bárra, ami gyakorlatilag műfajt teremtett Budapesten. Ha oda indultunk naplementézni, akkor komoly izommunkára volt szükség, hiszen nem járt a lift. Azóta az épületből butikhotel lett, kapott liftet és egy komolyabb koncepcióra építő, TOPRUM névre hallgató, helyet, mely első körben brunch-os helyként indult, szombati és vasárnapi nyitvatartással. Azóta már mindennap lehet toprumozni: 7-től 10-ig reggelizni, majd déltől estig válogatni a bisztrókonyha fogásai közül. Ér maradni jó sokáig; a hely este 11-kor, pénteken és szombaton pedig éjfélkor zár, és miközben figyeljük a Gellért-hegyet vagy az Egyetem téri templom tornyait odafentről, érdemes kortyolgatni egy koktélt is. Azzal azért érdemes tisztában lenni, hogy a menü tételeinek árai magaslati lokációra szabottak.

 • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 4.
 • H-Cs, V 7:00-10:00, 12:00-23:00, P-Sz 7:00-10:00, 12:00-00:00

Leo Budapest

 

Fotó: Csudai Sándor / WLB

2018 nyarán nyitott meg a Clark Ádám tér LEO-ja, és eddig a nyárig az egyetlen budai rooftop bárként tartották számon. A Beefbarral szimbiózisban működik – a konyhát ugyanúgy Sipos András viszi. Amit pedig könnyed vacsoránk vagy gin-tonikunk mögül láthatunk, az többek között a Budai Vár, a Gresham palota, a Lánchíd és a Duna. A tetőre külön lifttel juthatunk fel, és erősen ajánlott asztalt foglalni (amit online tehetünk meg, 8 fő fölött 5000 Ft/óra/fő minimum fogyasztással).

Leo Budapest
 • 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

+1 BRKLYN

Fotó: BRKLYN

A Kazinczy utca egykori trafóháza helyén található BRKLYN esti bulijai mellett a délutáni baráti étkezéseket is egyre komolyabban veszi, mióta Krausz Gábor a konyhafőnök. Ugyan nem utazunk 5-6 emeletet lifttel, gyalog kell megtenni a kisebb távot, amivel egy síkba kerülünk a környező háztetőkkel. Fentről leshetjük például a Kőleves kert folyamatos nyüzsgését és az utca festett tűzfalait is. Az egészen pici bár ugyanazzal a választékkal megy, mint a lenti rész, ám a zene nem központi, fent sokszor külön DJ játszik. Sőt, akár az estebédet is elkölthetjük a Kazinczy utca fölött. Aztán pedig indul a buli: 2019-ben június 28-án nyitják a “rooftop szezont”, innentől kezdve minden pénteken deephouse zenére számíthatunk idefenn.

BRKLYN
 • 1075 Budapest, Kazinczy utca 48.