Élmény
7 túraútvonal, amit érdemes végigjárni a Dunakanyarban
Fotó : Fári Kata / We Love Budapest
Prédikálószék

A Dunakanyarnak most már nyári cipőben is neki lehet vágni, az erdei ösvények és túraútvonalak miatt azonban mégis megéri bakancsot húzni. Itt a klíma is hűvösebb, a kilátás pedig megéri a megtett kilométereket: ebben az összeállításunkban 7 klassz útvonalat ajánlunk – a Csóványostól a Prédikálószéken át a Naszályig.

Prédikálószék Visegrádi fellegvár Csóványos Nagyirtáspuszta kisvasút Nagybörzsöny Gyadai tanösvény Királyréti Erdei Vasút

Prédikálószék

A Prédikálószék kilátójából letekintve a Dunakanyar kvintesszenciáját csodálhatjuk meg, amint a Duna szelíden körbeöleli a Börzsönyt és tovafolyik a Naszály lábainál. Akár Dömös, akár Dobogókő felől érkezünk, útközben bepillanthatunk a Pilis titkos zugaiba.

 

További információk ITT.

Prédikálószék
  • 2025 Visegrád,

Visegrádi fellegvár

Királyi magaslatokban épült, kézzel fogható történelem. Elődeink nem hiába választották stratégiai pontnak, hiszen az egész környéket belátni innen. Motorosok számára is ideális, az idevezető szerpentinen sok kilátó, pihenő található.

 

További információk ITT.

Csóványos

A Börzsöny legmagasabb pontjaként a közelmúltban felújított kilátójával az egyik legnépszerűbb kirándulócélpont a Dunakanyarban. Hatalmas bükkfáival, zord mikroklímájával, mesebeli hangulatával rabul ejt.

 

További információk ITT.

Fotó: Bujtás Zoltán

Nagyirtáspuszta kisvasút

Igazi vadregényes hangulat fogadja az ország leglátványosabb, hegyi kisvasútján utazókat. Szűk meredélyeken, csendes patakvölgyekben és összefüggő, sűrű erdőben vezet a liliputi szerelvény útja.

 

További információk ITT.

Nagybörzsöny

Árpád-kori templom mellől indul a túraútvonal Nagybörzsönyből. A Nagy-Koppányt elérve pazar kilátás nyílik az egész Börzsönyre, sőt tiszta időben akár a Dunát és a pilisi hegyeket is megpillanthatjuk.

 

További információk ITT.

Fotó: DunakanyarGO

Gyadai tanösvény

Elsősorban családoknak ajánlott a Naszály északi oldalán található tanösvény. Interaktív kiállítás, erdei iskola, vadaspark és játszótérrel tarkított kalandos útvonal várja a természet értékeire fogékony gyereksereget.

 

További információk ITT.

Királyréti Erdei Vasút

Kismarosról indulva, a Morgó-patak völgyében zakatol végig az ország egyik legnépszerűbb kisvasútja. A szokolyai rétek szelíd lankáit elhagyva érkezünk Királyrétre, ahol számtalan túraútvonal közül választhatunk.

 

További információk ITT.

Fotó: Hatvani Attila

A cikk a DunakanyarGO-val közösen készült.