Élmény
7 spontán randiötlet, pénztárca nélkül
Fotó : Hartyányi Norbert / WLB
szív, dob utca, bicikli, utca, graffiti, falfestés

Ugye megvan a klisés romantikus filmek állandó jelenete, hogy a szerelemmámortól ittas párocska valami sziruposabb zenére végigrohanja a várost és bújócskázik egy-egy látványosságnál, miközben kacagnak, gurguláznak? Ebből is látszik, hogy nemcsak egy degusztációs menü végigkóstolása vagy helikopteres városnézés lehet a legszebb randi, hanem spontán, ötletteli és pénztől független programok is. 7 ötletünket osztjuk meg, nem csak Valentin napra… sőt!

Közös szigetkör Séta a Vajdahunyad vára körül Open Mic est, ingyenes koncertek Bolhapiacozás együtt Könyvtártúra Budapesti szerelmes legendák felfedezése Próbálgatás egy vintage-/jelmezüzletben

Közös szigetkör

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Egy-egy ködös hajnalon vagy naposabb délutánon tél ellenére sem ürül ki a Margit-sziget futópályája. Akik nem élnek a környéken, szinte bakancslistás budapesti tételük a “szigetkör” lefutása, de mennyivel jobb és nagyobb élmény, ha a másik feleddel teszed mindezt..?! Bemelegítés a Margit-hídhoz közeli szigetcsúcson, aztán irány a 5350 méter! Így is lehet együtt lihegni, majd büszkén gratulálni a másiknak, kettőtöknek. 

Margitsziget
  • 1138 Budapest, Margitsziget

Séta a Vajdahunyad vára körül

Fotó: Bódis Krisztián / WLB

Nem nagyon tudunk romantikusabb helyszínt mondani a Vajdahunyad váránál. Akár egy Disney-film palotája, úgy magasodik a Városligeti tó fölé. Ráadásul minden évszakban ugyanolyan gyönyörű! Körbesétálni a kastélyt, időzni kicsit a padokon egy jó nagy termosznyi forró teával, igazi téli randiprogram.

Vajdahunyad vára
  • 1146 Budapest, Városliget
  • A nyitvatartás a Mezőgazdasági Múzeumra vonatkozik.

Open Mic est, ingyenes koncertek

Fotó: Room Service

Biztos hallottatok már az úgynevezett Open Mic estekről, melyek akkor is szórakoztatóak, ha csak figyelünk, de a legklasszabb mégis az, ha magunk, vagy kedvesünk is a színpadon köt ki. Kicsit elrugaszkodott lenne, ha szerenádot adnánk, de miért is ne: van aki a dumájával, más írásaival, kedves tetteivel, megint más a hangjával hódít. Kövessük a Budapest Open Mic oldalt, a friss események miatt.

 

Számos ingyenes koncertbe is bele lehet futni, kisebb, de nagyobb klubokban is, mi is előszeretettel ajánlunk belőlük, akár heti bontásban is. Nemrégiben volt szerencsénk teljesen véletlenül belefutni az EllátóHázban a Seven Seconds in the Fu7ure koncertjébe, ami gyakorlatilag egy improvzatív örömzenét jelent: a srácok általában változó állományban, de minden műfajban nagyot mennek. A közönség kiabálhatja be a műfajt és a következő dal címét. Elég nagy élmény lehet, ha a másik feled nevét zenésítik meg: mondjuk nu-metalosra vagy éppen a 90-es évek stílusában. Ennél egyedibb szerelmi vallomást…

Bolhapiacozás együtt

Fotó: PeCsa Bolhapiac

Nem feltétlenül kell tömött zsebbel érkezni a bolhapiacra – már maga a hangulatért, ezért a zárt kis világért is érdemes elmenni együtt egy kiválasztott vásárra. Gyerekkori emlékek elevenedhetnek fel, még akár első randik egyikén is jó választás lehet egy piac, mert itt aztán van miről beszélni, nem apad el a téma. A különlegesebb portékák lelőhelyénél érdemes akár az árustól is kérdezősködni, akadnak szuper sztorik. 

Könyvtártúra

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Jól össze lehet kötni, ha valaki egyébként is nagy könyvmoly hírében áll, az építészetet is szereti, és van is vonzódása a könyvtárak felé. Budapest számos csodás könyvtárába juthatunk be díjmentesen, előzetes regisztráció után, akár kettesben is. Valahol ez is lehet filmes klisé, de olyan jó “elveszni” a hosszú könyvespolcsorok között.

Budapesti szerelmes legendák felfedezése

Fotó: Bódis Krisztián / Budapest Images - We Love Budapest

Lehet, hogy a fővárosunkat nem aposztrofálják akkora szerelmes metropoliszként, mint például Párizst, de megannyi romantikus titkot rejt Budapest. Ebben a cikkünkben jó pár ilyen legendát és kedves történetet, valamint hozzájuk tartozó helyszínt találhattok. Elolvasás után pedig remekül lehet villogni az instant megszerzett tudással. 

Próbálgatás egy vintage-/jelmezüzletben

Fotó: Vintage Shop - Balkányi László

Szabaduljatok be egy olyan vintage-üzletbe, ahol a sztenderd ruhákon felül kicsit jelmezesebb, vagányabb vagy éppen mókásabb ruhák is vannak, és próbáljatok fel egy-egy darabot. Bátortalanabbak kalappal, napszemüveggel próbálkozzanak, bevállalósabbak tiroli bőrnadrágtól haladhatnak a végletekig. Figyeljetek oda azonban minden holmira, és vigyázzatok rájuk!