Élmény
7 nagy rendezvényhelyszín Budapesten, ahol ingyen vagy olcsón szórakozhatunk
Fotó : Krisztian Bodis/We Love Budapest
7 nagy rendezvényhelyszín Budapesten, ahol ingyen vagy olcsón szórakozhatunk

A klasszikus operaelőadásoktól kezdve a kísérleti DJ szettekig millióféle szórakoztató programon vehetünk részt az alábbi budapesti rendezvényhelyszíneken, és mindezért maximum 1000 forintot kell kiperkálnunk. Persze az olcsó jegyek többnyire a legmagasabban lévő erkély leghátsó sorába vagy egy még teljesen ismeretlen előadó koncertjére szólnak, de ha egy koktél áránál kevesebbért nézhetünk meg egy igazán ütős show-t, nem mondhatjuk, hogy nem érte meg a pénzét – hát még akkor, ha ingyen jutottunk be.

A38 Akvárium Klub Budapest Jazz Club Budapest Music Center Operaház Liszt Ferenc Zeneakadémia Művészetek Palotája

A38

Fotó: A38
Annak idején a Lonely Planet a világ legjobb bárjának nyilvánította a hajót, talán részben pont azért, mert gyakran vannak teljesen ingyenes programok – például alternatív magyar bandák koncertjeit hallgathatjuk meg a koncertteremben vagy épp a vízre néző kiállítótérben. Ha kijön a jó idő, a panorámás teraszra is költöztetnek szuper koncerteket, amiket már pár száz forintért meg lehet nézni, kedd esténként pedig a „Random Trip” sorozat keretén belül népszerű magyar előadók lépnek fel a legváratlanabb párosításokban.
A38
  • 1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő

Akvárium Klub

Fotó: Bódis Krisztián/We Love Budapest
A Budapest legközpontibb klubja körüli parkban minden este rengetegen üldögélnek, hogy elcsípjék a bentről kiszűrődő hangokat. Gyakran viszont úgyis leszállhatunk a föld alatti termekbe, hogy nem kell utána a következő fizetésig száraz kenyéren élnünk: a Volt Music Bárban a világ minden tájáról érkező, izgalmas DJ-k és zenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt akár 500 forintért, a NagyHallban tartott rendezvényekre pedig gyakran 1000 forintos jegyeket is lehet váltani elővételben, igaz, ezek általában gyorsan elfogynak.
Akvárium Klub

Budapest Jazz Club

Fotó: Budapest Jazz Club
Sok világhírű jazzista zseni jutott már el ebbe a félhomályba burkolózó koncertklubba európai turnéja során, és bár annak, aki ezeket a performanszokat szeretné látni, néha kicsit mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, csüggedésre semmi ok: hétfőn és szerdán este 10-től, pénteken és szombaton pedig fél 11-től élő jammelést nézhetünk ingyen, viszont arra érdemes felkészülni, hogy a jó helyek hamar megtelnek. A diákok különösen szerencsés helyzetben vannak, hiszen a legnagyobb magyar virtuózok koncertjeire kedvezményes, 800-1000 forintos jegyet válthatnak.
Budapest Jazz Club

Budapest Music Center

Fotó: Budapest Music Center
Legyen szó klasszikus kamarazenéről vagy avantgárd jazzről, külföldi vagy magyar zenekarokról, ez a kiváló akusztikájú, színes, letisztult, modern dizájnú klub mindnek teret ad. Ingyenes programok bő kínálata várja a látogatókat, főleg a Opus Jazz Clubban, ahol nem árt előre asztalt foglalni. Az italok ára eléggé baráti, ennek köszönhetően a hely egyre népszerűbb a kevés pénzből iszogatók körében.
Budapest Music Center (BMC)

Operaház

Fotó: Bódis Krisztián/We Love Budapest
Ahhoz képest, hogy a patinás Operaházat, Budapest legcsodálatosabb épületét, számtalan fantasztikus műalkotás díszíti, eléggé elképesztő, hogy a legtöbb előadásra már egy kebab áránál olcsóbban is vásárolhatunk jegyet. A felső erkély két oldalán 300 és 600 forint közötti összegért foglalhatunk helyet, és bár ha itt ülünk, lemondhatunk a tökéletes akusztikai élményről, sőt a színpad látványáról is, már azért is megéri kicsengetni az aprópénzt, hogy láthassuk a lenyűgöző épületbelsőt.
Magyar Állami Operaház

Liszt Ferenc Zeneakadémia

Fotó: Darabos György/Liszt Akadémia
Ez a nemrég felújított, csodálatos szecessziós épület sok magyar zenész kedves alma matere, és a képzés végén esedékes vizsgakoncerteken az énekművészek, zongoristák, sőt akár egész zenekart vezénylő karmesterek előadását a professzorokkal együtt bárki ingyen megnézheti. A zenén kívül maradandó élményt nyújtanak az akadémia díszes mozaikjai és szobrai, valamint az ólomüveg ablakok – a Nagyteremben találhatók például különösen káprázatosak.
Liszt Ferenc Zeneakadémia

Művészetek Palotája

Fotó: Művészetek Palotája
Magyarország első számú előadó-művészeti központja a modern építészet remekműve, amelyben több koncertterem is helyet kapott, például az impozáns Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem. Gyakran rendeznek itt ingyenes programokat, amilyen a Hangulatkoncert sorozat is: a változatos tematikájú előadások keretében fiatal jazzmuzsikusok, klasszikus és népzenészek mutatkozhatnak be. Ezen kívül számos fesztivál és különleges rendezvény kínál alkalmat arra, hogy maximum 1000 forintért nézhessünk meg igazán professzionális produkciókat, mondjuk, egy modern cirkuszi show-t vagy egy egészen egyedülálló modern táncprodukciót.
Müpa
  • 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.