Élmény
7 ideális új otthon, lottónyerteseknek
7 ideális új otthon, lottónyerteseknek

Tudnivaló, hogy Budapest állandó örömeiből az emberek az anyagi erejük arányában osztoznak. De az is igaz, hogy Budapest még mindig nem igazán szegregált város – azaz sok házra rápillantva meg nem mondanánk, hogy ki lakik mögötte. A szegregáció két szálláscsinálója a szomorú szlömösödés és ellentéte, az olykor szintén problémákat szülő dzsentrifikáció a város sok területén csendesen folyik. Válság és nagy társadalmi átalakulások idején mindig így van ez.

Színházbolond házaspárnak Pesten múzeumbolond, amerikai üzletembernek Kertészkedést kedvelő, médiasztár hölgynek Az építész pályáról lemaradt sikeres vasúti konstruktőrnek Fővárosi startup tulajdonosának, aki családalapítás előtt áll Sok gyerekes, nyugdíjba készülő orvosprofesszornak A Pestbe szerelmes nőcsábász újságírónak, aki ritkán jár Budára

Színházbolond házaspárnak

Fotó: bp.metropolis.hu
Bármilyen különös, de nem mindenki vágyik Budára. A pesti belvárosban, a II. világháború alatt épült ez a fel soha nem néző budapestiek által alig ismert nagy, a felsőbb szinteken puhán hullámzó teraszokkal ékes, fehér mészkő borítású Bauhaus lakóház. Macskaugrásra a Katona József Színház, ahová minden este le lehet ugrani. Ha mégse jutunk be egy este, iszunk egy pohár finom bort a különleges előcsarnokban, ahol csak kártyával lehet fizetni.

Pesten múzeumbolond, amerikai üzletembernek

Fotó: Wikipedia  
Neki szerencséje van, mert az Andrássy úton évek óta eladó a 101. szám alatt, a Bajza utca sarkán található egykori Schanzer-villa, amely sok éven át volt újságírószékház. Már régebben is kacérkodott vele – de minden tartalékát felélte volna. A lottónyeremény révén gyönyörűen helyre is tudja majd állítani.
Andrássy út

Kertészkedést kedvelő, médiasztár hölgynek

Fotó: Wikipedia
Erre Pasarét a legalkalmasabb – nincs messze a pesti örömöktől, mégis jó a levegő, kert is van. Ha a stílus is fontos, akkor egy megóvott állagú Bauhaus villa ajánlható, például ez az 1934-ben épült, szép darab.

Az építész pályáról lemaradt sikeres vasúti konstruktőrnek

Fotó: lasdbudapestet.blogspot.hu
1931-ben épült az Ördögárok partján, egyforma kis telkekre ez a villatelep, amely elhozta a modern építészet áttörését. Mindegyik villa más, de szemléletében hasonló. Csodák csodájára nagyrészt átvészelte a nehéz negyven évet. Ma is kellenének ilyen mintaakciók, akár nagyobb léptékben…

Fővárosi startup tulajdonosának, aki családalapítás előtt áll

Fotó: epiteszforum.hu (Fotó Móri András)
Sok külföldi vendég jön hozzá, kell az emblematikusan modern otthon, ahol elkülönülhetnek a felnőttek és a gyerekek. Mondjuk egy olyan természetközeli, erdőszéli villa, amely elnyerte a Media Építészeti díját 2012-ben, amelyet Szász Mária és Palai Patrik tervezett.

Sok gyerekes, nyugdíjba készülő orvosprofesszornak

Fotó: orszagalbum.hu 
Hallatlanul divatba jött a centenáriuma alkalmából szépen kicsinosított egykori munkáslakótelep. Tömegesen költöznek ide jómódú egyetemi emberek, visszavonult kisvállalkozók, műszaki értelmiségiek. Csupa olyan ember, aki boldogan példát mutat a saját házának korhű helyreállításában, és szívesen tesz valamit a helyi közösségért is. Falu a nagyvárosban, nem messze a metrótól és a repülőtértől.

A Pestbe szerelmes nőcsábász újságírónak, aki ritkán jár Budára

Fotó: egykor.hu
Hát neki a Szent István parki Dunapark kávéház épületének egyik tetőteraszos, Budára néző épülete ajánlható. Ebben a házban lakott Heltai Jenő, Major Tamás, nem is beszélve a volt háztulajdonosról, báró Hatvany Lajosról, az íróként is jelentős mecénásról.
Szent István park