Élmény
7 budapesti futóverseny az őszre
Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
futás

A tavasz mellett az ősz számít leginkább futóévszaknak, hiszen a kánikula már nem nyomja agyon az embert és még hideg sincs. Nem véletlenül szokták a legjobb futóversenyeket szeptember és október környékére tenni, így megnéztük a budapesti kínálatot, milyen viadalokon lehet elindulni a következő hónapokban.

33. 5vös 5km futóverseny VII. kerületi Futó- és Gyaloglónap NATO Run Budapest Futófesztivál 2017 Előzd meg a Fogaskerekűt! 32. SPAR Budapest Maraton Kolonics György Emlékfutás Garmin Skyrun Hegyvidék

33. 5vös 5km futóverseny

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Szeptember 20-án immáron 33. alkalommal rajtol a patinás futam Lágymányoson. Az 5vös 5 km futóverseny az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró felsőoktatási sportrendezvény. 17 éve indult útjának a sorozat, melyet minden évben kétszer (ősszel és tavasszal) rendeznek meg. Nevezni időponttól függően 500 és 2000 Ft közötti összegért lehet. 

 

Mikor? szeptember 20.

Hol? ELTE Lágymányosi tömb, Duna felőli parkoló.

Bővebben

VII. kerületi Futó- és Gyaloglónap

Egy nap a Városligetben a mozgásért, ahol nem csak az erzsébetvárosiaké a terep. Az 1507 méteres távot teljesítheted egyéni indulóként futva vagy gyalogolva, de alakíthatsz családi vagy baráti csapatot is a 3*1507 -as váltóra. Egyéni futóként rajthoz állhatsz 5007 méteren is. 

 

Mikor? szeptember 23.

Hol? Városliget

Bővebben

NATO Run Budapest Futófesztivál 2017

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A NATO-futást először 2008-ban tartották meg Magyarországon, a NATO tagállamok és partnerországok kaptak meghívást a rendezvényre. A verseny ezúttal is Buda legszebb és legromantikusabb történeti városrészén vezet keresztül, 4 és 10 kilométeren. 

 

Mikor? Szeptember 24.

Hol? Budai Vár

Bővebben

Előzd meg a Fogaskerekűt!

A sorozatban 13-szor lebonyolított Előzd meg a Fogaskerekűt! futóverseny és családi sportnap fénykorában majd 2000 résztvevőt tudhatott magáénak. A szeptember végi verseny célja, hogy a rajthoz állók a fogaskerekű villamossal egyidejűleg rajtolva előbb érjék el a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint a villamos.

 

Mikor? Szeptember 30.

Hol? 1126 Budapest, Böszörményi út

Bővebben

32. SPAR Budapest Maraton

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál az ország egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvénye, melyen tavaly például több mint 28 000 résztvevő futott, gyalogolt valamilyen távon. Nemcsak a klasszikus maratoni távot bevállalók indulhatnak, a választék 400 métertől 10 km-en át az egyéni vagy váltó 42 km-éig terjed.

 

Mikor? október 14-15.

Hol? 56-osok tere

Bővebben

Kolonics György Emlékfutás

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A verseny célja a tragikusan elhunyt olimpiai bajnok kenus, Kolonics György emlékének megőrzése és ezen keresztül az általa kedvelt futás és a félmaratoni táv népszerűsítése. Utóbbin kívül rövidtávon (2 km) és középtávon (11.5 km) lehet még rajthoz állni az ünnepi futáson. 

Mikor? október 23. 

Hol? 1138 Budapest, Népsziget út 2. 

Bővebben

Garmin Skyrun Hegyvidék

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Az október végi Garmin Skyrun Hegyvidék elnevezésű versenyen a Szépjuhásznétól az Erzsébet-kilátóig tart a szakasz, mely 185 méteres szintemelkedéssel 4.7 kilométert jelent, plusz Hegyvidék Trail Futamon is lehet nevezni, amely 1.8 kilométer hosszú. 

Mikor: október 28.

Hol: Erzsébet-kilátó

Bővebben

Kapcsolódó írásaink