Élmény
6 strand, ahol csúszdázhatsz is
Fotó : Aquaréna
6 strand, ahol csúszdázhatsz is

Az egyenestől a csavarosig számtalan különböző, izgalmas vízi csúszdát találhatsz Budapesten és környékén. Összegyűjtöttünk néhány olyan helyi strandot és víziparkot, ahol simán állva hagyod a rajtnál kánikulát.

Aquaréna Aquaworld Csepeli strandfürdő Palatinus Pünkösdfürdői strand Római strandfürdő

Aquaréna

Fotó: Aquaréna
A 11 hektáros vízipark Pesttől egy karnyújtásnyira, Mogyoródon található, a Hungaroring közelében. 26 csúszdájával az Aquaréna az adrenalinjunkie-k álma. Kezdésnek sodortasd magad a Lassú folyó hullámain, aztán teszteld gyorsaságod barátaiddal a Nagy csobbanás hatsávos versenycsúszdán, mielőtt a legnagyobb sebességbe kapcsolsz a hajmeresztő Szabadesés segítségével, vagy eltűnsz a Fekete lyukban. A meglehetősen magas függőségi faktorral rendelkező, föld felett és föld alatt is suhanó csúszdák között minden korosztály megtalálhatja az örök szerelmét. Amennyiben az itt töltött órák után sem tudsz elszakadni a víziparktól, nyugodtan sátrat verhetsz a szomszédos kempingben.

Cím: 2146 Mogyoród, Vízipark út 1.
Megközelítés: Autóval az M3-ason Pesttől Mogyoród felé a táblákat követve; az ingyenes Aquaréna-busszal az Árpád hídtól délelőtt 9:15-kor és 10:15-kor, a 26-os busz megállójából.
További információk

Aquaworld

Fotó: Aquaworld
Az észak-pesti víziparkban hátborzongatóan jó csúszdák – köztük egy 17 méter magas – várják a csúszni vágyókat, a 180 méter hosszú sodrófolyosóról és a hullámlovaglásra is alkalmas hullámmedencéről nem is beszélve. Mindez egy esőerdőben rejtőző ősi templom képében jelenik meg, egyhatalmas kupola védelmében. A több napra elegendő kalandot a család akár egy hosszú hétvége keretében is élvezheti a parkhoz tartozó hotelnek köszönhetően.
Aquaworld Resort Budapest

Csepeli strandfürdő

Fotó: Csepeli strandfürdő
A XXI. kerületi Csepel-szigeten zöld környezetben fekvő vízipark nem véletlenül népszerű a nyári hónapokban. Hatalmas, 2400 négyzetméteres(!) élménymedencéjébe egy kanyargós és két meredek, egyenes csúszdáról is belecsobbanhatunk, de van itt sodrófolyosó, örvény és nyakmasszírozó vízsugarak is. Ha túlteng benned az energia, úszhatsz néhány hosszt az 50 méteres medencében, de ha csak ázni akarsz, a termálvizes fürdőt ajánljuk.
Csepeli Strandfürdő

Palatinus

Fotó: Palatinus
A város és a Duna közepén elhelyezkedő Margitsziget Palatinus strandjának csúszdatornya gyerekek generációinak szolgált már bátorságpróba helyszínéül. Itt található az ország egyik leggyorsabb csúszdája is, ahol leérkezés után digitális kijelzőn ellenőrizhetjük az elért sebességünket. A nyugisabbaknak a vizuális és zenei performansszal felütött multimédiás csúszdát ajánljuk, míg a szárazföldi szörfösöket a hullámmedence várja. Száradás közben sem kell unatkoznunk, csak kezdjünk egy minigolf- vagy strandröplabdameccsbe.
Palatinus Strandfürdő

Pünkösdfürdői strand

Fotó: Pünkösdfürdő
Kellemes, rózsalugasos környezetben csúsznál, az embertömegektől távol? Tégy egy próbát a Megyeri híd közelében lévő Pünkösdfürdői strandon, a III. kerületben! A gyerekmedence két csúszdája garantálja a kisebbek szórakozását és a család többi részének nyugalmát, míg a felnőttek az úszómedencében pipálgathatják a hosszokat, vagy az élménymedence sodrófolyosójának vagy vízsugaras nyakmasszázsának élvezetével pihenhetnek. Az edzésről persze itt sem kell lemondanunk, hiszen számos sportolási lehetőség is vár a strand területén, mint például a szabadtéri edzőterem.
Pünkösdfürdői Strand

Római strandfürdő

Fotó: Római strandfürdő

Budapestnek az ókorban rómaiak által lakott részén is élvezhetjük a medencék hűvösét és a csúszdák által nyújtott izgalmakat. Noha a Római strandfürdő nem kifejezetten vízipark, az újonnan kialakított csúszdazónában találhatunk csőcsúszdákat és gyerekcsúszdákat is. Az adrenalinfröccsöt itt a rafting és a kamikazecsúszda adja, az extra sebességet pedig a turbócsúszda. Természetesen itt is vitethetjük magunkat a sodrófolyosó áramlataival, erős vízsugarakkal lazíthatjuk nyakizmainkat, és pihenhetünk a meleg vizes medencében a játszótéri mókák vagy a szabadtéri edzőgépeken való izzadás után.

Római Strandfürdő